Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Rikki ilmakehässämme, myrkkyä vai myyttiä?

Korholan blogissa keskustelu ei oikein tuottanut tulosta, nyt sitten ensin psykologisesta ongelmasta kärsivänänä  http://timoteus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108823-mist%C3%A4-kaikesta-ilma... , sekä sittemmin Eija Korholan blogissa helvettiinkin tuomittuna http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110555-temppu-ja-miten-se-teh...

pyrin edelleen kuitenkin perustamaan sanomiseni kovin tylsästi faktoihin.

 

Tarja Parkkila siis ahnaasti markkeerasi minut myrkyttäjien leiriin yrittäessäni tuoda esiin sellaista tosiasiaa,

että ilmakehäänkin päätyvä rikki itseasiassa on elämälle välttämätön hivenaine ja josta ei kannata eikä mitenkään voikaan pyrkiä kokonaan eroon, se ei siis ole saastuttavaa myrkkyä.

Liika on tietysti aina liikaa, liika happikin vie nopeasti nirrin.

Ei ollut vaikutusta, sen sijaan Tarja raamatullisin ja kieltämättä jänskien vertauskuvien avulla yritti pahoittaa mielet ja mielestäni onnistuikin siinä erinomaisesti omalla kohdallaan.

Tässä yhteydessä voinenkin pahoitella myös omaa, mielestäni suhteellisen kilttiä, naljailuani jota en osannut vastustaa.

 

". Yleisin ilmakehän rikkiyhdiste on kuitenkin dimetyylisulfidi [3], joka on suurelta osin merten planktonin tuottamaa. Ilmakehässä esiintyy myös yleisenä luonnollisena rikkiyhdisteenä karbonyylisulfidi (COS). Myös fossiilisten polttoaineiden käyttö vapauttaa rikkiyhdisteitä ilmakehään, etenkin rikkidioksidia."

 

Dimetyylisulfidi on yleisin ilmakehään haihtuva eloperäinen rikkiyhdiste. Valtamerissä sitä vapauttaa kasviplankton. Se hapettuu erilaisiksi rikkiyhdisteiksi, kuten rikkidioksidi, dimetyylisulfoksidi, dimetyylisulfoni, metaanisulfonihappo ja rikkihappo."

 

Tarjan  "Hassimaisella" logiikalla siis planktonikin täytyisi kokonaan kieltää koska se myrkyttää ihmiset ja luonnon ylivoimaisesti pahiten, samoin kuin mädäntyminenkin täytynee kieltää sillä kompostisi tappaa sinut?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Toisin sanoen, me yritämme säästää itseämme ja Itämerta päästöiltä joita se itse tuottaa kertaluokkaa enemmän.

Olemme jo vähentäneet käsittääkseni noin 90% rikkipäästöistämme, alkuperäinen järkevästi saavutettava tavoite on jo tätä päivää,
silti edelleen jaksetaan puhua myrkyttämisestä vaikka tilanne suomen osalta on jo melko hyvä ja olen hiton ylpeä tästä saavutuksesta, mutta mun ei annetakaan olla, nyt minä olenkin myrkyttäjä.

jäljellä jäävä osuus on marginaalinen suhteessa luonnon omiin päästöihin eikä sitä todennäköisesti edes voida havaita ilman"laadussa".

Vähennellään me sitten nollasta vaikka samalla rahalla Kreikkalaistenkin polttoaineen puhdistamiseen annettuna hyötyä saisi paljon enemmän...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Saanko Noobelin jos kehitän suodattimen, joka kerää fossiilisista polttoaineista polton yhteydessä vapautuvan myrkyn nimeltään rikkidioksidi, mutta säästää mm. planktonin tuottaman ja elämälle välttämättömän kemialliseslta koostumukseltaan hämäävän identtisen rikkidioksidin.

"Rikki on tärkeä alkuaine kaikille eliöille, joissa sitä tarvitaan kysteiini ja metioniini aminohapoissa proteiinien osana. Kyseisten aminohappojen väliset sidokset, rikkisillat, mahdollistavat proteiinien sekundaarirakenteen muodostumisen. Myös elektroninsiirtoketjuissa esiintyy rauta-rikki-komplekseja. Kasvi ottaa rikin maasta sulfaatti-ioneina (SO42−). Rikkiä on maassa yleensä riittävästi kasvin tarpeisiin, mutta lannoitteet kuitenkin sisältävät rikkiä, sillä hivenaineet ovat lannoitteissa sulfaatteina eli rikin yhdisteinä. Rikin puute näkyy kasvissa etenkin nuorten lehtien kellastumisena."

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Kuinka monta laivaa Suomen tarvitsee lopullisesti poistaa liikenteestä jotta se kompensoi edes yhden Saksaan jo tulossa olevan lisähiilivoimalan, puhumattakaan virallisesta Intian 400 GW lähitavoitteesta jonka IPCC:n puheenjohtaja ja Intian hiilienergiakomission jäsen L.Pachauri taannoin ilmoitti.
(vrt. olkiluoto kolmosen 1,6 GW)

Kaikki?

"Kivihiiltä poltettaessa kaikki hiilen sisältämä rikki hapettuu rikkidioksidiksi. Rikkidioksidi esiintyy ulkoilmassa hiukkasina tai kaasumaisena aerosolina."

Lauri Korhonen

Myrkkyä vai myyttiä? Veikkaan rikkiä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"" - sen sijaan Tarja raamatullisin ja kieltämättä jänskien vertauskuvien avulla yritti pahoittaa mielet ja mielestäni onnistuikin siinä erinomaisesti...""

Hyviä kommentteja sinulla Timo, niin tässä kuin myös Korholan blogissa. Kiitos!

Näitä raamatullisia vertauskuvia ja toiveita vastaan on realistin mahdotonta taistella. Niissä taisteluissa olet aina ja ikuisesti häviäjä:)

Toimituksen poiminnat