Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Et kuitenkaan pelaa golfia takapihallasi.

  • Takapihan apilaa
    Takapihan apilaa
  • Hunajamehiläinen
    Hunajamehiläinen
  • Kimalainen
    Kimalainen

Tiedän, nurmikon leikkuu on alkukesästä kivaa ja kukapa ei pitäisi vastaleikatun nurmen tuoksusta.

Vaan osa-aikaisella ja osittaisella kesannoinnilla saat pihaasi kasvatettua kukkaniittyjä, apilankin saa halutessaan kukkimaan suurimman osan kesästä, pölyttäjät kiittävät, lisäksi niiden ahkerointi on mukavaa seurattavaa, lähes hypnoottista.

Pidä vaikka lasten kanssa piknikki, mehiläinen on arka eläin ja pakenee jos vain suinkin voi ja vasta sitten hyökkää,

mutta kunhan olet vilttisi levittänyt ja mukavaan asentoon asettunut se palaa kyllä takaisin eikä pistä, voin taata ettei se pistä,

  varmuuden vuoksi voit välttää voimakkaita värejä ja hajuvesiä näin et ole mehiläisten mielestä mitenkään kiinnostava.

 

PS: Tänä vuonna omalla pihallani mehiläinen on rutkasti yliedustettu, kimalaisia on vastaavasti aika vähän, kuitenkin tyypillisenä kesänä eri lajin kimalaisia pörrää joka kukkasessa, mutta mehiläisiä pitää melkein haeskella,

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

On tosiaan hienoa katsoa kukkaloistoa ja mettä nauttivia hyönteisiä, jopa herhiläisiä on alkanut näkyä heti, kun marjapensaat kukkivat. Hiukan ihmettelen naapureita, jotka alkavat ruohonleikkuupuuhat jo ennen kasvukauden alkua. Itse niitän viikatteella marjapensaiden ympäriltä vuohenputket ja nokkoset ennen niiden kukintaa eli pari kertaa kesässä riittää. Ruoho kasvaa lannoittamattomana riittävän kituliaasti, ettei sitä kangasmaalla tarvitse niittää juuri lainkaan, korkeintaan heinäkuussa. Ja,....eipähän tule turhaa poltettua bensaa, tuota hupenevaa luonnonvaraa.

Kuka muistaa vielä ajan, jolloin ruohoa ei leikattu muualta kuin pelloilta tai luonnon niityiltä hyötykäyttöön?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Niinpä, itellä on sellainen "välimalli", kesannon ja hoidetun välillä,
mutta esmes. apilan kaataminen kukinnan loppupuolella yllyttää sen kukkimaan heti uudestaan, keskikesällä se pitää väkisin tauon.

melko suuri osa pihasta on lähiönormien mukaan siistiksi parturoitua, voikukat nypin pääosin pois ettei golfnurmikkonaapureita "taudin levittäminen" keljuta.

Marjapensaita meillä on tusinan verran, ei tarvitse meilläkään kaupan kiisseleitä ja mehuja juoda.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Onneksi en asu normilähiössä eli asemakaava-alueella, missä kuntakin saattaa "opastaa" pihanhoidossa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Pihlajakin jo kovasti kiehtoo makealla tuoksullaan kimalaisia, vaan sen kukkaset ovat vasta avautumussa.

Tuosta tuli mieleen.

Toin joskus oikein komeasti kukkivan lupiinin ruukkuun terassille, sekin oli kovasti kimalaisten suosiossa, yhtenä aamuna kun oli vasta tulossa valoisaa, yksi aamuvirkku kimalainen sinnikkäästi yritti päästä nukkuvan lupiinin supussa oleviin kukkasiin käsiksi,
no eihän se onnistunut.

Kimalainen turhautui tästä niin paljon että sai raivokohtauksen.
Se kiersi autoni takaa vauhtia ottaen ja lensi täysillä päin lupiinia, kukinnot aivan heilahtelivat, toisti saman tempun kolme kertaa ennen kuin luovutti ja jatkoi matkaansa muille apajille, paitsi että vielä kerran tuli kulman takaa takaisin ja hurautti kamikatsetyylillä kukinnon sekaan.

Kyllä minnuu nauratti.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos puutarha vaatii jatkuvaa hoitoa, se on väärin suunniteltu, ts joku kasvi on paikassa jossa se ei luonnostaan menesty.
Luontoa vastaan taisteleminen on paitsi työlästä ja kallista, myös turhaa. Paljon helpompi on antaa syntyä joko hieman auttamalla tai itsestään ikiliikkujan, jota ei tarvitse kuin vierestä seurata. Vielä kun saisi naapurit vakuuttuneiksi idean hyvyydestä...

Pentti Järvi

Voikukkien annan aikansa kukkia ja sitten ilmatyynyleikkurilla veks. Ei niistä eroon pääse muuta kuin uusimalla koko ruohomaton.

Vaasassa asuessani mua hirvitti kaupungin kesätyöntekijät, jotka kesäksi suljettuna olevan koulun edestä leikkasivat kauniit apilat pois.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä justiinsa katselin äidin luona käydessä, että pelto alkaa pukata pajua ja koivua. Mietin, että pitäisiköhän sinne ihan piruuttaan tässä kohtaa roudata keskelle mahdollisimman iso kivi ja/tai kivikasa. Pari vuosikymmentä ja sehän olisi oiva uhrilehto jos ei kunta pakkolunasta sitäkin.

mlehtinen .

Tuli tänään tehtyä uroteko kuin pelastin paskaisella rikkinäisellä lippalakilla puolisentusinaa mehiläistä jotka eksyi yliturvallisen ameriikanihmeen ikkunoille pörräämään. Siis sisäpuolelle kun parkkeerasin sen omenapuitten viereen.
Ihmeellistä oli se että en ole mehiläisiä nähnyt moneen vuoteen kun asuttiin tuolla aurinkokaupungin liepeillä, siellä oli vain ja liikaa ampiaisia.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

ihmeesti tuo viime syksyinen rypsin peittausaineiden kielto vaikutti, kun mehiläisiä on jo "vaivaksi asti" vaikka hätinään orasta pukkaa.

katoppa vaan, kyllä ituhippiosasto yrittää tämänkin luonnollisen ja ihan tyypillisen kantavaihtelun omia.

Toimituksen poiminnat