Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Vihreiden unelmista totta, Keinotekoinen energiaköyhyys

  • I gave it all to Al Gore,  maby also saved a bug, I like bugs
    I gave it all to Al Gore, maby also saved a bug, I like bugs

Pahaksi virheeksi jo todettu, mutta  edelleen kiristyvä päästöanekauppa alkaa välillisten kulujen ja piiloverojen lisäksi käydä myös näkyvästi  suoraan yksityiskuluttajan lompakolle.

Tätäkö me halusimme?

 

  Päästökauppakeinottelijat, kuten maailmanpankki ja osakesijoittajat, nyysivät vihermadiaan kajahtaneen hallituksemme siunauksella rahasi, etkä kuluttajana voi tehdä asialle yhtään mitään.

Oikeastaan ainoa jolla voi tappioita vastustaa, on että kollektiviisesti päätämme asua jääkapissa, haittapuolena on, että sen seurauksena kilowatin hinta nousee edelleen suorassa suhteessa,

  vain ne taloyhtiöt pystyvät vähentämään tappiotaan jotka viilentävät eniten, vaihtoehtoinen lämpötalouden parantaminen on energianhintojen nousuakin kalliimpaa näpertelyä.

 

http://www.hs.fi/koti/Kaukol%C3%A4mp%C3%B6+kallistuu+rajusti++korotusta+...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Uusien rakennus-eriste-määräysten myötä kieli saa aivan uusia ja typerryttävän hupaisia merkityksiä.

Pullotalon omistaja kondenssiveden iloista puuhastelua seuratessaan voi ripustaa oven päälle mahdollisia vieraita varoittavan kyltin.

Welcome to my home.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Olikos erilaisia lämpeämättömyys-seliseli-tutkimuksia eiliseen mennessä viitisenkymmentä kappaletta, joita ite olen vilassut.

Alkaa näyttää siltä, että ilmastotaiteen laitoksen ilmasto-opas on mainio kooste, lukee sieltä ja mieltää sen teesit antiteeseikseen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun sitä miettii Suomenkin hallituksen tempauksia, tulee väkisinkin mieleen, että onko annettu vihreille periksi kun on päätetty energiaveroa koskevista nostoista ja uusiutuvan energian syöttötariffista yms. Taloudellinen tilanne on ollut vielä vahvempi päätöksiä tehtäessä. Nyt ei Suomen talous enää kestä tällaista tuulivoimataloutta. Eikä muitakaan hölmöyksiä, raha on tässäkin asiassa se pelastava tekijä - raha on hyvä konsultti. Ehkä hallituksenkin pitää vaihtua?

Saksassa vuorostaan on ollut aihetta huolestua ympäristön pilaamisesta. Ympäristöä kun on pilattu uusiutuvan energian pakonomaisella hyödyntämisellä, minkä vihreät ja ympäristöjärjestöt ovat yhdessä hyväksyneet - kun nyt pelastetaan maailmaa? Tästä Die Welt on myös kirjoittanut. http://www.welt.de/debatte/kommentare/article13134...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Aikaisemmin lehdet kirjoitti sähkön hinnan noususta Euroopassa jonka tuloksena sähkölaskuja ei pysty köyhempi kansanosa enää maksamaan ja energiaköyhiä olisi jo n.125 miljoonaa EU:n alueella. Tuulivoimatuotanto on syynä tähän. Tämän päivän hesari kirjoitti siirtomaksujen noususta kun voimalinjoja korjataan ja rakennetaan lisää, ne ovat jo päässeet huonoon kuntoon muutenkin ja nyt niitä korjataan, -lisärakennetaan, vahvistetaan tuulivoiman ajoittaista tuottoa varten. Hiilidioksidipäästöjä maailmassa tuotetaan n.300 miljardia tonnia. Saksa yrittää vieläkin rakentaa lisää tuulivoimaa vaikka tiedetään sen olevan suuri virhe kun liikaa satunnaisesti verkkoon tuleva sähkömäärä uhkaa kaataa verkon. Sähkö tuotetaan pääasiassa ruskohiilellä Saksassa.
Espanjassa tuulivoima on nostanut sähkön hintaa jo n.60%, ja täällä pidetään tuulivoiman puolesta tunteisiin vetoavia puheita sen puhtaudesta ym. ilmaston suojelusta, jopa sähkön hinta on kerrottu alenevan tuulivoiman takia.
Energiatodistus vaatii tosiaan asumaan jääkaapissa jossa olisi koneellinen ilmanvaihto, lämmitys/jäähdytys kaikki toimii sähköllä jota ei ole nykymenolla hetken päästä varaa ostaa.
Kävin päivällä Oosinselän kaavoitetulla tuulivoimapuisto alueella, (ei ole saanut rakennuslupaa vielä) ja siellä katselin maakuoppaa joka oli ladottu kivistä, siihen kun rakentaisi katon ja lapioisi soraa, multaa päälle niin voisiko siihen majoittua kun ei enää pysty/halua niitä laskuja maksaa. Ei se ehkä täytä niitä direktiivejä ym. mutta jos hallitus pudottaa meidät alle tason, kun valtion velka on n.100 miljardia, niin se kaivautuminen maanpinnan alapuolelle voisi pitää sitten vielä meidät hengissä eikä kuluisi sähköä lämmitykseen ym. turhuuksiin. Kaiken tietäviin virkamiehiin on opetettu luottamaan lapsesta saakka, nyt se kyllä jo alkaa murenemaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Uusiutuva energia aiheuttaa hinnankorotuspaineita kaikkialla, Saksassakin, ja nyt on tarkoitus jäädyttää uusiutuvien tukien maksamista kahdeksi vuodeksi! Kustannusten rajoittaminen uusiutuvan energian suhteen koskisi myös syöttötariffia, joka muutettaisiin pitkäaikaisiksi tuotantosopimuksiksi.

"Renewable power – mostly wind, solar and biomass – made up a formidable 22 per cent of Germany’s electricity generation last year.
But, with the levy added to German power bills to help pay for this growth nearly doubling to €0.053 per kWh – and an election looming in September – environment minister Peter Altmaier has unveiled plans to freeze renewable subsidies for two years. He has also said future rises would be limited to 2.5 per cent a year after that.
Other proposals to reduce costs include a requirement for renewable generators to sell their electricity to buyers under long- term power purchasing agreements – a far less attractive option than the current system of selling power to the grid and getting paid a set tariff." http://www.ft.com/cms/s/0/5f615850-9ddd-11e2-bea1-...

Uusiutuvaan energiaan liittyy olennaisesti niiden kannattamattomuus esim. sähköntuotannossa. Yhdistetty lämmön- ja sähköntuotanto kotimaisesta hakkeesta, turpeesta ja jätteestä mahdollistaa kannattavaa tuotantoa vain paikallisesti, 100 km säteellä tuotettuna?

Uusiutuvan energian EROEI -arvot ovat kannattavuuden rajamailla, varastoimistarve tekee niistä kannattamattomia, lukuunottamatta vesivoimaa! Fossiilisten polttoaineiden kohdalla EROEI -arvot ovat laskusuunnassa koska helposti hyödynnettävät energialähteet ovat jo pitkälti käytetty.

Ydinvoima pärjää hyvin EROEI -arvo vertailussa.

https://bravenewclimate.files.wordpress.com/2014/0...
https://bravenewclimate.files.wordpress.com/2014/0...

"Energy Returned on Invested, from Weißbach et al.,1 with and without energy storage (buffering). CCGT is closed-cycle gas turbine. PWR is a Pressurized Water (conventional nuclear) Reactor. Energy sources must exceed the “economic threshold”, of about 7, to yield the surplus energy required to support an OECD level society." http://bravenewclimate.com/2014/08/22/catch-22-of-...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Mielipidepalstoilta kannattaa nostaa joitakin kirjoituksia esille, tämä on Hesarista blogistin linkistä lainattu.

Erityisesti nostaisin esille kohdan, joka kuvastaa nykyhetken tilannetta ja poliitikkoja, jotka ovat päässeet valtaan lupaamalla asioita kuten syöttötariffiasetus uusiutuvalle energialle, joiden maksamiseen tarvitaan veronmaksajien rahoja, OK, mutta siihen liittyvä korruptio ja väärinkäytöskset vaativat puuttumista asioiden kulkuun lujalla otteella? ;)

[Niin kauan kun muiden rahojen jakamisella uransa tehneet poliitikot, idealistit ja virkamiehet ovat vallassa, jos luulette että asiat ovat nyt huonosti niin "you ain't seen nothing yet"... Muiden rahojen jakaminen nimittäin johtaa väistämättä korruptioon. Esimerkiksi tuulivoimatukiaisia kärkkyvät "yritykset" saunottavat mielellään Lapin kelomökkikylissä poliitikkoja jotka päättävät tukien maksamisesta."]

"Oikeiston kundi

8:21
Ehkä jotkut eivät vielä ole huomanneet, mutta Suomen talous on jo tuhottu. Tänä kesänä ja syksynä on sellainen tunnelma kentällä ja sama välittyy myös uutisista että kaikki saavat (yksityisellä sektorilla) kenkää hitaasti mutta varmasti.

Eräs USA:n presidenttiehdokas sanoi joskus vaalikampanjassaan että laskusuhdanne on sitä kun naapurisi menettää työpaikkansa, lama on sitä kun menetät oman työpaikkasi ja noususuhdanne alkaa siitä kun nykyinen presidentti menettää työpaikkansa.

Muu ei tule auttamaan kuin äänestää ydinvoima- ja yrittäjämyönteisiä + valtion byrokratian leikkaamista tukevia poliitikkoja valtaan. Niin kauan kun muiden rahojen jakamisella uransa tehneet poliitikot, idealistit ja virkamiehet ovat vallassa, jos luulette että asiat ovat nyt huonosti niin "you ain't seen nothing yet"... Muiden rahojen jakaminen nimittäin johtaa väistämättä korruptioon. Esimerkiksi tuulivoimatukiaisia kärkkyvät "yritykset" saunottavat mielellään Lapin kelomökkikylissä poliitikkoja jotka päättävät tukien maksamisesta."

Toimituksen poiminnat