Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

YK alajärjestö WMO:n validoimattomat väitteet herättävät räyhähenkeä Euroopassa

Syyskuun lopulla olisi tarkoitus taas allekirjoittaa Kioton jo vuonna 2012 rauennut  ilmastositoumuksen pysyvä jatkosopimus, kokoustelua, puhetta, kokoustelua, puhetta, vaan kukaan ei allekirjoita.

Itseasiassa useimmat suurvallat ovat jo hyvissä ajoin ilmoittaneet  etteivät edes aio ratifioida Kioton jatkosopimusta.

 

YK pääsihteeri on hyvin hyvin vihainen, vaan IPCC -alarmistiseksikin luonnehdittavasta- raportista merkittävästi uhkaavampaa sutta on turhaan huudettu tulevaksi jo niin kauan,

että YK alajärjestöiltä alkaa olla ääni käheänä ja päättäjienkin enemmistöllä hölynpölymittari täynnä.

 

Tuossa yksi esimerkki

"Climate scientists, foremost some from Switzerland, are issuing increasingly louder warnings of catastrophe. This is because next year the global community should obligate itself to a strict treaty on protecting the climate. Despite the alarm, hardly anyone desires to keep playing along.”

 

http://www.weltwoche.ch/weiche/hinweisgesperrt.html?hidID=552080

 

Jotain kuhinaa Suomessakin, kriittisiä julkaisuja  peräjälkeen kaksin kappalein.

 

 

HS,  Helsingin Yliopiston ilmasto- ja ympäristötutkija Atte Korhola.

ilmastonmuutoshumppa vähäisenä uhkana peittää tärkeämmät ympäristönsuojelutoimet.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1410246388435?jako=accaa952906869648db...

 

 

YLE, kirjoittaja  A-Studion toimittaja Matti Virtanen

Tulee se talvi tänäkin vuonna, lunta voi tulla paljon tai sitten ei ja  ilmastoepisykleillä kuvitteelliseen normaali-keskivertosäähän verraten selitetään joka tapauksessa katastrofaalisen lämpeämisen indikaattoriksi.

http://yle.fi/uutiset/matti_virtanen_pitakaa_varanne_talvi_on_tulossa/74...

 

 

YLE, Yrjö Kokkonen

Paikkaa  denialistien luomaa rakoa riveissä: Ilmastonmuutos, huolestuttavaa, ilmastonmuutos, äärisää, ilmastonmuutos, kiire, huolestuttaa, ilmastonmuutos.

http://yle.fi/uutiset/hiilidioksidin_maara_ilmakehassa_ennatykseen__valt...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Yle uutisesta naarattua

"valtamerten kyky imeä itseensä ilmaston ylimääräistä hiilidioksidia on vähenemässä. Merten kemiallinen koostumus on muuttumassa happamammaksi, millä pelätään olevan dramaattisia vaikutuksia merten ekosysteemeihin. Meret imevät itseensä noin neljänneksen maapallon CO2-päästöistä."

Teesi ja antiteesi samassa uhkauksessa...
Jos merten kyky imeä ceeoota on hidastumassa niin merten neutralisoituminenkin on hidastumassa, ei kaikkea kamalaa voi kääriä samaan pakettiin koska tällaiset väitteet falsifioivat toisensa.

"Maapallon päästöistä" on järjetön ilmaisu vailla merkitystä,
mutta nykyisellään meret imevät suunnilleen puolet ihmiskunnan päästöistä, se voidaan havaita mm. päästöjen ja ilmakehäkertymän välisestä suhteesta.

Merissä on ihmiskunnan vuotuisiin päästöihin nähden ennestään noin 1 000 kertainen määrä hiilidioksidia, joten tuhannen vuoden tupruttelulla nykytahdilla merten PH saataisiin "hapantumaan" nykyisetä hieman yli kahdeksasta hieman sen alle,
tosin "pelkään", että fossiiliset polttoaineet loppuvat satoja vuosia sitä ennen.

Lokaalisti ja ajallisesti merten PH vaihtelee huomattavasti enemmän mihin ihmiskunnalla on paukkuja,
silti eliöt porskuttavat sen minkä liikapyynniltä ja ympäristömyrkyiltä ehtivät.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Edelleen YLE

"WMO on erittäin huolissaan hiilidioksidin, metaanin ja typpioksidin pitoisuuksien kasvusta. Hiilidioksidin määrä kasvoi suhteessa eniten. Hiilidioksidin pitoisuus ilmakehässä on nyt 396 miljoonasosaa, kun se vuonna 1750 oli vain 142 miljoonasosaa. Edellisvuodesta pitoisuus kasvoi 2,9 miljoonasosaa."

Roskaa.

Holoseenin keskiarvon vaihteluväli lienee 350 - 450 ppm luokkaa ja vuonna 1750 ollut 300ppm luokkaa.

Yhteyttäminen loppuu 150ppm pitoisuudessa ja biodiversiteetti tuhoutuu muutamassa kuukaudessa, 250ppm pitoisuudessa ne pärjäilevät jotenkuten, 750ppm niin kasvillisuus kukoistaa, yli 1 000 ppm pitoisuuksista ei enää ole mainittavaa hyötyä yhteyttämiselle,
mutta suuremmilla pitoisuuksilla soluhengitystarve edelleen vähenee jolloin kasvi kestää yhä paremmin kuivuutta.

ilmakehän Co2 pitoisuus kasvaa alle 2 ppm vuosivauhtia,
tosin vielä viime vuonna trendi oli 1ppm/vuosi,
mutta datasta on taas ilmeisesti löydetty "virhe"?

Ihmeellistä, että globaaliksi pitoisuusindikaattoriksi valittu yksi ainoa mittauspiste Mauna Loa:ssakin on niin vaikea pitää hanskassa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

On se kumma juttu, ettei YK noudata omia "tiede" pamflettejaan/suosituksia,
ts. monituhatsivuista IPCC ilmastoraporttiaan,

vaan järjestön sihteereistä kuka milloinkin parkuu julki henkilökohtaisia pelkotilojaan kritiikittömän tahi ideologisen madian etusivuilla tieteellisinä tuloksina otsikoiden.

Käsittämätöntä uskottavuuden alasajoa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

YK:n alajärjestön WMO (world meteorologigal organisation) tieteellistä uskottavuutta ei ainakaan paranna myöskään sekään tosiseikka, että sen keräämä ja edelleen "riippumattomien" aikasarjojen luomiseen tarkoitettu data elää aivan omaa elämäänsä itse mittaustuloksiin,
eli havaintoihin nähden.

Tuolla viimeisin huomioni aiheesta, kun virhe tuli Islannin meteorologian laitoksellekin ylitsepääsemättömäksi ja he vaativat käsittämättömälle aikasarjan muokkaukselle perustelua tahi korjausta, niin WMO&GISS ei vastannut mitään ja korjauksena suurensi edelleen "virhettä" ja nyt vuotta myöhemmin suurentanut edelleen.

Ilmiö on globaali, kansalliset meteorologian laitokset toimittavat mittaustulokset WMO:lle, joka sitten muokkaa ne poliittisesti korrektin tieteen muottiin ja lähettää takaisin julkaistavaksi,

Toiset eivät kyseenalaista, toiset tietävät, mutta ovat vain töissä ja haluavat vastedeskin olla töissä, joten eivät välitä.

http://timoteus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139370-ki...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Ristiriitaa pimittääkseen WMO ylimielisesti kieltäytyy noudattamasta tieteelliselle prosessille välttämätöntä FOIA (julkisuusperiaate) ohjeistusta eikä täten mm. enää julkaise autenttisia aikasarjoja,

vaan pelkästään ilman esim. metadatan mahdollistamaa validiteettia aikasarjoista manipuloimansa artefaktit jotka muuttuvat nopeasti siten, että historiaa kylmennetään säännöllisesti ja vastaavasti tuoreempia havaintoja lämmitetään,

välillä sitten koko käyrää pudotetaan alaspäin, että tuorein mean temp havainto saadaan vastaamaan suunnilleen todellisuutta.

mlehtinen .

Muistatko kun oli juttua että ~50% jenkkilän meteorologeista ei usko ihmisen aiheuttavan ilmastolle mitään niin PP oli heti sitä mieltä että meteorologi ei ole imastotieteilijä ;) Nyt toi organisaatio taas vastaa jumalaa tietylle sakille johon PP myös kuuluu.
Oletkos koittanut saada FMI:n avoimesta datasta jotain tolkkua, on meinaan tehty niin vaikeaksi että vaatii melkoista nörttitaitoa jotta sieltä sais mitään irti.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Muistan.
Mitään ja "mitään", tuolla yksi kyselytutkimus,
jopa itseänikin hieman yllättäen vain 5% piti ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta huolestuttavana vaikka 36% uskoi keskeisimmän draiverin olevan ihminen,
64% tutkijoista piti ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta enemmän tai vähemmän väkisinkeksittynä ongelmana.

http://timoteus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133135-36...

Juu, kuulemma hankalaa on,
Eipä siitä datasta silti ole riippumattomaan klimatologiseen tutkimukseen mitään hyötyä kun Ilmastotaiteen laitoksen mielestä aika alkaa aikaisintaan vuonna 1961, tahallaanhan ne senkin tekivät.

Avointa ja kritiikin kestävää tieteellistä toimintaa... PAH!

Toimituksen poiminnat