Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Mursun luontainen käytös ilmastonmuutoksen syytä?

"Kansainvälisissä uutisissa on viime päivinä ihmetelty arviolta noin 35 000 mursun laumaa, joka on noussut rannalle luoteisessa Alaskassa."

-Täysin luontainen ja iänkaiken esiintynyt ilmiö, vanhimmatkin  luontodokumentit  todistavat sen.

"Toisin kuin hylkeet, mursut eivät kykene uimaan loputtomiin vaan tarvitsevat taukoja."

-Yhtälailla hylkeet lekottelevat kesäisin ja syksyisin ryhminä kallioilla, hyljekään ei ole ikiliikkuja, vaan ilmaa hengittävä kiinteällä alustalla pesivä nisäkäs, jonka täytyy esimerkiksi  nukkua, 

esim. pingviinit kyllä uivat pitkiäkin aikoja mikrounten avulla.
 

Merijää on supistunut vuodesta 2007, jota ennen mursujen ei koskaan tiedetä rantautuneen kuivalle maalle.

-Merijäätä ei mursujen alueella Beringinsalmen tuntumassa loppukesästä ja syksyllä ole ollut kertaakaan ainakaan vuodesta 1979 eteenpäin.

http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/
Ja nytkö mursujen maihinnousu ei olekaan vain harvinaista vaan ennennäkemätöntä, kts. yllä.

 

"Näillä eläimillä ei käytännössä ole enää avomeren merijäätä käytössään. Niillä ei ole vaihtoehtoa rantautumiselle, sanoo Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen tutkija Chadwick Jay."

-Kuten yllä totesimme, ei ole ollut kertaakaan ainakaan viimeiseen 35 vuoteen.

 

"Merijään hupeneminen ja mursujen käytöksen muutos on ilmastonmuutoksen syytä, Yhdysvaltain viranomaiset sanovat."

-Merijään määrään vaikuttaa suuresti antarktisten oskillaatioiden, kuten suihkuvirtausten pitkäikäinen vaihtelu, samoin latvamerivirtojen jotka ovat osin toisistaan riippuvia tekjiöitä, näiden monien ja osin vielä tuntemattomienkin tekijöiden summaa kutsutaan ilmastonmuutokseksi.

 

Akuutin hädän aiheuttaa huoli mursujen vauhkoontumisesta ja etenkin nuorten mursujen tallautumisesta isompien eläinten alle. Tämän välttämiseksi Yhdysvaltain ilmailuhallinto on uudelleenreitittänyt lentoja ja käskenyt lentäjiä pysymään riittävän korkealla.

-Huoli on sikäli aiheellinen, että ei kannata turhaan pelotella, 

mursut suojautuvat luontaista vihollistaan vastaan -jääkarhua- ahtautumalla kuivalle maalle tiiviiksi ryhmäksi siten että poikaset ovat keskemmällä, usein niitä tallaantuu urosten nahistellessa, se on kuitenkin poikasten kannalta keskimäärin turvallisin tapa toimia,  liukkaalla jäällä mursu on melko voimaton jääkarhun nastoja, eli vahvoja kynsiä vastaan,

näin se evoluutio toimii.

 

---------------------------------------------------------------------

 

Uskotteko jos sanon, että kaltaiselleni ilmastonmuutosdiletantille valtaosa ilmastouutisoinnista on ihan vastaavaa tuubaa,

Vaan tämän ilmastonmuutosuutisen paljastaminen totaaliksi hölynpölyksi ei vaadi klimatologian jatkokurssia, riittää että on kiinnostunut luonnosta.

 

PS: Jopa Uusi Suomi lankesi, josta myös lainaukset...

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/72599-35-000-mursulla-huutava...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

En olisi ollenkaan halunnut ruotia,
mutta juttu on ollu tiedeuutisosion päällimmäisenä jo vuorokauden -turhan pitkään- ilman toimituksen reagointia ja se on näin ilmiselvän ankan julkaisemista vieläkin nolompaa jos mahdollista,
ystävällisesti oletan että se johtuu lähinnä Ovaskainen työkiireistä.

Juha Hämäläinen

Kyllä näillä "huolestuttavilla" kuvilla ja tunteisiin vetoavilla teksteillä muutama miljoona kerätään jollekin "hyväntkeväisyys" järjestölle, joka käyttää suurimman osan varoista organisaationsa ylläpitämiseen seuraavina vuosina....ja artisti maksaa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Sorry, mutta aika väkisin väännetyn tuntuinen blogi. Onhan selvää, että jos antopogeeninista lämpenemistä pitää tosiasiana, siihen liittyvistä heikoista signaaleista uutisoidaan.

Uutiskynnys on ylittynyt myös Ylellä:
http://yle.fi/uutiset/kymmenettuhannet_mursut_kera...

Tuolla puhutaan USGS:n tutkijoiden suorittamista havaintolennoista, vaan mitäpä ei skeptikko PC:n ääressä tietäisi paremmin :-)

Eikös merijään minimissä ole selvä trendi nähtävissä, kirsikanpoimitaan esimerkki lähettämäsi linkin takaa, huomaathan että POint Lay sijaitsee Alaskan luoteiskulmassa:
http://igloo.atmos.uiuc.edu/cgi-bin/test/print.sh?...

TIlastoissa näkyy kiintojää, mursut viihtynevät myös ajojäälautoilla?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Siinä ei ole mitään väkisin väännettyä, että mursujen monikymmentuhatpäinen parviminen rantakallioilla ei ole millään tasolla ilmastonmuutoksen aiheuttama ja jopa ennennäkemätön ilmiö saatika että niillä sen takia olisi jokin hätä, kuten roskauutisessa täysin erheellisesti väitetään,
vaan luonnostaan mursut nimenomaan hakeutuvat kuvattuun tilanteeseen,
oli jäätä tai ei, ovat aina hakeutuneet,

mahdollinen jää on itseasiassa vain tiellä niiden matkatessa talvehtimisalueilleen.

Mursuja ei kiinnosta hevonpaskanvertaa jäätrendit, vaan niiden elinalueen kulloinenkin jäätilanne ja siellä ei ole ollut tähän vuodenaikaan merijäätä ainakaan 35 vuoteen havaintorajan ulkopuolelle jääviä yksittäisiä lauttoja lukuunottamatta ja kuten sanottua, mursut lepäävät mieluummin kallioilla.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Minä ainakaan en mursuista tiedä oikeastaan mitään. Joten kun 'roskauutisen' lähteenä kuitenkin oli käytetty paikan päällä olevia tutkijoita, niin ihmetytti, että tunteeko joku täällä todella mursujen käyttäytyminen heitä paremmin niin, että voi sanoa, mikä on normaalia ja mikä ei.

35 vuoden aikana kiintojään reuna ainakin on ollut reilusti lähempänä. Suuruusluokka 100 km vs 1000 km.

mlehtinen .

"Merijää on supistunut vuodesta 2007, jota ennen mursujen ei koskaan tiedetä rantautuneen kuivalle maalle."

Ei koskaan on ehkä ennen vuotta 1604?
"Walruses became only really known in Europe after the 1604 expedition to the Kola Peninsula of the ship "Speed" of Muscovy Company, commanded by Stephen Bennet. On the way back to England the Speed reached what some years before a Dutch expedition had named "Bear Island". The crew of the Speed discovered a haulout numbering about a thousand walruses on the island's northern coast."
Linkki http://www.marinemammalscience.org/index.php%3Fopt...

Kumma että viranomaiset on perustaneet suojelualueen vaikka ne ei uutisen mukaan koskaan ole kuivalla maalla.
http://www.adfg.alaska.gov/index.cfm?adfg=walrusis...

Ehdoton ilmastouutisankkapalkinnon saaja, mitähän mieltä JSN olisi tästä?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

En käsitä miten toimittajakunta voikin olla niin kuutamolla luonnosta(kin), että käy edes mielessä julkaista tällaista roskaa.

Nauraisin tätä hautaani asti jos se ei olisi niin surullista.

YLE versio ei ole ihan niin absurdi kuin esimerkkitapaus.

Aslak Koivuila

Toinen ressukka on jääkarhu, jonka kuvia levitetään sulavan jäälohkareen päällä.
Käsittääkseni pohjoisnapa on sulanut aikaajoin kokonaan viimeksi kai 6000v sitten. Jääkarhu on 4-500000v vanha laji. Kuinkahan se selvisi kaikki sulat kaudet!?

Käyttäjän JanneAlanne kuva
Janne Alanne

Olen varma, että ilmaston lämmetessä eläin- ja kasvimäärä lisääntyisi.

Toimituksen poiminnat