Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Auringon aktiivisuus vaikuttaa napa-alueiden otsoniin

Siteeraus a´la ilmastotaiteen laitos.

Nature Communications -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan Aurinko vaikuttaa keski-ilmakehän otsoniin ja mahdollisesti sitä kautta ilmastoon.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Auringon aktiivisuuden vaihtelu vaikuttaa keski-ilmakehän otsoniin ja voi näin olla merkittävä tekijä alueellisen ilmastonvaihtelun selittämisessä.

"Havaittu otsonivaihtelu voi osaltaan selittää Pohjois-Euroopan, myös Suomen, lauhojen ja kylmien talvien vuorottelua, sillä aikaisemmissa tutkimuksista on saatu viitteitä siitä, että keski-ilmakehän otsonimuutokset voivat kytkeytyä maan pinnalle asti ja vaikuttaa mm. Atlantilta tuleviin ilmavirtauksiin ja Euroopan talvisäähän", pohdiskelee Ilmatieteen laitoksen tutkija Pekka Verronen.

Nyt julkaistu tutkimus vahvistaa ensimmäistä kertaa auringon aktiivisuuden mukana vaihtelevan elektronipresipitaation pitkän aikavälin vaikutuksen ylemmän keski-ilmakehän otsoniin. Tulokset osoittavat, että vaikutukset ovat voimakkaita polaarialueilla. Otsonin määrä vaihtelee 70 - 80 km korkeuksilla jopa yli 30 prosentilla yhden aurinkosyklin eli noin 11 vuoden aikana. Havaittu otsonivaihtelu auringon aktiivisuuden ääripäiden välillä on niin suurta, että sen voi olettaa merkittävästi vaikuttavan ilmakehän lämpötasapainoon, koska otsoni vaimentaa Auringon UV-säteilyä. Nämä lämpötilamuutokset voivat vaikuttaa edelleen ilmakehän tuuliin.

 

lisää

http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/22966325

-------------------------------------------------------------------------------

 

Siivosin siteerauksesta Pekka Verrosen tutkimukseen liittymättömät ja siteerauksen loppulausunnon perusteella mielestäni asiattomat sivuhuomautukset pois,

Asiattomat siksi että paikallisesta tapahtumasta ei voi olla kyse, sillä mikä tahansa vähänkään pitempiaikainen laajahko muutos kuten Euroopan tuuliolosuhteet eivät voi olla välillisesti vaikuttamatta koko maapallon ilmastoon ja siten olla olematta globaali.

 

Aurinkon aktiivisuudessa on havaittu useita syklejä,  eniten siteerattu 11 vuoden auringonpilkkusykli niistä ehkä merkityksettömin, napaisuussykli 22 vuotta oletettavasti merkittävämpi koska se vuoroin on myötä- ja vuoroin vastakarvaan maapallon magneettikenttää vastaan ja vajaa satavuotinen amplitudimoduloitunut  Gleissberg-sykli on lähinnä kiistetty sykli koska ilmastollisa hitaasti liikkuvia  seisovia aaltoja ollaan vasta uudelleen hyväksymässä esim. suihkuvirtausten osalta,

tuhatvuotisista yms. nyt puhumattakaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Minulle asiassa ei ole juuri mitään uutta, tämä on yksi ennestään tutkimuksiin perustavia käsityksiäni vahvistava uusi lisätutkimus tutkimusten joukossa viimeisen 30 vuoden ajalta,
mutta minähän olenkin fysiikalle tuntemattoman ja havaintoaineistossa näkymättömän ihmisen aiheuttaman otsonikadon kiistävä ja pitkäikäisen ilmastonvaihtelun nimiin vannova denialisti.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Onhan jännä kun kaikki perustaa ilmastonlämpemisen n. 150 v. mittauksiin,..
Ja maapallon ikä on noin montako miljoonaa...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

perustavat myös lätkämailahuijauksiin, joissa alkupään data homogenisoidaan mahdollisimman tasaiseksi mailan varreksi ja näin saatua "havaintoa" sitten verrataan tuoreisiin yksittäisiin vuosiin.

http://timoteus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142728-te...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Taas pääsee pukki kaalimaan vartijaksi, ilmastotaiteen laitoksen johtaja ja WWF syöttiläs Petteri Taalas valitaan Fortumin johtokuntaan, muhkeat orankipalmuöljybonukset saanevat Petterin aortan tukkeentumaan huomattavasti aiemmin arvioitua aikaisemmin.

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/taalas+ja+ta...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Missä viipyilee otsoniuskovaisten tilitys ja änkyröinti sen välttämättömyydestä, että tuttu ja turvallinen freoni on tuoreimmillaan korvattu räjähdysvaarallisella myrkyllä joka väistämättä tappaa verenmyrkytykseen vähäiselläkin ihoaltistuksella.

Onnellinen +2014 auton omistaja saa ajosuoritteen eskaloituessa hallitsemattomaksi alkaa jännäämään purskahtaako kylmälaitteiston sisältö kasvoille nesteenä vai tulimerenä, molempi pahempi.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Jauhesammuttimiin pitää liittää 10 metrin jatkovarsi, sillä nykyisellään on itsemurha esisammuttaa konehuonepalo.

Hannu Töyri

Timo, nämä kaksi viimeistä kommenttiasi viitasi freonia korvaavan ponneaineen vaarallisuuteen. Voisitko antaa hieman lisätietoa eli mistä on kysymys?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Minulla on toistaiseksi vain toisen käden tietoa viitaten kentältä kuultuun, autohuoltoja koskeva ohjeistus on ilmeisen tiukka niin suojainten kuin tilan suhteen akuutin myrkytys- ja palovaaran vuoksi.

Vanhaa konstia suhauttaa ruuvimeisselillä pikkasen ainetta järjestelmästä tarkistaakseen onko sitä yhtään jäljellä, eli tarkistaa onko järjestelmällä edellytyksiä lisätäytölle ja vuotoaineen käytölle,
kuuluu nyt ehdottomasti kiellettyjen konstien listalle koska ainetta ei vahingossakaan voi päästää kädelle, ei vaan voi, kämmenselän kastuminen = goodbye.

Mercedeshän taistelee par aikaa asiasta sen kieltäydyttyä käyttämästä ko. ainetta.

Näihin pääsääntöisesti patentit omistavaa Du Pont:ia ei oikeasti kiinnosta paskan vertaa ilmasto- ympäristö tai ihmiset, virheät vain harhautetaan hyödyllisiksi idiooteiksi,
Du pont kehittää karmeita myrkkyjä ja lobbaa vanhat haitattomammat aineet kieltoon mm. ilmastonmuutos- ja/tai otsonihuuhaalla ihan vain myydäkseen lisenssit ympäri globen ja ihan sama homma pintakäsittelyjen puolella,
eli vastaavaa touhua kuin esmes Monsanto:lla.

Ihmisillä ei ole mitään käsitystä siitä kuinka pahasti ja paljon heitä huijataan terveytensä ja ympäristön nimissä mutta niiden kustannuksella,
hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä olisi purkaa pakottavaa säännöstelyä näiltä osin ja sallia järjen käyttö koska eurokraateilta se tuntuu tyystin puuttuvan.

Toimituksen poiminnat