Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Lämpeämispaussiselitys n:o 54

Hallitusten tähänastiset ilmastotoimet ovat aiheuttaneet lämpeämisen pysähtymisen.

Government environmental measures may already have helped to slow down global warming

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2809995/Government-measur...

Ahaa, no mitäs päästöjä ja siten lämpeämistä alentavia toimia hallitukset ovat saaneet aikaiseksi ja missä se voidaan havaita?

Hallitukset ovat onnistuneet lähinnä ulkoistamaan ns. kasvihuonekaasupäästöjä ja saaneet ne siten omalta osaltaan kasvamaan globaalilla tasolla ennakoitua huomattavasti enemmän, ihmisväestön kokonaispäästöjen ollessa jo tasolla joka ennakoitiin saavutettavaksi vasta vuonna 2020 jos mitään päästörajoituksia ei tehdä,

eli oltaisiin kuin ellun kanat, lontooksi bisnes as usual.

 

Havainnoissa tämä näkyy siten, että ilmaston keskilämpötilan ja hiildioksidipäästöjen välinen korrelaatio on särkynyt totaalisesti ja siten skenaarioissa aiemman korrelaation perusteella oletetut ns. ilmastoherkkyyskertoimet  ovat ainakin kertaluokalla todellisuutta suurempia.

 

Oheisessa kuvaajassa punainen käyrä osoittaa miten ihmisen aiheuttaman ilmaston lämpeämisen poliittisesti korrektin tieteellisen konsensuksen mukaan kerrotaan tapahtuvan kolmen asteen lämpeämisen ollessa jo lähes väistämätöntä, se seuraa hiilidioksidin ihmisen aiheuttamaa lisääntymistä ilmakehässämme jokseenkin orjallisesti ja

vertailun vuoksi sininen käyrä osoittaa mitä alailmakehässämme todella on tapahtunut.

http://www.woodfortrees.org/plot/rss/mean:12/detrend:-0.9/plot/esrl-co2/...

Alkuarvoherkät lämpeämismallit ovat koko historiansa ajan näyttäneet liikaa aina muutaman vuoden päästä ja käyriä kohdistetaan uudelleen toistuvasti "näin me se ennustettiinkin" illuusion luomiseksi.

Nykyään korrelaatiota on CAGW kontekstissa mahdoton aikaansaada empiiriseen estimaattiin verrattuna, joten skenaarioita verrataan samalla ohjelmalla luotuihin pseudoaikasarjoihin.

Kahelia eikös vain, mutta näin  tekevät

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Minkä pysähdyksen, eihän se ollut pysähtynyt vaan kiihtymässä,
kuten esim. Ville "vähintään neljä astetta" Niinistö Iltalehden lööpissä todisti ja satunnaismusiikkiharrastelija Lauri Gröhn on sceptical science blogiasta kopioimillaan irrationaalisilla tekstinpätkillä kiistattoman tieteellisesti meille osoittanut.

Jopa IPCC tuo julki että lämpeämispakote on murto-osa hypoteesissa oletetusta (0,5W vs. 3W), mutta poliittisessa koosteessaan se välitä tästä tosiasiasta,
vaan pelottelee lämpeämisen tapahtuneen/olevan tapahtumassa 10 - 20 kertaa havaittua todellisuutta nopeammin.

Nyt IPCC on julkaisemassa uutta koosteraporttia jossa maapallon asiat ovat vieläkin pahemmin jos mahdollista, vertaisarvioituun tieteeseen tämäkään kooste -kuten edellisetkään- ei perustu millään tasolla, vaan on poliitikoille suunnattu eturyhmien kuten greenpeacen ja ympäristöpoliitikkojen tekemä julistus.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Noh, missä viipyy Laurin alvariinsa spämmäämä antropogeenisen lämpeämisen antiteesi,
eli AGW:n tarvitsema mutta vain hypoteettinen pakote ja jolla hän yrittää falsifioida pakotteen empiirisen estimaatin, eli havaitun pakotteen,
mutta falsifioikin esittämänsä hypoteesin.

-------------------------------------------

Kuka suurista sanoi näin viisaasti:

"Kun ideologinen teoria ja havaittu todellisuus eivät kohtaa, todellisuus on väärässä."

Vastaan itse: Kon Sensus

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kerran lämpenemiskeskustelun yhteydessä muistutin siitä, että erilaiset kauhuskenaariot unohdetaan jonkin ajan kuluttua, kun ne eivät enää ole "in". Mainitsin, että yksi sellainen on otsonikato, joka oli kaikkien huulilla joka päivä joskus 90-luvun alussa.

Muuan kommentaattori totesi siihen, että otsonikerros pelastettiin juuri sillä, että aerosolideodoranteista siirryttiin roll-on -tuotteisiin.

Kyllä joillain on suuri usko ihmisen voimaan maailmakaikkeudessa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Valtaosa porukasta uskonee maapallon pelastetun täydelliseltä otsonituholta, sekä rikkituholta.

syy siihen on yksinkertainen, ei jakseta nähdä vaivaa kun on niin paljon muuta fantsua ajateltavaa, kuten se mitähän treenikaveri tänään laittaa päälle pilatestunnille,
tietämätön elää tyhmänä mutta onnellisena ja turvassa häntä viisaampien kaitselmuksessa ja maksaa ilmastoaneensa lähes onnellisena vaikka taloutta kirpaisee, mutta saapahan luulla tehneensä ympäristön hyväksi jotakin ja saada tiedeuskovaisen synninpäästö.

Tapio Suhonen

Otsonialarmin epätrendikkyydestä kertoo se, että syitä otsonivaihtelulle löydetään jo muualtakin:
http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/22966325

Oleellista näissä alarmeissa on se, että - muina miehinä - aletaan puhumaan asiasta asiana, unohtaen totaalisesti se, mikä oli kauhun aiheena muutama vuosi sitten.

Satu Hassi pelasti kasariluvulla Keski-Euroopan neulaskadolta, sittemmin otsonikadolta, tuosta vinoilin aiemmin: http://tapios.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178407-ilma...

Eikö nyt mukamas enää olekaan "punaisiksi muuntuneita kaktuksia" Uudessa Seelannissa??? Ihmettelen myös; Australian ja Uuden Seelannin väestön piti kuolla melanoomaan jo viime vuoteen mennessä!! Miksi niin ei käynytkään vaikka vihreät niin vannoivat?

Näihin alarmeihin ei siis tarvitse suhtautua....mitenkään.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Aidon poliitikon tunnistaa siitä, että roskapuheet ja huonot päätökset valuvat kuin vesi hanhen selästä.
Paitsi jos ei anneta mennä olankohautuksella, on tullut jo niin kalliiksi, että minä en ainakaan anna,
muistuttelen kunnes dementia lopulta putsaa pöydän.

"Näihin alarmeihin ei siis tarvitse suhtautua....mitenkään."

Aivan,
vaikeahan silti olla reagoimattakaan kun ulkolaisesta "iltapulusta" naarattua aktivistihölynpölyä levitetään tieteellisesti tutkittuna juttuna ja levittäjinä toimivat ministeritason immeiset joiden ykkösvälityskanavana toimii YLE ja hyvänä kakkisena HS.
Eli ne tahot joihin meidän pitäisi kyetä luottamaan eniten, valehtelevat eniten.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Tiesittekös muuten, että Stubidon mainostama sitova ilmastosopimus ei ole sitova kuin niiltä osin joilta sopimusta ei pureta.

Minäkin sitoudun antamaan henkilökohtaista tuulimyllytukea 2 tonnia kuukaudessa kunnes sanon hep, jolloin sitoumus purkaantuu, hep.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Heh, voitko siteerata tuolta osin sen alkuperäistekstin, niin näkyy kuinka tuollainen on juridisesti muotoiltu.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

pahus, en löydä sitä enää, sivu meni jo eilen hukkaan kun tuuli löi piuhoja yhteen.

google tarjosi tuollaista

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/10/24/eu-hu...

mutta jossain tiedotuksessa kerrottiin, että tuo sitova 40% vähennystavoite tarkistetaan jo ensi vuonna viimeistään Pariisissa uudestaan ja sen jatkamisen ehtona on,
että muu maailma lähtee vastaavilla sitoumuksilla mukaan.

Sehän on jo nyt tiedossa, että esmes. Kiina just ilmoitti New Yorkissa että eurooppalaisten tyhmyyttään lupaamat 100 miljardia vuosittain ensin tilille tai se ei enää edes keskutele aiheesta,
Aussit käyvät kokouksissa rantavarustuksessa ja jalat pöydällä makaillen syövät popcornia, eli ihan vain vittuilevat,
Intia on aikapäiviä sitten ilmoittanut rakentavansa vähintään 2000 GW uutta hiilivoimaa 2020 mennessä ja euroopan tulee omalla kustannuksellaan ylikompensoida se, jnejne.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Missä ne huipputiedemiehet erinomaisten loogisten ilmastomalli esitysten kanssa viipyy? Joko on päästöjen lasku housuihin lakannut lämmittämästä, vai kuinka tässä nyt näin kävikään kun ei ne tuulivoimalat auta edes sähkön tehotaseessa sekunda luonteensa takia.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Älä nyt mollaa, nehän teki suuren tieteellisen läpimurron, kun päästöjä lisätään vielä nykyistäkin enempi yli odotusten,
niin saadaan kompensoitua koko agw pois mieliä vaivaamasta.

Ja taas kerran viisas virkamies pelasti maailman paperilla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin se on vanha totuus: ei mikään työ ole valmis ennen kuin paperityöt on loppuun suoritettu.
Tarkoitus oli hyvä, lopputulos vain hiukan petti odotukset, paperista tuli likainen.

Toimituksen poiminnat