Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Suvaitsevaisuuspellet vauhdissa

Esimerkillistä toimintaa jos tarkoituksena on jakaa yhteiskunta mahdollisimman kahtia, tosin  olisi mukava tietää mitä muuta he mahdollisesti kuvittelevat vastaavalla toiminnallaan,  eli tarkoituksellisella häiriköinnillä saavuttavansa, käsittääkseni se on laissakin kiellettyä?

 

 

Nyt vaan rohkeasti kommenttia kehiin,  minun puolestani sana on vapaa,  ylläpidon mahdollisista kommervenkeistä irtisanoudun yksipuolisella sopimuksella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kommenttiosastoon voisi laittaa toimivan linkin että tietäisi mistä on kyse.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

minulla linkki toimii, yritän korjata, kiitos nopeasta huomiosta, tuossa

Soldiers of Odin 16 1 2016 Tampere kuvaaja Seppo Lehto v10

https://www.youtube.com/watch?v=cna5nAqRu8o

Edit: vielä huomautan ettei minulla itselläni ole mitään tekemistä koko asian kanssa, kyseessä vain sivustaäimistelijän tekemä huomio.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No voi kauhistuksen kanahäkki! Onko Odinin Sotureille järjestetty kriisiterapiaa?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Nimenomaan, voi kauhistuksen kanahäkki

En osaa sanoa, tapaus on niin kovin tuore,
ettei liene toimeennuttu pohtimaan sen tarvetta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Hah. Valtakunnanklovni Seppo Lehto taas asialla.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Vaikea sanoa tuohon mitään kun ehken kommentissasi olevaa sisältöä havaitse,
kunhan tokaisen, etten kameran taakse näe.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Mobiililaitteella (Lumia 830) blogien linkit on usein toimimattomia, nyt sitä ei näy blogissa ollenkaan. Kommenttien linkit toimii.

Karnevalistinen meininki, jossa poliittinen vastapuoli pyritään saamaan näyttämään naurettavalta, kuuluu eurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin mutta yleensä se on kohdistunut yhteiskunnallisiin vallanpitäjiin kuten piispoihin ja lääninherroihin ja vastaaviin. Tampereen touhu natsilippuineen ei ole kovin fiksua vaikka asianomaiset epäilemättä itse luulevat niin.

Tarkoituksena ja vaikutuksena on tuottaa omaa identiteettiä toiseuden ja toisten kantasuomalaisten kautta: Me olemme niitä fiksuja ja suvaitsevaisia kantasuomalaisia erotuksena niistä toisista, tyhmistä ja suvaitsemattomista. Maailmassa tämä ei ole kovin kestävällä pohjalla kun etniset ja muut vähemmistöt itse kertovat nimenomaan nuorten muslimimiesten joukkoväkivallan ongelmista.

Kari Ahveninen

Ajaahan se tietysti tuon partioinnin asiaa sekin että suvikset kulkevat kadulla siinä kuin muutkin. Tosin, jos tätä muuta partiotoimintaa ei olisi niin suvikset istuisivat kotonaan tai jossain kuppilassa taputtelemassa toisiaan selkään ja kehumalla omaa erinomaisuuttaan, minkään rikoksen estämiseen siitä ei juuri ole.

Enkä oikein usko että on tuossakaan, mutta onpahan ainakin jalkauduttu kadulle sen sijaan että kitistään siellä nurkissa.

Sinällään tuon kylpytakki päällään hiippaava pelle ei saa aikaan oikein edes kunnon myötähäpeää, sen verran tyhmä hän on kavereineen. Jos kerran esimerkiksi Odinin kavereiden partiointi on niin kauheaa, niin voisivathan he itse sitten suvaitsevaisesti jalkautua kaduille tekemään jotain hyödyllistä, kun poliisiakaan ei oikein tahdo näkyä eikä kuulua kun heillä on tuota muuta tekemistä. Ja kun tulevat, niin ovat jo valmiiksi myöhässä kun rikos on jo tapahtunut.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jokaisella voimalla on vastavoima ja se on rikkaus, ei mulla muuta.
https://media.riemurasia.net/rejected/normal_18475...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

KAUHEAA!!, anteeksi että huudan, mutta nyt on pakko varoittaa herkimpiä lukijoita linkin kornista sisällöstä.

siispä omalla vastuulla ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä pelleily marinan voittaa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

olen samaa mieltä, mutta joku saattaa kokea tuollaisen pelleilyn ahdisteluna ja esitän johdattelevan kysymyksen,
onko tunne mielestäsi oikeutettu vai itseaiheutettu?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minusta koska loldiers of Odin pysyvät kertomuksen sisällä, siis eräänlaisen klovnerian tyylilajissa, ei heille voi agressiota osoittaa mitä videolla ei tapahtunutkaan. Tilanne oli molemmin puolin hallinnassa ja olen siitä iloinen.
Tunteiden oikeutukset tai itseaiheutukset ovat hämärää ajattelua ja kysymys on hämärä. Jokainen vastaa omista tunteistaan ja niiden käsittelystä. Kaikki muu on soopaa. Toisten rooli on tukea, tyynnytellä, rohkaista mitä milloinkin.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #16

"Minusta koska loldiers of Odin pysyvät kertomuksen sisällä, siis eräänlaisen klovnerian tyylilajissa, ei heille voi agressiota osoittaa mitä videolla ei tapahtunutkaan. Tilanne oli molemmin puolin hallinnassa ja olen siitä iloinen."

Ei voi osoittaa agressioita, en ymmärrä, voisitko hieman perustella tuota?

Eikö pyrkimys liikkumisen estämiseen ole agressio, ainakin tieliikenteessä sellaista kiusaamista kutsutaan tieraivoksi?, toki se on totta, että jokainen tieraivonkin kohteeksi joutunut vastaa omista tunteistaan ja siitä olen ollut kanssasi "maailman sivu" samaa mieltä, tunteet ovat omiasi.

Se että toisten rooli on tukea, tyynnytellä, rohkaista mitä milloinkin, niin eikös se tavallaan ole sama asia kuin toisten rooli on antitöniä, antiprovosoida ja antipelotella mitä milloinkin,
että ne tunteetkin pysyisivät hallinnassa?

edit: lainausmerkit ja typot

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Klovneria-katuteatteri kuuluu sananvapauden piiriin. Klovneriaan ei kuulu kadullakävelijöiden töniminen tms. Eikä sellaista ollut.
Tunteet pysyivät hallinnassa. Kummankin ryhmän sisällä huomasin keskinäistä kommunikointia eli tuota mitä viimeisessä kappaleessa peräänkuulutit. Pointsit molemmille ryhmille!

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #23

Ei ollutkaan, jossain toisessa saman tapahtuman tylsässä pätkässä oli lievää kadun tulppaamista,
mutta tähän väliin jo myönnettäköön, että itseäni kuuloyliherkkänä ahdistaa tuollainen mekkalointi pelkästään videoltakin kuunneltuna, enkä erityisemmin pidä tungettelevista ihmisistä, luonto on opettanut varomaan.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #27

Tampereella kadunvaltaajat tumppasivat pari kesää sitten Satakunnankadun vain parin-kolmen sadan metrin päässä paloasemalta. Viranomaiset pyysivät ystävällisesti kadunvaltaajia valitsemaan jonkin toisen kadun, koska vallattu kadunpätkä on pelastuslaitoksen tärkein tie länteen, mutta valtaajat eivät suostuneet siirtymään. Kadunvaltaajia ei siis näyttänyt kiinnostavan muiden kaupunkilaisten turvallisuus.
Onneksi mitään vakavaa ei valtauksen aikana läntisen kaupungin puolella tapahtunut. Huonolla tuurilla joku olisi kuitenkin voinut menettää jopa henkensä, vain koska kadunvaltaajat olivat tukkimassa liikenteen, ja siten vaikeuttamassa pelastuslaitoksen toimintaa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #38

Yleisen vaaran aiheuttaminen on epätoivottava ja välteltävä sivuvaikutus vaikka tarkoitus olisikin "hyvä" ja saattaa koko mielenilmaisun kyseenalaiseksi,
varsinkin jos toiminnalle olisi vaihtoehtoinen sijainti joka ei aiheuta suoraa vaaraa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

hyviä kommentteja, kiitos ja lisää vaan ja joka näkövinkkelistä jota haluaa tuoda esille, tai muutenvaan mieleen juolahtaa,
kohteliasta on toki pidättäytyä haukkumasta vieraitani, eli muita kirjoittelijoita.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kerrankin voi kiittää tunnettua tamperelaista humoristia Seppo Lehtoa. Odinin pellesotilaat, tämä ääripersujen hoivakotiosasto, sieltä hoidon puutteessa olevien puolelta haluaa julkisuutta ja saa sitä nyt.
Minusta oli hyvin sympaattista, että heidän turvaanaan oli hauskasti maskeerattua enimmäkseen nuoria naisia.
Ihmettelen kuitenkin missä olivat persunuorten kodinturvanuoret. Tai kyllä tiedän missä he olivat. Kotona tietysti, kun äiti ei antanut heidän lähteä vilustuttamaan itseään kylmään iltaan ilman pipoa. Olisi jäänyt seuraavan päivän koulumatka tarkkikselle menemättä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ihan vaan uteliausuudesta pitää kysyä että onko odinin porukoissa persuja mukana ja kun kirjoitit ääripersut niin väität että useita?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ilman omaa kuvaansa kirjoittava Matti Lehtinen kyselee vähän mutta asiaa. Minäkin kysyn, mikä erottaa nämä "odinistit" ääripersuista?
Onko Lehtinen ja hänen myötäjuoksijansa muistissa sitä, kun persujen tamperelainen piiripäällikkö järjesti Tornioon linjurikyydin huutamaan, että rajat kiinni perkele! Eikä tämä ole ainutlaatuinen tapahtuma. Näitä ovat ääripersut järjestämässä aivan samaan tapaan omilla katupartioillaan kuin nämä "odinistit".
Lehtinen voisi valistaa ainakin minua missä se ero näiden kahden porukan välillä on?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #20

Naamankuvan puutteesta voit valittaa uuteen suomeen. Sun pitää nyt selittää mikä on ääripersu ihan ekaksi , minä en tiedä. Ja ekaks väität että ne on vähintään kaikki ääripersuja ja nyt vetelet sanojasi takaisin kysymyksellä. Etkö ite pysty päättämään?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Aika vahva kannanotto

Sinunko mielestäsi siis on hyvin sympaattista ahdistella hoidotta jääneitä mielenterveyspotilaita kadulla jos sen tekevät esimerkiksi hauskasti maskeeratut nuoret naiset?

mikä on veikkauksesi, onko aiheutuva julkisuus enemmän negatiivista vai positiivista näille "hoivakotiosaston ääripersuille" ja hieman samaa kysyn kommenttiisi liittyen?

Ja sehän tosiaan on positiviista, että edes jotkut äidit huolehtivat lapsistaan eivätkä päästä heitä vähissä pukeissa mm. ahdistelemaan ihmisiä kaduille?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Nämä nuoret naiset turvasivat hoidon tarpeessa olevien reppanoiden vapaata mielipiteen oikeutta!

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #22

kyllä, ihan varmasti asia on juuri näin eikä esimerkiksi päinvastoin.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Näin toimimalla(kylpytakkityypit)keskustelun mahdollisuus ja sitäkautta vaikuttamisen mahdollisuus pienenee. Eivätkö he oikeasti halua edes yrittää puuttua asiaan? Valitsivat helpomman tien.

Tulee kuka huutaa kovempaa ja pilkkaa parhaiten kisa. Ihan turha kuvitella, että tällainen toiminta vaikuttaa positiivisesti vuorovaikutukseen, joka on ainoa muutoksen mahdollistaja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huumorihan on molempien ryhmien käytössä. Ahkerassa käytössä. Jopa tässä ketjussakin.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Aivan, kuka huutaa/halveeraa kovimpaa voittaa....ei ole keskustelua ei.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Näistä kahdesta pelleporukasta värikkäämmät sotilaat olivat paljon enemmän mukaansa tempaavampia ja turvallisuutta kadulle luovia. Mustatakkinen porukka vaikutti jotenkin uhkaavalta. Olipa muuten tosi valkoinen Suomi videolla!

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

uskallatko luvata, että nämä suvakkipellet jatkavat odininsa lupausten mukaisesti turvapartiointia joka yö jos nämä mielestäsi uhkaavilta vaikuttavat mustatakkiset pellet häipyvät kuvioista?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Yhtä varmasti lupaan kuin mitä lupaavat nämä mustatakkiset turvallisuusvartijat lisätä suomalaisten kaupunkien katujen turvallisuutta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #47

meinasinpas missata vastauksesi

lupauksesi on paradoksaalinen, kenties tarkoituksella? senkin ovelus

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen Vastaus kommenttiin #72

Heh, hyvä ettet missannut. Tarkoituksella toki paradoksi - toisin kuin Odinin partiopoikien toiminta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Soldiers of Odinin tavoitteena on "kieltää islamin uskon harjoittaminen Suomessa kokonaan." "Suomalaisten toiminnassa" on kuulemma "korjaamisen varaa." (Tuukka Kurun blogi) Tuota porukkaa sietääkin hieman vahtia.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

länsimainen ihmisoikeusnäkemys on ainutlaatuisuudessaan lähes vastakohtaan verrattavissa oleva ideologia islamilaiseen sharialakiin nähden ja jota on aktiivisesti käytäntöön otettu islamisaation kohdanneissa maissa.

ylläoleva kommenttini ei ota kantaa siihen tulisiko islamin uskon harjoittaminen kieltää,
mutta on tosiasia, että laajana ilmiönä ts. islamisaatio on potentiaalinen vastavoima länsimaisille vapaus- ja oikeuskäsityksille.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

En saanut tolkkua tiosta videopätkästä mutta ilmeisesti joku parodia Odinin sotureista. Kyseinen porukka herättää jo sinänsä hilpeyttä paitsi että ryhmä lisää myös turvattomuutta kaduilla.

Onneksi kova pakkanen varmaan ajaa nuo soturit takaisin kuppiloihin tuoppien ääriin.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Minusta tuo näytti sellaiselta provosoinnilta joka tulee vääjäämättä jatkuessaan aiheuttamaan yhteenottoja suomalaisten välillä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ihme on tapahtunut: Themis-rouva on saanut näkönsä takaisin! Onneksi suomalaiset huomasivat, että sokeus johtui ainoastaan silmien eteen sidotusta huivista.

Nyt pieninkin yksityiskohta aina hiusten pituutta myöten erottuu jo pitkän matkan päästä ja työnteko sujuu kuin tanssi. Halleluja.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Herättää hilpeyttä sekä lisää turvattomuutta samaan aikaan, aika mielenvikainen kommentti.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Osa ihmisistä nauraa, osa pelkää, osa sekä että. Aikuiset miehet "partioimassa" jotkut jengitunnukset päällä. Naurettavaa touhua paitsi että väkivallan riski aikamoinen ottaen huomioon noitten "soturien" taustaa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

hyvä lisäys keskusteluun lisäaiheeksi tai -materiaaliksi, mieluummin miten vaan, kiitos

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Mies ilman itsehillintää on kuin kaupunki ilman muureja... eli kyllä ärsyttämistä pitää rajaansa sietää. Muuten itsestä tulee ihan tarpeeton oikeustapaus.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Pitää paikkansa,
suvaitsevaisuuspellet vaikuttivat aika hillittömiltä, no se on sitä nuoruuden intoa kun vielä mennään sata lasissa pää pilvilinnoissa, toki se kuului osana pellen rooliin,
mutta esim. keski-iän ylittäneiden ukkojen esittämänä se olisi ollut todellista teatteria, nyt esityksen paras teho perustui hupsuihin asusteisiin?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tamperelaisena voin sanoa ettemme kaipaa mitään skinilaumaa kaduillemme partioimaan. Tuo pellekampanja oli ihan hyvä veto. Tuli kaikille selväksi, mitä nämä Soldiers of losers-ryhmät todellisuudessa edustavat.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

voit toki sanoa ettet kaipaa, vaan varoituksen sana, että tekemäsi yleistäminen on epäkohteliasta,
voin luvata että "me" kommentti kerää tukuittain närää, olen asiaa testannut ja useimmat testini johtivat siihen tulokseen, että oikeastaan kukaan ei yhtään pidä siitä, että joku kysymättä korottaa itse itsensä tulkitsemaan ja julistamaan heidän kantojaan,
ei vaikka olisikin samaa mieltä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

miten suvaitsevaisuuspelleily mielestäsi toi esille sen mitä soldiers of odins edustaa, mielestäni siinä ei heistä tullut esille yhtään mitään siitä mitä he edustavat,
omasta stressinsietokyvystään he kyllä antoivat jonkinlaisen kuvan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ok, korjataan. Minä en kaipaa tätä sakkia kaduillemme. Ei kaipaa myöskään kukaan muu tamperelainen, jonka kanssa olen asiasta puhunut.

En ota kantaa muiden kaupunkien tilanteeseen. Tampereella tuo sakki pyörii alueella, jonne saa poliisipartion muutamassa minuutissa, jos tarve on. Eli joukko miehiä pukeutuu uhkaaviin asuihin ja alkaa partioida täysin turvallisella alueella. Ei tuolla porukalla ole tarkoituskaan lisätä turvallisuutta, kunhan yrittävät tehdä itsestään tärkeitä kyseenalaisin keinoin.

Pellepukuihin pukeutuminen on ihan hyvä tapa osoittaa, millaisia pellejä nämä "soturit pohjimmiltaan ovat". Kimppuun hyökkääminen olisi ollut se huono tapa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #51

Olisit heti sanonut, että kyse on lähinnä antipatiasta skinilaumamielikuvaa kohtaan, mutta vastaako se kuinka hyvin todellisuutta?

"Ei tuolla porukalla ole tarkoituskaan lisätä turvallisuutta, kunhan yrittävät tehdä itsestään tärkeitä kyseenalaisin keinoin."

perustuu mihin, käsittääkseni he itse ilmoittavat pyrkivänsä lisäämään turvallisuutta läsnäolollaan, eli ennaltaehkäisemällä, eikö se täydennä muutaman minuutin päässä olevan poliisin toimintaa ihan jos sillä että julkisesti on sen ilmoittanut, ihan samoin kuin järjestysmiesliivikin tekee?,
miksi katupartiointi mielestäsi on kyseenalaista, ahdistaako sen läsnäolo sinua vaikka sille ei ainakaan vielä taida olla perusteita, eli koet uhkaa?

Edit: lisäsin järjestysmiesrinnastuksen

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Hyvin menee kun suurin ongelma maassa on kaduilla kävelevät ihmiset. Voi kun vastaava määrä energiaa laitettaisiin muihin ongelmiin.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tampereella niin ikään asustavana olen suhteellisen samaa mieltä Laitisen Sarin kanssa. Sitä paitsi tämä klovniporukkahan sopii oikein hyvin katukuvaan, kaupunkimaisemaan ja paikalliseen kulttuuriin. Toisin kuin jostain Kemistä tänne tuodut ja viikinkijumalan nimeä käyttävät soddarit, niin sirkuspelle Hermanni ainakin on alkuperäinen tamperelainen.

Seuraavalla kerralla vielä klovnipartioon mukaan vartiokoiriksi Ransu, Riku ja Eno-Elmeri, niin homma on pulkassa ja asiat kohdallaan.

Juha Kuittinen

Ihmisillä on toistaiseksi liikkumisvapaus suomessa- Koskee vielä niin anarkisteja, soddareita, klovneja ja moottoripyöräjengejäkin..

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

No siinä tapauksessahan eilinen sessio meni oikein hyvin. Molemmat ryhmät saivat liikkua vapaasti.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #55

röyhkeästi veikkaan, että mustatakkisten porukka olisi kernaasti tullut suvaituksi liikkua vapaasti eri suuntiin kuin tämä pelleporukka.

nyt paljastan taas yhden asian itsestäni, entisenä koulukiusattuna asenteeni voi olla biasoitunut, mutta mun arvomaailmassani tahallinen häiritseminen ei ole hyväksyttävää,
vaan jostain ihme syystä tällainen "koulukiusaamis"mielleyhtymän minussa aikaansaavasta tungettelusta ja ilkkumisesta on tullut jonkinlainen uusi normaali suvaitsevaisuuden nimissä, jopa toivottava ilmiö,
mielestäni tässä on vakava ristiriita tarkoituksen ja keinon välillä.

Risto Laine

Saa nähdä mikä tilanne meillä on tulevana kesänä. Eräiden arvioiden mukaan suuri pakolaisvyöry odottaa pohjoismaita ja se tulee myöskin vaikuttamaan politiikkaan, asenteisiin jne. Veikkaan, että tuon suuntainen pelleily jää aika vähille ja pistää miettimään jopa nk. suvaitsevaistoa. Ilmeisesti on tiedossa Perussuomalaisten kannatuksen huima nousu ja ehkä jopa nähdään lisää maahanmuuttokriittistä ajattelua muissakin puolueissa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nyt kun noita "partioita" on ollut jo jonkinaikaa niin varmaan löytyy "tilastoja" kuinka monta ihmistä ne on marsseillaan hakannut. Onko n.s. suvaitsevaiset jo saanu tarpeeksi aineistoa pieneen yhteenvetoon?

Mikä muuten on pelottava vaatetus?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

En ole törmännyt yhteenkään uutiseen partioiden väkivallasta.

Sen sijaan tälläisiä uutisia saa lukea viikottain:

"Turvapaikanhakijat nujakoivat joukolla vastaanotto­keskuksessa Oulussa
Eri maista lähtöisin olevien erimielisyyksiä ratkottiin nyrkein ja kuristamalla vastaanottokeskuksessa Oulussa."

http://www.hs.fi/kotimaa/a1452997214845#kommentit

Onko tuo sitä rasismia, kun ei siedetä toista kansallisuutta?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Näillä naamaripäisillä pelleiksi pukeutuneilla taisi suurimpana motiivina olla härnätä näitä "rauhanturvaajia" niin paljon, että joltakin olisi pinna palanut. Onneksi näin ei ilmeisestikään käynyt koska Ylen uutiset ei ole reagoinut tapahtumaan. Mikäli ilveily olisi johtanut pelleilijöiden toivomaan lopputulokseen, se olisi ollut varmasti ykkösuutinen ainakin Ylellä ja oikeita mielipiteitä julistava professori olisi lausunut ankaran tuomion "rauhanturvaajille".

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Joku tällainen siinä saattaa olla yhtenä motiivina, toinen voisi olla luovutusvoitto ja unohdukseen vaipuminen, jota sinnikkäällä härnäämisellä haetaan,
ainakin kalsariodinin julistus "me olemme täällä joka yö", viittaa sellaiseen, veikkaan vaan, että keski-ikäisen miehen pinna kestää huomattavasti pidempään kuin ADHD:maisesti käyttäytyvien teinityttöjen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Mikäs siinä. Kummallakin laumalla on vapaus liikkua kadulla.

Jo etukäteen tuomitut soturit eivät provosoituneet ja pysyivät rauhallisina pellelauman härnätessä. Veikkaan, että 90-luvun skinit olisivat jo vetäneet turpaan. Joten oisko kyse maltillisemmasta sakista? En tiedä...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Väkivalta lopettaa vittuilun on mennyttä, nykyään vittuillaan paremmin takaisin kun vittuiluun ei reagoi mitenkään. Se saa yleensä aina vittuilijan tekemään jotain tyhmää.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

on nähty, voi sentään kuinka monta kertaa ollaankin tuo nähty, negatiivinenkin huomionkerjuu on vain huomion kerjäämistä.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Mietin onko näillä tekemistä ainakin Helsingissä esiintyneiden anarkistiporukoiden tai anti-rasistien kanssa, jotka mekastivat naamioituneina ja häiritsivät väkivalloinkin laillisia mielenosoituksia. Jossain vaiheessa oli uutinen että olivat heitelleet poliisia jollain ja hajottaneet poliisiautoja vai potkivatko niitä. Joka tapauksessa näillä Tampereen pelleillä on samantyyppinen henki, yrittää häiritä ja härnätä vastakkainasetteluun. Vaikuttavat kuitenkin rauhanomaisemmilta, joten ehkä eri porukoita. Ne Helsingin anarkistit, jotka tosin käsittääkseni kiertävät myös eri puolella Suomea, olisivat varmaankin heittäneet mustatekkeja suoraan kivillä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

jaahas, ylläpito on nähdäkseni siivonnut pois kommentteja ja laittanut joitain hyväksytettäväksenikin vaikka sanoin,
että omasta puolestani sana on vapaa, yhtä viestiparia en nyt harkittuani päästä takaisin vaikka se henkilökohtaisesti minua huvittikin,
koska se voidaan tulkita loukkauksena kiimaisia naisia ja sen maininnutta kirjoittajaa kohtaan kun häntä sitten epäiltiin keinosiementäjäksi.

Kerkko Tappinen

Ei mulla muuta ongelmaa ole kuins että toisille sallitaan naamioituminen ja toisille ei. Valkoinen huppu oli valtakunnallinen katastrofi, mutta vapaana riehuvat MT-potilaat jostain syystä sallitaan.

Toimituksen poiminnat