Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Suvaitsevaisuus ja ihmisarvo busted?

Video puhukoot puolestani, katsokaa ensin ja äimistelkää sitten jos siltä tuntuu.

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Se on totta, että ekstremisminä pidetään hyvin yleisesti vain sitä, että kuolemantuomio homoseksuaalisesta teosta on mennyt oman käden, ei oikeuden kautta. Mutta sille tuomiolle löytyy kannatusta myös täältä meiltä.

Toinen asia on se, että mihin ihmiset oikeastaan uskovat. Jos tehdään sellainen ajatusleikki, että kuvittele ensin pahin tuomio minkä voit hyväksyä toiselle ihmiselle(kaikki eivät välttämättä hyväksy kuolemantuomiota), sen jälkeen mieti millaisista teoista sen voisit itse langettaa. Sitten jos vielä kuvittelet viimeiseksi, että elät yhteiskunnassa, jossa ne teot ovat sallittuja ja niitä voi harrastaa vaikka julkisesti niin mitkä mahdollisuudet sinulla on sopeutua siihen yhteiskuntaan?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eipä ollut kovinkaan mukavaa katseltavaa ja "Jumala on suuri" !!

Itse ateistina tai pikemminkin agnostikkona katson, että uskonnot ovat maailmassa tehneet enemmän pahaa kuin hyvää ihmiskunnan puolesta. Sääli meitä ja heitä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Suomessa lienee reilut neljä miljoonaa kristittyä. Heistä käy sunnuntaikirkossa arviolta prosentti. Jos tälle yhdelle prosentille esitetään arvokysymyksiä ei voida olettaa että heidän vastaukset pätevät kaikkiin neljään miljoonaan.

Reijo Jokela

Aivan. Jalkapallon EM-kisoja seuraa sadat miljoonat katsojat. On siis väärin puhua jalkapalllohuliganismista marginaalisen pienen joukon toilailujen vuoksi.
Missään tapauksessa asiaa ei saa katsoa niin, että jalkapallossa huliganismi olisi jotenkin yleisempää kuin muissa lajeissa. Kyllähän väkivalta kuuluu kaikkiin lajeihin. Voin hyvin kuvitella, että seuraavissa yleiurheilun EM-kisoissa turvallisuutta vahtii 90 000 poliisia ja järjestysmiestä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#3
Ihan vain tuon esille ottamasi rinnastiuksen perusteella. Jos esittäisit vastaavat kysymykset mielivaltaisesti valitussa kirkossa, kuinka monen uskoisit vastaavan kuten tuo seurakunta?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Ei videokaan ollut peräisin mielivaltaisesti valitusta moskeijasta, vaan kyseessä oli äärikonservatiivista porukkaa

https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_Net

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #10

No johan termin paukasit,
minä sitten agnostikkona vissiin olen ääritapakristitty

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #11

Nyt en ymmärrä kommenttiasi.

Noinhan tulla wikipediassa sanotaan: salafist = ultra conservative

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #12

katoskatos, kaikkea sitä tämmönen ääritapakristittykin vielä keski-iässäkin oppii.

mutta tohon edellisiin unohtu kysyä että olisko sitten niinku sanoit, sinä siis osasit määritellä tavallisuuden, tai tiesit että ko. wikiartikkeli osaa,

videossa esiintyvä mikälie imaami sekä yleisö ei ilmeisesti ole valaissut itseään ja kyseistä wikiartikkelia lukenut, tai sitten tilaisuudessa/wikissä valehdeltiin?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #13

No, jos video on kuvattu salafistimoskeijassa, jonka kävijät arvattavasti kannattavat salafismia, niin pointti on ihan aiheellinen. Sama luultavasti tapahtuisi jos kysyttäisiin Suomen Sisulta (SS) ovatko he oikeistoradikaaleja. Luultavasti hekin kieltäisivät sellaisia olevansa, huolimatta vastakkaisista todisteista.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #14

Nyt en oikein ymmärrä, mikä pointti?

mutta kävin pikkasen kurkkaamassa ja SS oman toimintakuvauksensa mukaan näyttäisi tukevan esmes ns. suorademokratiaa,

en lyhyen vilkaisun perusteella yhtään ihmettelisi vaikka kiistäisivätkin olevansa fanaattisia markkinatalouden kannattajia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #16

Sen lisäksi he vastus.., siis kritisoivat edustuksellista demokratiaa. Äärioikeistolla ja fanaattisella markkinatalouden kannattamisella ei ole välttämättä mitään tekemistä keskenään.

Videosi nyt ei oikein ole hyvä läpileikkaus muslimeista yleensä koska se kuvaa salafistimoskeijaa. Toki homofobeja on varmasti maltillisempienkin muslimien keskuudessa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #18

En ole väittänytkään, koko homman juju omalta osaltani piileekin siinä, mitä itsekin kaiketi yrität tuoda esiin,
että he väittävät olevansa tavallisia muslimeja ja tämä voi tapahtua missä tahansa viiteryhmässä täysin riippumatta siitä keitä he ovat.

siksi kysyinkin ja kysyn, miten edes määritellään objaktiivisesti tavallisuus, sehän on suhteellinen käsite,

löytyykö jostain joku ihmemies, kaikkien vastausten sankari, kertomaan se meille.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #18

tulkitsen nyt, että pidät videossa esiintyviä ihmisiä ääriaineistona, mielipiteesi on hyvä, mielestäni aivan yhtä hyvä kuin mikä tahansa muukin mielipide.

mitä veikkaat, mitä sanoisivat sattumanvaraisesti valitun vastaanottokeskuksen asukkaat jos video näytettäisiin heille ja heille esitettäisiin sama kysymys,
eli ovatko videossa esiintyvät henkilöt tavallisia muslimeita?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #20

Enpä tiedä, mutta koska joukossa on Daeshia paenneita voisivat he olla kanssasi s eri mieltä siitä, että videon ihmiset ovat tavallisia muslimeita. Daeshan on jonkinlainen salafistipoppoo.

Vastauksena ylempään kommenttiisi voin kertoa, etteivät salafistit edusta kuin pientä vähemmistöä Suomen muslimeista. Eivätkä he ole enemmistö myöskään koko maailman muslimeista.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #21

En ole sanonut mielipidettäni, sitä ei oikeastaan edes ole ja siksi jutustelenkin, muutenhan minä olisin tekemässä jotain ihan muuta, kuten ulkoilemassa,
kyse on videossa esiintyvien ihmisten mielipiteestä tavallisena itsenään ja muiden mielipiteestä heidän tavallisuudestaan.

minäkin olen heti valmis allekirjoittamaan, että tulijoiden joukosta löytyy heitäkin jotka eivät pidä videon ihmisiä tavallisina muslimeina, mutta se vastaa huonosti jos ollenkaan kysymykseen.

arviosi suhteellisesta osuudesta voi olla ihan oikeansuuntainen, mutta mistäs tiedät, tai sen mikä on hakijoissa osuus?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #22

En tiedäkään, mutta sinä kysyitkin mitä minä arvelen tai luulen.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #23

minähän kysyin montakin asiaa, mikä niistä, mutta

en esimerkiksi kysynyt, vaan sinä oma-aloitteisesti kerroit suomen muslimien salafistien suhteellisen pienestä osuudesta,
josta kyllä sitten kysyin, että mistä tietona antamasi "pieni vähemmistö" on peräisin ja lisäjatkokysymyksenä, että mikähän lienee uusissa tulijoissa salafistien suhteellinen osuus ja kysyn edelleen jos vain osaat/kehtaat vastata.

Jos taas viittaat vastauksellasi siihen, kysymykseen että mitähän mieltä turvapaikanhakijat ovat videon tavallisista muslimeista, nii en edes kyseenalaistanut laveaa vastaustasi, koska onhan erittäin todennäköistä että missä tahansa yhtenäisessäkin mutta riittävän suureksi kasvaneessa joukossa alkaa löytyä poikkeamia, äärettömän suuressa se on aivan varmaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #26

En tiedä mitä islamin suuntausta turvapaikanhakijat edustavat, enkä sitä mikä on minkäkin suuntauksen osuus. Salafistien määrä Suomessa löytyy tästä suomenkielisen Wikipedian artikkelista. Tieto on vanhaa, mutta tuskin heidän määränsä kasvanut merkittävästi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Salafismi

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #21

Duoda duoda onko toi valhetta?
"Yli 80 prosenttia maailman muslimeista suhtautuu kielteisesti homoseksuaalisuuteen ". Lähde vanha HS uutinen.

80% taitaa olla kuitenkin aika iso enemmistö.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #25

Vielä kerran, video on kuvattu salafistien moskeijassa ja arvattavasti puhuja ja kuulijakunta ovat salafisteja. Salafistit eivät ole enemmistö maailman muslimeista. Noista 80 prosentistakaan kaikki eivät ole salafisteja.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #10

Kyllä Mellunmäen imaaminkin mielestä kuolemantuomio on homoseksuaalisesta teosta oikea rangaistus. Se ei ole äärikonservatiivinen tulkinta.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63652-tvssa-kohun-...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kukaan ei ole halunnutkaan yleistää tuota koskemaan kaikkia muslimeja. On monia tahoja, jotka haluavat uudistaa islamia. Tukea kuolemantuomiolle homoseksuaalisista teoista kuitenkin löytyy laajasti myös länsimaisten muslimien keskuudesta. Todennäköisesti enemmän kuin Suomesta kristittyjä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

mitään ei voi yleistää kaikkiin,
mielestäni sen pitäisi olla aika itsestäänselvää, mutta jostain itselleni käsittämättömästä syystä sen mainitseminen lähes joka käänteessä koetaan tarpeelliseksi, no kai siihenkin syynsä on.

mutta voisihan irvokas luonne esimerkkivideon perusteella sutkauttaa,
että noin 95% läsnäolijoista pilasi loppujen maineen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Montako prosenttia muslimeista käy päivittän moskeijassa, epäilen että luku on pikkasen enemmän kuin 1% . Mutta tossa tulee hyvin esille että ei ole olemassa maltillista tai radikaalia muslimia, on vain muslimi.
Tossa se kerrotaan ihan suoraan mutta suvisosasto ei vaan usko?
Kerrotaan myös suoraan missä naisen paikka on mutta feministitkään ei usko?
Kerrotaan myös mikä on homojen paikka mutta sateenkaariväkikään ei usko?
Uskomatonta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Niin että osaako joku määritellä objektiivisesti tavallisuuden?

niin samainen jannu voisi sitten tehdä lisää ihmeitä ja vastata myös kysymykseen,
että esiintyvätkö videossa radikaalimuslimit,
vaiko ihan tavalliset muslimit?

Sitä odotellessa minä jatkan yllättyneen teeskentelemistä.

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Koska islam perustuu sen luojan, Muhammedin, omaan ristiriitaiseen elämään ja Koraaniin, "oikeaa" islamilaisuutta ovat yhtä hyvin raaka väkivalta kuin hyvyyskin. Hyväksymällä yhteiskuntamme arvoihin islamin opit, hyväksymme myös homovihan, Isisin, toisin ajattelevien sortamisen ja kuolemantuomiot. Haluammeko tällaista suvaitsevuutta ja monikulttuurisuutta?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Käsittääkseni muhammed itse jumalan suulla selitti ristiriitaisuuksia pois sillä, että jumala voi muuttaa mieltään, ihmisellä siihen ei ole oikeutta vaan hänelle jumalan laki on muuttumaton,

tämä on sitten tulkittu niin että myöhemmät kirjoitukset ovat pätevämpiä ja viitteitä kirjoitusten järjestyksestä antanee, että muhammed kuoli voittoisana sotapäällikkönä

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eikös Helsingin suurmoskeijaa rahoittavat ole myös tota salafistisakkia, haluaako joku oikeasti meille tai yleensä eurooppaan ton videon kaltaisia "saarnoja" .

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ettei vain olisi feikkivideo. Yleisö, kolme nyökyttelevää risupartaukkoa ja sitten esitelmöitsijä omissa kamerakulmissansa. Jälkiäänityksellä onnistuu kysyä kättänsä nostaneilta ihan mitä vaan. Helppo toteuttaa nykyaikana ja sellaisiahan on suollettu nettiin aivan valtiollistenkin toimijoiden toimesta ammattimaisesti... eli lähdekritiikkiä taas peliin.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Ettei Haverinen vain olisi huumorimiehiä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Olen liian skeptinen kiistääkseni minkään mahdollisuutta"

Hyvä tuo esittelylauseesi...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #32

Juu, sen takia esitinkin retorisen vastakysymyksen.

oletko itse tutustunut kyseiseen islam.net yhteisöön ja sen tuottamiin ja julkaisemiin videokonferensseihin joista leikekin on peräisin.

Ja tottakai on mahdollista, että kyseinen veljeskunta väärentää videomateriaaliaan, mutta en näe siinä oikein mieltä,
no esimerkiksi kenties kuulostamaan "enemmän" itseltään selventääkseen sanomaansa, mutta sekin on tavallaan irrelavanttia,

Koska esittämäni varsinainen kysymys kuului, että videolla esiintyvät muslimit pitävät itseään ihan tavallisina muslimeina, ovatko he, mitä mieltä itse olet, miten itse määrittelet tavallisuuden?

Toimituksen poiminnat