Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Mikä vihapuhe?

  • Mikä vihapuhe?

Vihapuhe sitä ja vihapuhe tätä, minusta on alkanut vahvasti tuntua siltä, että sanojen merkitys on hieman hakusessa tässä vihapuhekeskustelussa.

 

Minä en vihaa ketään, enkä mitään, mutta minä  olen kylläkin joskus hemmetin vihainen, olen esimerkiksi  juuri nyt vihainen hallituksen täysin epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan johdosta,

joka esimerkiksi herättää turvapaikanhakuprosessia väärinkäyttävissä onnenonkijoissa turhia toiveita, pitkien odotusjaksojen ja loputtoman valituskierteen aiheuttamia toistuvia pettymyksiä ja on varmasti omiaan katkeroittamaan näitä ihmisiä jotka menettävät elämästään vuosia ja sen suunnan ja minkä takia,

näiden ihmispoloisten kannalta ei yhtään minkään takia.

 

On tosiasia, että turvapaikanhakijoista valtaosa hakee turvapaikkaa perusteettomasti, Sipilä väittää että heidän läsnäolonsa on siitä huolimatta perusteltua ja hyväksyttävää,

pitääköhän Sipilä ja Orpo mielessään turvapaikanhakuprosessia jonkinlaisena arvontana, joskus tärppää ja joskus ei, ollaan osana sirkusta ja kuoritaan itsellekin "pikku massit" veronmaksajilta,

ihmisillä itsellään ja heidän kohtaloillaan ei ole sinällään merkitystä.

 

On pelkästään tekopyhää ja erittäin väärin ylläpitää  esteetöntä kulkemista, jopa haalia heitä tänne falskeilla ja vain petettäviksi tarkoitetuilla lupauksilla kaikkine turhine toiveineen,

vuosikausiksi odottamaan vain sitä, että ne murskataan.

 

Mielestäni olisi huomattavan paljon inhimillisempää  sanoa heille suoraan ja kohteliaasti, että kiitos, mutta ei kiitos.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kun tuolla toisaalla jo tätä uutta Sipilä-sanakirjaa availin, niin jos "vihapuhe" on synonyymi sanalle "sananvapauden rajoittaminen", niin taasen "juhapuhe" voisi tarkoittaa lupauksia, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa, eikä tarkoituskaan ole lunastaa lupauksiaan.

On todellakin väärin Sipilältä luvata kotinsa ja kutsua vieraat maahan, mutta kuitenkin pettää lupauksensa ja vieraiden ylläpidon maksattaa veronmaksajilla. Vihaksi tosiaan pistää tyhjät puheet vailla mitään inhimillisyyttä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Niin, tiedä sitten kuinka paljon sillä on ollut vaikutusta näin täydelliseen saamattomuuteen, että esimerkiksi Orvon vaimohan on mukana pakolaisbisneksessä sekä lakineuvonnan, että pakolaiskeskustoiminnan muodossa ja yhtenä puheenjohtajana toimii mm. Sipilän entinen yhtiökumppani toimimattomien suodatinjärjestelmien ja paskalakigaten ajoilta?

Minun mielestäni hallitusväen lähipiirissä on hieman liikaakin siitä hyötyjiä ettei laittomalle siirtolaisuudella muka osata tehdä mitään, tässä on nyt taas pari vuotta enimmäkseen levitelty käsiä "koska sopimukset",

ja tuo perusteluhan on täyttä soopaa, Sipilä itsekin on jälkikäteen myöntänyt, ettei esimerkisi Ruotsin kautta tulijoita olisi tarvinnut päästää tänne yhtäkään,
nyt heitä kuitenkin on tullut kymmeniä tuhansia ja tulee edelleen kymmenittäin joka päivä lisää,

miksi, pelkästään odottamaan käännytystä ja kärsimään läpi lähes loputonta valitusrumbaa.

tuossa karusellissa ei liiku ihan pikkurahat

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Miksei vieläkään oteta rajatarkastuksia käyttöön?

Mitä tiukemmin rajoja valvotaan sitä vähemmän terroriteko ja rauhattomuutta.

Ongelma on: Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.

Tänne tullaan dokumentit kadottaen ja nyt todistettu: että osa on valehdellut iän, identiteetin ja kansalaisuuden. Ollaan saatettu matkalla tehdä rikoksia ja esiinnytty eri nimillä, haettu oleskelulupaa muista maista saatu kielteinen päätös jopa maahantulokielto. Tapahtuu Turun terroriteko ja viikossa alkaa selviämään, että valehdeltu ikä, identiteetti ja kansalaisuuskin.
Alaikäisenä esiinnytty peruskoulussa. Kuinka paljon partalapsia on peruskouluissa?

Rajatarkastukset takaisin ja Ilman matkustusasiakirjoja liikkuvat voitaisiin pysäyttää rajalle.
Ruotsi turvallinen maan ja EU tuomioistuimen mukaan ensimmäinen valtio on vastuussa. Tänne ei siis mitään asiaa.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Suomen julkinen talous on maailman suurimpia sekä sosiaalimenot ovat maailman toiseksi suurimmat. Nyt kun vielä tänne maahanmuuton seurauksena tulee lisää väkeä, erityisesti Lähi-Idästä ja Afrikasta, kasvavat sosiaalimenot entisestään. Sieltä ei tule Suomen kaltaiseen maahan osaavaa työvoimaa ja heikko työllistyminen on jo nyt lukuina nähtävissä. Emme saa siis veronmaksajia, vaan lähinnä tukien varassa elävää väkeä. Kuitenkaan se joukko ei kasva, joka tämän kaiken kustantaa. Kulut lisääntyvät, mutta maksajat eivät. Myös turvallisuuden menot kasvavat. Ei tällaiseen ole varaa. Tässä kohtaa on nyt ajateltava suomalaisten etuja. Meillä on on omasta takaa ihmisiä, joita pitää auttaa ja tukea. Omat syrjäytetyt nuoret pitää asettaa ensisijalle, heidät pitää saada työelämään.

Tämä maa ja sen kunnat tarvitsevat vastuullisia ja realistisia päättäjiä eikä haihattelijoita kauniine, mutta epärealistisine lupauksineen

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Vasarahammerin blogissa on paljon hyvää asiaa ja siinä myös pohditaan "juhapuheen" suhdetta "vihapuheeseen". http://vasarahammer.blogspot.fi/2017/09/sipila-ja-...

"Juha Sipilä tunnetusti tarjosi Kempeleen kotiaan turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi. Tieto levisi Lähi-idän tiedotusvälineisin ja lisäsi suurella todennäköisyydella Suomeen pyrkijöiden määrää. Twitterissä joku koiranleuka nimitti Sipilän täyttämättä jäänyttä lupausta ”juhapuheeksi”, joka on vielä paljon haitallisempaa kuin vihapuhe.

”Juhapuhe” on sitä, että typeryyttään ja ymmärtämättömyyttään esitetään hyvää ihmistä ja luvataan hädästä kärsiville kaikkea hyvää ja kaunista. ”Juhapuhe” on tarkoitettu julkisuuteen ja pönkittämään puhujan julkista kuvaa.

Vihapuhe terminä taas kuuluu sananvapautta tukahduttaneisiin totalitaristisiin diktatuureihin. Termi on tarkoituksella elastinen ja sen tarkoituksena on tukahduttaa julkinen keskustelu ja leimata ikävistä asioista puhuvat keskustelijat. Mikäli leimaaminen ei auta, tukahduttaminen toteutetaan tarvittaessa tuomioistuimen kautta."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voihan sitä sanoa ei kiitos, mutta kun meillä on Suomessa sellainen juttu kuin laki, ja sitä nykyistä lakia noudatettaan.

Jos haluaa erilaisen lain, tai rajatarkastuksia ym. ym. niin sitten pitää vaaleissa valita sellaiset ehdokkaat, jotka näin myös haluavat.

Galluppien mukaan näin ei tapahdu, joten valtaosa kansasta on toisella kannalla.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Etkö muka tiedä miten asia todellisuudessa on, vai yritätkö sinä vedättää minua?

Sipilä itse myönsi lainoppineiden johdatuksella, että nykyistenkin lakien ja sopimusten mukaan ei olisi tarvinnut päästää yhtään ketään esim Ruotsista.

Se, että päästetäänkö vaiko ei päästetä, riippuu täysin siitä, miten lakeja ja sopimuksia sovelletaan, itse sopimukset ja lait antavat siihen mahdollisuuden miten toimitaan, kyse ei siis ole minkäänsortin laillisesta esteestä, ettei esteetöntä tulemista estetä, vaan pelkästään poliittisesta tahtotilasta.

Galluppien mukaan ylivoimainen valtaosa kansasta haluaa lopettaa hallitsemattoman turvapaikanhaun laittomana maahanmuuton välineenä, ja melko suurelta osin puolueesta riippumatta.
Sinulla on kummallinen käsitys vetäessäsi maahanmuuttokriittisyyden ja puolueen välille yhtäläisyysviiva

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Petteri kaivaa sitten esiin lakipykälän joka "pakottaa" ottamaan rajojen yli kaikki halukkaat tulijat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Käsittely ei ole ottamista, mutta jos ei osaa lukea, niin ei sitten :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #16

En odottanutkaan että sellaisen esiin kaivaisit kunhan vaan möliset.

Marko Parkkola

Lain ja niiden pyhien kansainvälisten sopimusten pohjalta voisimme tosiaan sanoa kiitos, mutta ei kiitos. Mikään laki tai sopimus ei pakota ottamaan yhtäänkään turvapaikanhakijaa, ei edes kiintiöpakolaista.

Siinä olet oikeassa, että asian korjaaminen vaatii oikeanlaista eduskuntaa. Valitettavasti suuri osa ihmisistä on äänestämässä terrorismin jatkamisen ja lisäämisen puolesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei pakota tietystikään, mehän olemme itsenäinen maa. Me pystymme sulkemaan rajat, eroamaan EU.sta ja olemaan ihan omassa rauhassa, jos niin haluamme.

Mutta kun kansa ei niin halua, ja demokraattisessa valtiossa mennään enemmistön mukaan.

Noissa monen ihailemassa Unkarissa ja Puolassakin EU on erittäin suosittu, eikä siitä haluta erota.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #18

Mihin ihmeeseen perustuu väitteesi enemmistöstä, kun gallupit toisensa perään antavat tulokseksi, että suomalaiset keskimäärin haluavat rajoittaa turvapaikanhakijatulvaa ja maahanmuuttoa yleensäkin.

esimerkiksi tässä jo 2015 tehdyssä gallupissa valtaosa suomalaisista vaati tiukempaa linjaa.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/10/21/hs-ga...

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #20

Minä syytän kyllä keskiverto äänestäjää tässä asiassa. Eräässä gallupissa 90% suomalaisista vaati tiukempaa linjaa. Vihreiden kannatus on kuitenkin lähemmäs 20%, niin ei voi olla ihmettelemättä onko keskimääräinen ÄO laskussa Suomessa.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #18

Onko sinulla Ritala heittää perunaa mahanmuuttokeittoon?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vihapuheen vastakohdaksi olen jo usempaan kertaan nostanut Sipilän kivapuheen, joka osaltaan oli tuomassa tappajia Suomeen. Vastaavasti ei ole tiedossani, että yhtä moni olisi kuollut suomalaisten harjoittamaan vihapuheeseen.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Terävä huomio, nyt nauraisin jos ei itkettäisi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kivapuhe olisi tietenkin kivaa, jos sen tietäisi olevan huumoria, jota se tietenkin Sipilän kohdalla onkin. Kutsutut maahantulijat eivät tätä tietenkään ymmärtäneet, että läpällä ja ihan huvikseen Suomen pääministeri näitä kutsujaan lähettelee.

On kyllä jäbällä otsaa, itse puhuu aivan pokkana pehmoisia ja sitten on kanttia vaatia kansaa panemaan suut kiinni.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Poliitikot on pyyhkäissy tolla Kekkosen lupauksella rektuminsa useaan otteeseen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Satuitteko katsomaan tv1 klo 18 uutislähetystä. Siinä Orpo ja Rinne sanoivat ja valittelivat PS:n varapuheenjohtaja Lauran eduskunnassa esittämää puhetta suoranaisena vihapuheena ja vaarallisena sellaisena, vaikka puheenjohtajien yhteisessä julkilausumassa oli toinen tarkoitus. Ilmeisesti oli siis tarkoituksena vaieta kaikesta terroristien aiheuttamasta vihasta. Kansalaisten pitäisi ilmeisesti suvaita vihapuhe sieltä suunnalta ja "kääntää toinen poski".

https://areena.yle.fi/1-3824586#autoplay=true videossa alk. n. 3 min.

Marko Parkkola

Hallintoalamaiset ottavat vastaan nöyryytyksiä nöyryytysten perään. Terroristi viiltelee kurkkuja auki Allahia huutaen ja suomalainen ei saa kutsua edes Perkelettä apuun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oliko oikeasti sinun mielestä Huhtasaaren puhe ansiokas ja hyvän maun mukainen?

Miksiköhän persuille ei käynyt julkilausumaan rasismin lisääminen?

No ei sitten tarvitse kauheasti ihmetellä, että miksi mikään puolue ei tee persujen kanssa yhteistyötä.

Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Montako rasismin vastaista julistusta sinä kaipaat PS:ltä? Miksi totuus on Orpon ja Rinteen mukaan vihapuhetta? Kyllä taitaa vielä tulla sekin päivä jolloin totuus iskee ns. silmille myös em herroille ja monille monille muillekin. Pitää tutustua lähemmin mm. islamin uskontoon ja etenkin sen äärilaitaan tunnustaviin, josta terrorismi kumpuaa. Tuon kun saa sisäistettyä, niin saattaa suhtautuminen vihapuhe-nimittelyynkin muuttua. Vielä tänään se ei tunnu onnistuvan useille. On todettava, että jopa muslimeista löytyy tahoja, jotka uskaltavat tämän sanoa ääneen. Heille kun uskonto ei näyttele oikeastaan mitään roolia. Tuskin heistäkään julkisesti kovinkaan moni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #19

Yleistäminen islaminuskoo ja yleistäminen mihin tahansa on suurimman luokan tyhmyyttä.

Jos ei se uppoa, niin ei voi sitten mitään.

Siitä olen kyllä onnellinen, että mikään muu puolue ei tuollaista tekstiä hyväksy, eikä persuja hallitukseen ota. Ehkä sitten on niin, että persut ovat ainoastaan oikeassa ja kaikki muut väärässä.

Vieläkään en ymmärrä, miksi tuohon puolueiden yhteiseen lausumaan ei persut hyväksyneet rasismia, se jos mikä olisi mielenkiintoinen tieto

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Katsoin nyt tuon linkin 3:51 alkaen ja kyllä sen paperin tarkoitus oli vain ja ainoastaan tukkia suomalaisten suut. Epämiellyttävähän se on totuuksia kuunnella, mutta eivät ne totuudet mihinkään katoa vaientamalla kansa.

Laitan tuolta Tuula Komsin blogista Seppo Saaren hienon kommentin tähän:

"Kirjassaan "Puskipa vasikka tammeen" (kirjailija ja tunnettu toisinajattelija Aleksander Solzhenitsyn) vuodelta 1974 kirjailija ennusti neuvostojärjestelmän romahtavan. Se, miten hän tähän oli päätynyt, liittyy Shakespearen "Macbeth" -näytelmän erääseen säkeeseen, jossa todetaan, ettei tyranni Macbeth kukistu ennenkuin Birnamin metsä liikkuu.
Kirjailija totesi siis v. 1974, että neuvostojärjestelmän osalta "Birnamin metsä" liikkui jo (vaikkeivät sitä kaikki nähneetkään).

Vaikuttaa siltä, että päättäjät jotenkin tajuavat omalta osaltaan tuon metsän jo liikkuvan, joten heille jää käteen 1970-luvun hokemia mm. "neuvostovastainen", joka nyt on "vihapuhe". Niillä he yrittävät vaientaa toisinajattelua, sumentaa itse aiheuttamiaan ongelmia, pitkittää virheidensä sävyttämää valtakauttaan sekä hämärtää sitä, että ihmiset ovat jo nähneet sekä keisarin olevan ilman vaatteita että Birnamin metsän liikkuvan.

Akateemisesti asian on ilmaissut kolmisen vuotta sitten tutkija Markku Jokisipilä, sillä ongelma kattaa koko EU:n alueella tehdyt virheet ja kriisit:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...

Kun koko kuuro poliitikkokuoro laulaa yksiäänisesti, tekstillä ei taida enää olla juuri merkitystä?
Keisari on ilman vaatteita ja Birnamin metsä liikkuu jo?"
http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242527-...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Sisäpiirikytkökset on otettava välittömästi julkisuuteen. Maahanmuutosta hyötyjiä lienee jo liikaakin.

Kansan sallitaan puhua, mutta samaan aikaan kielletään.

Tässä kohtaa olisi hyvä pysäyttää ja tarkistaa kytkökset.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Me otamme maahan porukkaa joka ei osaa lukea, kirjoittaa eikä puhu mitään ymmärrettävää kieltä, joten työllistyminen on olematonta kuten tilastotkin kertovat.

Lisäksi nämä lisääntyvät kuin kanit, joten elätettävien määrä kasvaa eksponentiaalisesti ja Suomen valtiolta aukeaa perse.

Tätä asiaa pitäisi pystyä ajattelemaan vaalikautta pidempään. Me emme mitenkään pysty elättämään miljoonaa muslimia kun Suomi täyttää 150 vuotta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Päivän paras aivopieru :)

Miljoona muslimia, mitäs jos onkin miljardi, tai ufot valtaa suomen.

Kannattaa herätä nyt heti, sulla on joku uni meneillään.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Turvapaikkaa haki vuonna 2016 Migrin mukaan 5657 henkilöä. Suurin osa tuli muslimimaista. Tämä tekee vuoteen 2067 mennessä 282850 henkilöä. Kun lasketaan mukaan jo suomessa olevat ja heille syntyvät lapset sekä perheenyhdistämiset niin miljoona on lähempänä totuutta kuin 100.000.

Kun ketää ei saa poistaa ja oletetaan että jokainen näistä 282850 turvapaikan hakijasta tuo mukanaan 2 sukulaista perheenyhdistämisen avulla niin ollaan luvussa 848550.

Jos seuraavaan 50 vuoteen sattuu muutamia 2015 kaltaisia vuosia niin miljoona ylittyy. Miten olet ajatellut rahoittaa näiden ihmisten elättämisen, jos suurin osa ei käy työssä?

Matematiikka ei taida olla vahvin lajisi?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Petteri, nyt viimeistään ylitit huomautuskynnyksen, edes hieman asiallisempaa kirjoittelua, kiitos.

te kaikki blogiini kirjoittelevat olette vieraitani ja tahtoni, sekä myös velvollisuuteni on huolehtia siitä, että teitä kaikkia kohtaan pyritään käyttäytymään, jos nyt ei aivan täydellisyyteen pyritäkään, niin edes jotenkin fiksusti.

minua saa haukkua ja pilkata jos se helpottaa oloasi ja koska olenhan oman palstani diktaattori ja voin suhteellisen itsenäisesti päättää miten suhtaudun tuollaiseen ja saatanpa joskus räväyttää jotain takaisinkin.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Hyvä kirjoitus blogistilta.

"On pelkästään tekopyhää ja erittäin väärin ylläpitää esteetöntä kulkemista, jopa haalia heitä tänne falskeilla ja vain petettäviksi tarkoitetuilla lupauksilla kaikkine turhine toiveineen, vuosikausiksi odottamaan vain sitä, että ne murskataan."

Juuri noin. Tuon systeemin ylläpitäjät pitänevät itseään sivistyneinä humanisteina, vaikka itse asiassa ovat Hitler-luokan ihmishirviöitä. Voisiko se olla jopa tahallista patriarkaalisten kulttuurien edustajien nöyryyttämistä ja siitä nauttimista, eli ns. vihervasemmistolainen perversio?

Toimituksen poiminnat