Jyrki Katainen housut kintuissa?

Jyrki Katainen oli pääministerinä itse päättämässä Fortumin sähköjakeluverkkojen myynnistä, tuolloin hän kiisti epäilyt siirtohintojen noususta ja huoltovarmuutta koskevista riskeistä,

nyt on näemmä aivan eri ääni kellossa, hyvä että Katainenkin heräsi, harmi vain, että hän havahtui tarkastelemaan aihetta kriittisesti vasta vuosikausia myöhemmin kuin tekivät suunnilleen kaikki muut jotka kaupan mahdollisia ja peruuttamattomia riskejä toivat esille ja taisipa siinä ohimennen aiheuttaa melkoisen taloudellisenkin tappion Suomen kansalle.

IL 27.7.2018

Eurooppa yllätetty ”housut kintuissa” – Jyrki Katainen huolissaan kyberuhkista: ”Itsenäisyyden voi menettää ilman, että laukaustakaan ammutaan”

Iltalehti kysyi Kataiselta, miten itsenäisyyden menetys voisi tapahtua ei-aseellisin keinoin.

– Esimerkiksi talvipakkasilla Suomessa sähköt katkeavat tai vedenkulku loppuu tai rahoitusmarkkinoiden tietoverkko ajetaan alas, mediat hiljenevät. Se aiheuttaa kaaoksen, jokainen näistä erikseen, mutta vielä sitten useampi yhdessä, Katainen kuvailee.

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201807202201086926_pi.shtml

 

Katainen on kuitenkin mm. tässä jutussa vakuuttanut, etteivät siirtohinnat voi nousta ja kasvanutta turvallisuusuhkaa ei ole olemassa

 

IL 12.12.2013

Kokoomusministerit: Fortumin myynti hyvä ja turvallinen ratkaisu

Sekä pääministeri Jyrki Katainen (kok) että elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) pitävät Fortumin sähköverkon myyntiä hyvänä ratkaisuna, joka ei riskeeraa Suomen huoltovarmuutta.

Pääministeri Katainen sanoo, että yhtiö saa pääomaa uusien liiketoimiensa kehittämiseen.

Katainen torjuu epäilyt siitä, että Fortumin siirtoverkon meno ulkomaiseen omistukseen merkitsisi riskiä huoltovarmuudelle. Hän huomauttaa, että 80 prosenttia siirtoverkoista on muiden yritysten hallussa. Lisäksi huoltovarmuuden kannalta tärkeämpi on kantaverkko, josta valtio omistaa merkittävän osan.

Kataisen mukaan kauppa ei myöskään nosta sähkönsiirron hintaa asiakkaille, koska sähkönsiirtoa ja sen hinnoittelua säädellään tarkasti.

Samoilla linjoilla on elinkeinoministeri Vapaavuori.

– Verkkoyhtiöille on määrätty tuoton yläraja, joten mitään hintapiikkiä ei pystytä edes rakentamaan, kommentoi Vapaavuori energianeuvostosta Brysselistä.

https://www.iltalehti.fi/talous/2013121217828016

 

Tässä välissä vuosien kuluessa hän on kuitenkin ehtinyt kommentoimaan, että olihan se itsestäänselvää, että siirtohinnat nousevat kaupan seurauksena.

 

YLE 3.2.2016

Katainen kommentoi Caruna-kohua: ”Jokaiselle oli selvää, että hinnat tulevat nousemaan”

EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen kiistää väitteet siitä, että pääministerinä toimiessaan hän olisi vakuuttanut, ettei sähkön siirtohintoihin ole tulossa korotuksia Fortumin sähkönsiirtoverkkojen myynnin seurauksena.

– Etsimisestä huolimatta en ole löytänyt mistään puheenvuoroa, haastattelua tai lainausta, missä olisin näin sanonut, Katainen kirjoittaa Facebookissa (siirryt toiseen palveluun).

 

https://yle.fi/uutiset/3-8646720

 

 

Onko joku joskus tavannut poliitikon joka ei  vakuuttelisi ettei ole vakuutellut?

 

Tässä on nyt päivänselvää, että joku kusettaa, media, Katainen tai kaikki yhdessä,

oletettavasti Katainen yrittää halpamaista ja epärehellistä temppua, aivan alussa hän antoi auliisti ymmärtää, ilman pienintäkään elettä korjata mielikuvia, nyt hän vetoaa siihen, ettei se ole hänen vikansa, että hänen sanomisistaan saatu väärä mielikuva (joita hän ei siis yrittänytkään oikaista, vaan hyväksyi ne) myötävaikutti kaupan syntyyn.

 

 

Ota näistä sitten selvää,  mutta perinteisesti tuollaista sanotaan huijaamiseksi,

 

vaan eivät taida aina oikeastikaan muistaa omia puheitaan ja edes tekojaan,  no sitä se pruukaa olla kun puhutaan mitä kuvitellaan kannattajien tai tulevien työnantajien kulloinkin haluavan kuulla, eikä varsinaista ajatusta ole mukana,  lähinnä itseään ajattelevia tyhjänpuhujia,

sääli,

että sellaiset kerta toisensa jälkeen äänestetään päättämään meidän kaikkien yhteisistä isoista kuvioista,

kaiken mualiman auervaarat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timoteus
Pori

Olen liian skeptinen kiistääkseni minkään mahdollisuutta
------------------------------------------------
CAGW = Catastrophic Anthropogenic Global Whining (ent. Warming)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu