Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Jyrki Katainen housut kintuissa?

Jyrki Katainen oli pääministerinä itse päättämässä Fortumin sähköjakeluverkkojen myynnistä, tuolloin hän kiisti epäilyt siirtohintojen noususta ja huoltovarmuutta koskevista riskeistä,

nyt on näemmä aivan eri ääni kellossa, hyvä että Katainenkin heräsi, harmi vain, että hän havahtui tarkastelemaan aihetta kriittisesti vasta vuosikausia myöhemmin kuin tekivät suunnilleen kaikki muut jotka kaupan mahdollisia ja peruuttamattomia riskejä toivat esille ja taisipa siinä ohimennen aiheuttaa melkoisen taloudellisenkin tappion Suomen kansalle.

IL 27.7.2018

Eurooppa yllätetty ”housut kintuissa” - Jyrki Katainen huolissaan kyberuhkista: ”Itsenäisyyden voi menettää ilman, että laukaustakaan ammutaan”

Iltalehti kysyi Kataiselta, miten itsenäisyyden menetys voisi tapahtua ei-aseellisin keinoin.

- Esimerkiksi talvipakkasilla Suomessa sähköt katkeavat tai vedenkulku loppuu tai rahoitusmarkkinoiden tietoverkko ajetaan alas, mediat hiljenevät. Se aiheuttaa kaaoksen, jokainen näistä erikseen, mutta vielä sitten useampi yhdessä, Katainen kuvailee.

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201807202201086926_pi.shtml

 

Katainen on kuitenkin mm. tässä jutussa vakuuttanut, etteivät siirtohinnat voi nousta ja kasvanutta turvallisuusuhkaa ei ole olemassa

 

IL 12.12.2013

Kokoomusministerit: Fortumin myynti hyvä ja turvallinen ratkaisu

Sekä pääministeri Jyrki Katainen (kok) että elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) pitävät Fortumin sähköverkon myyntiä hyvänä ratkaisuna, joka ei riskeeraa Suomen huoltovarmuutta.

Pääministeri Katainen sanoo, että yhtiö saa pääomaa uusien liiketoimiensa kehittämiseen.

Katainen torjuu epäilyt siitä, että Fortumin siirtoverkon meno ulkomaiseen omistukseen merkitsisi riskiä huoltovarmuudelle. Hän huomauttaa, että 80 prosenttia siirtoverkoista on muiden yritysten hallussa. Lisäksi huoltovarmuuden kannalta tärkeämpi on kantaverkko, josta valtio omistaa merkittävän osan.

Kataisen mukaan kauppa ei myöskään nosta sähkönsiirron hintaa asiakkaille, koska sähkönsiirtoa ja sen hinnoittelua säädellään tarkasti.

Samoilla linjoilla on elinkeinoministeri Vapaavuori.

- Verkkoyhtiöille on määrätty tuoton yläraja, joten mitään hintapiikkiä ei pystytä edes rakentamaan, kommentoi Vapaavuori energianeuvostosta Brysselistä.

https://www.iltalehti.fi/talous/2013121217828016

 

Tässä välissä vuosien kuluessa hän on kuitenkin ehtinyt kommentoimaan, että olihan se itsestäänselvää, että siirtohinnat nousevat kaupan seurauksena.

 

YLE 3.2.2016

Katainen kommentoi Caruna-kohua: ”Jokaiselle oli selvää, että hinnat tulevat nousemaan”

EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen kiistää väitteet siitä, että pääministerinä toimiessaan hän olisi vakuuttanut, ettei sähkön siirtohintoihin ole tulossa korotuksia Fortumin sähkönsiirtoverkkojen myynnin seurauksena.

– Etsimisestä huolimatta en ole löytänyt mistään puheenvuoroa, haastattelua tai lainausta, missä olisin näin sanonut, Katainen kirjoittaa Facebookissa (siirryt toiseen palveluun).

 

https://yle.fi/uutiset/3-8646720

 

 

Onko joku joskus tavannut poliitikon joka ei  vakuuttelisi ettei ole vakuutellut?

 

Tässä on nyt päivänselvää, että joku kusettaa, media, Katainen tai kaikki yhdessä,

oletettavasti Katainen yrittää halpamaista ja epärehellistä temppua, aivan alussa hän antoi auliisti ymmärtää, ilman pienintäkään elettä korjata mielikuvia, nyt hän vetoaa siihen, ettei se ole hänen vikansa, että hänen sanomisistaan saatu väärä mielikuva (joita hän ei siis yrittänytkään oikaista, vaan hyväksyi ne) myötävaikutti kaupan syntyyn.

 

 

Ota näistä sitten selvää,  mutta perinteisesti tuollaista sanotaan huijaamiseksi,

 

vaan eivät taida aina oikeastikaan muistaa omia puheitaan ja edes tekojaan,  no sitä se pruukaa olla kun puhutaan mitä kuvitellaan kannattajien tai tulevien työnantajien kulloinkin haluavan kuulla, eikä varsinaista ajatusta ole mukana,  lähinnä itseään ajattelevia tyhjänpuhujia,

sääli,

että sellaiset kerta toisensa jälkeen äänestetään päättämään meidän kaikkien yhteisistä isoista kuvioista,

kaiken mualiman auervaarat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Katainen - surkimusten surkimus.

Matti Vanhasen II jakovarahallituksen valtiovarainministerinä v. 2007 ajoi Sari Sairaanhoitaja paketein maan talouden jyrkkään syöksyyn ja julkiset menot rajuun kasvuun, joka on alkanut oieta vasta vuosikymmen kuluttua v. 2017 lähtien.

Sama tomppeli perusteli v.2007 ääliömäistä GrowHow kauppaa sillä, että valtio tarvitsi välttämättömästi ne 206 miljoonaa euroa olemassa olevien lainojen lyhennyksiin, joka mahdollistaisi myöhemmän lisävelkaantumisen. Onhan sitä sitten velkaannuttukin ja kiitos tästä kuulunee Kataiselle.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kataisen poliittinen toiminta on alusta asti ollut huijaamista ja asiakirjaväärennöksiä, jokaiselle luulisi jo kauan sitten selvinneen että hänen tarkoituksensa ei ole koskaan ollut olla rehellinen politiikassaan.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Alunalkaen EU direktiivistä lähtenyt vyöry erottaa sähkön tuottaja sähköverkoista on typerä direktiivi.
Sähöverkon myynti Carunalle oli kyllä Kataisen hallituksen ministeri Jan Vaapaavuoren aikaansaannosta, muistan kun Jan Vapaavuori teroitti ettei EU-ssa toimivaa yhtiötä voi sulkea ulos tarjouskilpailusta.
Todellisuudessa sähkönsiirron hintavertailussa on Carunaa kallinpiakin yhtiöitä.
Kummallista on se että voimme kilpailuttaa verkosta tulevaa sähköä muttei itse sähköverkon haltijaa.

Pekka Pylkkönen

Fortum teki verkoilla maksimituottoa joten siirtohinnat eivät tietenkään nousseet kaupan vuoksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Fortum upottaa suomalaisten rahat Siperian suohon.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Voitot piti siirtää valtio-omisteiselta Fortumilta veroparatiiseihin.
" Seuraa rahaa " sanoi joku viisas.
Kuka todellisuudessa omistaa Carunan? Mitä ovat poliitikkojen "kirjekuorisijoitukset" ?

Tutkiva journalismi on kuollut, koska se tapetaan rahalla , tai ainakin vaiennetaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jyrki Katainen on yksi niistä harvoista poliitikoista, joita olen irrationaalisesti inhonnut. Hänen vieraillessaan Järvenpäässä vaalitilaisuudessa, poistuin paikalta jo etukäteen.

Tätä blogisti Huolmanin kirjoitusta voinen kiittää siitä, että irrotionaalisuuteni vähenee.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ottamatta kantaa Kataisen ansioihin kuvittelen että sitä äreämmin ja päällekäyvemmin hutkitaan sellaista poliitikkoa joka koetaan fiksuksi ja aikaansaavaksi mutta on väärän puolueen edustaja. Toinen toistaan kannustaen, tukien ja selkään taputellaan poljetaan väärä profeetta maan rakoon.

Ja toisaalta sitten vaikka malka omassa silmässä havaittaisinkiin ei sitä oteta puheeksi. Ja onhan sekin inhimillistä että kynään mieluummin tartuutaan kun ammutaan jotain alas, kehut pidetään useimmiten omana tietona.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jyrki Katainen ei ole yhdenkään blogikirjoituksen arvoinen.

Tämä häneen liittyvä kommenttinikin on täysin turha.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onpa hyvä kun jättää politiikan. Olipa hänellä kovin paljon valtaa kun omin päin sai Suomen ja EUn katastrofin partaalle. No ei ihan yksin, olihan Stubbi auttamassa. Miten mahtaa EUn käydä, jos Stubbi valitaan komissioon...?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Aivan oikein kurmoottaa Kataista Carunasta mutta vastuullisia on koko hallitus ja näistä Kataisen lisäksi erityisesti Vapaavuori sekä Hautala ja tämän saatua kenkää Pekka Haavisto. Etenkin Haavisto on aika-ajoin järkyttynyt hinnankorotuksista kun taas Hautala on enemmänkin puolustellut kauppaa. Jälkimmäiset vastasivat vuoronperään valtion omistajaohjauksesta.

Silloisista ministereistä ainoastaan Arhinmäki oli kriittinen. Sokeakin kana löytää joskus jyvän.

Tämä on syytä pitää mielessä nyt kun vihreät ovat vaihteeksi tyrkyllä seuraavaan hallitukseen. Hautalaa siellä ei varmasti nähdä mutta Haavisto voi hyvinkin olla minnisterimiehenä kasvamassa korkoa seuraaviin presidentinvaaleihin.

Pekka Iiskonmaki

Suomen poliitikot vihaavat kansaa tai ovat todella tyhmiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikö ne poliitikot ole kansan joukosta valittuja?

Mistä Virolaiset poliitikot tulevat? Avaruudesta?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Joskus oikeasti ihmettelen suunnattomasti niitä jotka äänestävät mielikuvapolitiikkoja faktapolitiikkojen sijaan.

Katainen on mielikuvapolitiikon ruumiillistuma. "Me tienataan tällä", "jos ei makseta saksalle pankkitukea verorahoista iso paha susi tulee ja syö meidät". Kataisen hallituksen aikana tehtiin surkeaa veropolitiikkaa josta vieläkin kärsimme.

Täysin älytön solidaarisuusvero ja osinkoverotuksen nostaminen piensijoittajille ja verovapauden laajentaminen koskemaan kaikkia "hyviä veljiä".

Toinen maksaa SAMASTA TULOLÄHTEESTÄ n. 30% veroa ja toinen pienimmillää NOLLA.

Urpilainen + Katainen ovat olleet osaamiseltaan kaikkien aikojen heikoin kombo maan johdossa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jyrkiboy taisi saada aikaan myös sen että mm. öljyn ja viljan varmuusvarastojen koko puolitettiin. Ja syy oli kuulemma säästö. Nyt kun kuivuuden takia sadot jäänee melko huonoiksi niin ne säästöt muuttuu menoiksi.

Taisi vielä komission varapj katainen haukkua pääministeri kataisen taloudenpidon täysin epäonnistuneeksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Sähkölinjan vaatimat maapohjat ovat yksityisten mailta pakkolunastettu yhteisen edun nimissä, eikä silloin ollut mistään yksityisestä sähkönmyynti bisneksestä puhettakaan.
Nyt tätä pakkolunastusmenettelyä hyödyntävät tuulivoimabisneksessä omaksi edukseen jo kaikenmaailman sijoitusyhtiöt, rahat otetaan julkisena tukena valtiolta muka puhtaan tuulisähkön ilmastovaikutusten takia. Nyt kun oli yli kolmenkymmenen asteen helteitä ja tyyni ilma, niin tuulivoimalaitoksia jouduttiin pyörittämään sähköverkosta otetulla sähköllä ettei siivet väänny auringonpaisteessa.

Kuitenkin aina ilmoitetaan Fingridin tilastossa että tuulivoimalat tuottavat sähköä, eikä kulutuksesta puhuta mitään. Julkista rahaa on vaikea saada, mutta kun puhutaan ilmastonmuutoksesta niin se avaa rahahanat. Suomi taitaa olla ainoa maa joka sijoittaa miljoonia maailmanpankin ilmastorahastoon. https://yle.fi/uutiset/3-9976438

Carunan sähkölinjojen rinnalle pitää rakentaa toinen sähkölinja niin että sähkön käyttäjällä on aina mahdollisuus valita kenen töpselistä sähkön edullisemmin saa ostaa. Nyt ei ole muuta mahdollisuutta kuin maksaa aina sähkön siirrosta Carunalle, vaikka sähkön ostaisi mistä yhtiöstä tahansa. Markkinaehtoinen kauppa ei toimi sähkönsiirrossa.

Tuulisähköä voi ostaa kun maksaa hiukan enemmän mistä tahansa verkosta ja sähkönmyyjä-yhtiöstä, tätä minä pidän huijauksena; ensin maksetaan verovaroista tukena tuplahinta valtion takuulla ja kun se kuvitteellinen tuote myydään niin aina maksetaan lisää, jos nimenä on ilmastovaikutus, "puhdas tuuli".

Käteinen ja kumppanit elävät neljän vuoden sykleissä omassa kuplassa, kupla kestää yhden vaalikauden, sen jälkeen selitetään mitä voidaan korjata seuraavan neljän vuoden aikana. Korjaus on aina omaan pussiin pelaamista, oma tulevaisuus etusijalla ja yhteiskunnan etu toissijaisena maksajan osassa. Tuulisähkölle piti säätää oikein laki ennen kuin päästiin julkisilla rahoilla tekemään bisnestä omaksi hyödyksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Paattisilla, siis turkkusse naapurissa oli mennyt jo yksi maahan jemmattu sähkön päälinja paskaksi, se kesti melkein puoli vuotta. Ei ihme että turkuenergia vaatii kaikilta kaapaleita maahan jemmaavilta vaitiolovelvollisuus plakaatin allekirjoittamaan.
Ja artisti joka niiden paskojen kaapeleiden korjaamisen ja uusimisen maksaa on tietenkin sen piuhan kulutuspuolella asuvat.

Toimituksen poiminnat