Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 22 min 39 s sitten

Jussi Halla-aholta heti piikki sinisille: ”Rotat loikkivat uppoavasta laivasta”

27 min 49 s ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tarttui heti sinisten ahdinkoon Kaj Turusen ilmoitettua loikkauksesta kokoomukseen.

Halla-aho irvailee asiasta Twitterissä.

– Rotat kuulemma loikkivat uppoavasta laivasta. Tai tässä tapauksessa voidaan kai puhua sukellusveneestä, hän twiittaa.

– Se on taidetta, kun Sampo Terho puhuu haastattelussa likaisesta pelistä, salailusta, loikkaamisesta, luottamuksesta ja pettymyksestä.

Siniset ovat varoittaneet luottamuksen kärsineen hallituksessa loikkauksen johdosta.

Lue lisää:

Sampo Terho haukkuu kokoomuksen ”likaisen” pelin – Siniset väläyttää vaikeuksia sotelle ja hallitukselle

46 min 22 s ago

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho on pettynyt Kaj Turusen loikkauspäätökseen ja toteaa luottamuksen hallituksessa kärsineen.

Turunen ilmoitti juuri päättyneessä tiedotustilaisuudessa loikkauksestaan. Lue lisää: Yllätyspaukku: Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen – Siniset varoittaa hallituskriisistä

Yllätyspaukku: Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen – Siniset varoittaa hallituskriisistä

1 tunti 17 min ago

Kansanedustaja Kaj Turunen siirtyy Sinisistä Kokoomukseen. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokisen mukaan Turunen on hakenut Kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyyttä. Kalle Jokinen toivottaa Kaj Turusen tervetulleeksi Kokoomuksen eduskuntaryhmään.

Kaj Turusen mukaan ratkaisu on pidemmän ajan harkinnan tulos.

– Harkintani alkoi viime kesänä. Tämän vuoden helmikuussa aloin pohtia asiaa vakavammin. Olen itse ollut aloitteellinen ja otin asian esille keskusteluissamme ystäväni, kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon kanssa, Turunen sanoo tiedotteessa.

Hjallis Harkimo vastaa rahoituskysymyksiin – 30 000 euron raja ei vaikuta Liike Nytiin

1 tunti 30 min ago

Viime viikon torstaina kokoomuksesta eronnut ja poliittisen liikkeen Liike Nytin pystyyn laittanut Hjallis Harkimo kertoo rahoittaneensa Liike Nytin toiminnan toistaiseksi kokonaan itse.

– Olen itse rahoittanut tähän päivään mennessä ennen kuin alamme hakea rahoitusta. Ei siinä sen ihmeellisempää, Harkimo kommentoi Uudelle Suomelle.

Toistaiseksi rahaa ei ole kulunut Harkimon mukaan ”oikein mitään”. 

Työttömyyskassan johtaja: Palkanmaksua muutettava – hitaus aiheuttaa työttömille ongelmia

3 tuntia 20 min ago

Työnantajien jähmeät palkanmaksukäytännöt aiheuttavat ongelmia sovitellun päivärahan maksamisessa, kritisoi Suomen Elintarviketyöläisten työttömyyskassan johtaja Jenni Korkeaoja SAK:n julkaisemassa jutussa.

Lokakampanjan täyskäännös – KL: Venäläislehti yllätti ja herkesi ylistämään Fortumia

4 tuntia 3 min ago

Venäjällä virinnyt lokakampanja valtionyhtiö Fortumia vastaan näyttäisi tehneen täyskäännöksen, kertoo Kauppalehti.

Tuulivoiman määrä räjähtämässä: 23 miljardin suunnitelmat – sähköpotti 15 500 MW

4 tuntia 37 min ago

Suomessa suunnitellaan tällä hetkellä tuulivoimahankkeita noin 15 500 megawatin edestä, kertoo Talouselämä. Investoinnit olisivat toteutuessaan noin 23 miljardia euroa, selviää Suomen Tuulivoimayhdistyksen (STY) listauksesta.

Hankkeista 7300 MW:lla on jo kunnan myöntämä kaava tai rakennuslupa. Valmiiksi kaavoitettujen ja luvitettujen hankkeiden määrä on yli kolminkertainen Suomessa nyt rakennettuun tuulivoimakapasiteettiin nähden. Hankkeiden tuottama sähkö kattaisi yli kaksi kolmasosaa Suomeen viime vuonna tuodusta sähköstä.

Vakava yliajo: 10 kuollut ja useita loukkaantunut Kanadassa – ”Näky oli kuin sotatantereelta”

5 tuntia 25 min ago

Kymmenen ihmistä on kuollut ja 15 loukkaantunut pakettiauton ajettua jalankulkijoiden päälle Torontossa Kanadassa.

Välikohtaus tapahtui paikallista aikaa puoli kahden maissa iltapäivällä maanantaina. Paikallisen poliisin mukaan teko näyttää olevan tahallinen.

Epäilty on CNN:n mukaan 25-vuotias Alek Minassian Ontariosta. Hänet otettiin kiinni alle puoli tuntia poliisin saatua hätäpuhelun tapahtuneesta.

Leijonille mielenkiintoisia lupauksia viimeiselle MM-leiriviikolle

23.4.2018 22:49

Leijonien kokoonpano Suomessa ja Ruotsissa tällä viikolla pelattavaan EHT-turnaukseen julkaistiin maanantaina. Jo aiemmin olikin tiedossa, että NHL-hyökkääjistä Teuvo Teräväinen liittyi maajoukkueen vahvuuteen tiistaina ja Sebastian Aho perjantaina.

Suomen ryhmässä riittää hyvin nuoria superlupaavia pelaajia. 18-vuotias puolustaja Henri Jokiharju esiintyi edukseen jo viime viikolla Tshekin Pardubicessa pelattavassa turnauksessa. Tällä viikolla Leijoniin liittyvät puolustajista myös nuorten 2016 maailmanmestari Olli Juolevi sekä olympiakisoissa pelannut 18-vuotias Miro Heiskanen.

Tappara selvisi ensimmäisestä ottelupallosta

23.4.2018 21:22

Tappara oli sitä kuuluisaa terästä jääkiekon Liigan neljännessä finaaliottelussa, kun joukkue oli pakkovoiton edessä. Tappara voitti Kärpät Hakametsässä 2-0 ja kavensi otteluvoitot 1-3:een. Ottelusarja jatkuu ainakin vielä tiistaina.

Molemmat maalinsa Tappara teki toisessa erässä. Kiekon laittoivat häkkiin Jere Karjalainen ja Juhani Jasu.

Dominik Hrachovina torjui uransa seitsemännen nollapelinsä pudotuspeleissä. Hän siirtyi Liigan pudotuspelien kaikkien aikojen nollapelitilastossa jo kolmanneksi.

Ex-meppi romuttaisi nykyisen europarlamentin: Edustajat suoraan jäsenmaiden parlamenteista?

23.4.2018 19:46

Pitkäaikainen europarlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola toivoisi europarlamentin muodostuvan jatkossa jäsenmaiden parlamentin jäsenistä. Tällöin poliitikot joutuisivat hänen mukaansa kantamaan nykyistä enemmän vastuuta EU:n päätöksistä.

Yle: Teuvo Hakkarainen saamassa syytteen Veera Ruohon tapauksesta

23.4.2018 18:30

Yleisradion mukaan kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on saamassa syytteen kansanedustajakollegansa Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Kumpikaan osapuoli ei vielä maanantaina ollut tietoinen syyteharkinnan lopputuloksesta.

Ylen tietojen mukaan Hakkaraiseen kohdistunut syyteharkinta valmistui viime viikon lopulla ja on nyt siirretty Helsingin käräjäoikeuteen. Ylen mukaan Hakkarainen siis joutuu oikeuteen vastaamaan syytteeseen.

Suomalaiset tuovat yhä vähemmän viinaa Virosta – samalla tapahtui romahdus muissa ostoissa

23.4.2018 18:00

Suomalaiset tuovat Virosta yhä vähemmän alkoholia, Kaupan liitto kertoo Talouselämän mukaan. Viron-matkaajien ostokset painottuvat nyt aiempaa enemmän palveluihin.

Vuonna 2014 Viron-matkalla käyneistä 81 prosenttia toi matkaltaan alkoholia. Viime vuonna vastaava luku oli alle 70 prosenttia. Kaupan liiton teettämien rajahaastatteluiden perusteella alkuvuodesta 2018 alkoholin hakureissut ovat edelleen harventuneet.

Liike Nytin Helene Auramo: ”Olen kokenut politiikan aina hieman vieraaksi”

23.4.2018 17:28

Vastaperustetun Liike Nytin jäsen Helene Auramo päätyi lähtemään mukaan liikkeeseen, kun hankkeen keulahahmo, kansanedustaja Hjallis Harkimo oli pyytänyt häntä mukaan erääseen kokoukseen.

Kokoomuksesta viime torstaina eronnut Hjallis Harkimo perusti poliittisen liikkeen Liike Nytin yhdessä Auramon, Mikael Jungnerin, Alex Niemisen, Karoliina Kähösen, Sarian Antilan ja Tuomas Enbusken kanssa.

Salibandyn superfinaalit jäävät historiaan

23.4.2018 15:31

Salibandyliitto tiedotti maanantaina, että miesten ja naisten Suomen mestaruudet ratkotaan tulevina vuosina jälleen finaalisarjoissa. Yksittäisiä Superfinaaleja ei enää järjestetä.

Päätös pudotuspelisarjoista kattaa kaudet 2018-2019 ja 2019-2020.

- Oli rohkeaa lähteä kokeilemaan Superfinaalia. Se on ollut suurtapahtuma, joka on puitteiltaan ja sisällöltään poikkeuksellinen. Yhden päivän tapahtumaan on saatu Suomen ja salibandyn mittakaavassa suuri yleisömäärä, Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Kauppinen kertoo Salibandyliiton tiedotteessa.

Li Andersson TE:lle: ”Erittäin vakava löydös” – Ex-kansanedustaja Laakso ei ole tervetullut vasemmistoryhmän kokouksiin

23.4.2018 14:54

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mielestä Euroopan neuvoston julkistamat tiedot ovat "erittäin vakavia". Tietojen mukaan entinen kansanedustaja ja Euroopan neuvoston Suomen-valtuuskunnan pitkäaikainen jäsen Jaakko Laakso (vas.) on toiminut Azerbaidžanin valtion lobbarina.

Jussi Halla-aho ärähtää: ”Sisäministeri ei ymmärrä – Säilöönotto on karkottava tekijä”

23.4.2018 14:29

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho lyttää sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) linjan, jonka mukaan säilöönottoa ei tule tehostaa Suomessa.

Suomalaisilta yli 350 000 asiakasmaksua ulosottoon – Järjestö vaatii toimia: ”Pahimmillaan voi syntyä pikavippikierre”

23.4.2018 14:08

Yli 350 000 kappaletta sosiaali- ja terveyspalveluiden maksuja päätyi vuonna 2017 ulosottoon. Kokonaismäärä väheni edellisestä vuodesta, mutta määrä on edelleen suurempi kuin vuonna 2015. Luvut käyvät ilmi Uuden Suomen Valtakunnanvoudinvirastosta saamista tilastoista.

Näkökulma: Unohtakaa Hjallis Harkimo, ison pelin ratkaisee Elina Lepomäki

23.4.2018 14:04

Tekeillä oleva markkinaliberaali liike sekoitti kokoomuksen pakkaa viime viikolla. Myös puolueen voimahahmo, kansanedustaja Ben Zyskowicz reagoi tähän yllättävän vahvasti.

”Se voi olla ratkaiseva kannatus pois kokoomukselta ja Petteri Orpolta [pääministerikilvassa]”, hän sanoi Ylelle.

Taas tulee uusi jättivirasto: Onko tässä mitään järkeä?

23.4.2018 12:09

Alle 10 vuotta toimineet Avit ja Valvira ollaan mylläämässä osaksi uutta virastoa sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä. Kysyimme hallintotieteen professorilta, onko mitään järkeä tehdä näin suuri hallintouudistus näin pian edellisen jälkeen.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus luo uuden monialaisen lupa- ja valvontaviraston Luovan, johon on tulossa reilut 1600 henkilötyövuotta. Luova vastaa uusista maakunnista syntyvään uuteen hallintorakenteeseen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat