Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvostus

Suomenhevosemme vientituotteeksi

Ypäjän Hevosopisto ilmoitti suomenhevostensa luopumisesta. Asian järjettömyys saavutti laajan julkisuuden. 

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hevosurheilu-hevosopisto-lu...

 

Muutama päivä uutisen jälkeen Ypäjän Hevosopisto muutti hiukan linjaansa ja uutisoi. 

"Ypäjän hevosopisto ei ole luopumassa kaikista suomenhevosistaan, vaan valmennuskeskuksen hevoskantaa uudistetaan paremmin tarpeisiin sopivaksi."

Sosiaali-ja hoivatyö on tuomittu matalapalkkaan.

On se jokin asia hoitotyössä myös muuttunut. Kun aloitin nuorena kouluttamattomana Helsingin Kustaankartanon vanhainkodissa 80-luvulla siivoojana siivousryhmässä, niin kun jollakin osastolla ”hoitajia ei ollut”, niin oli pakko mennä kouluttamattomana sijaiseksi.

Lyhyesti: ilmiantajille irtisanomissuoja, mitali ja patsaspuisto

Historiallista Peltomäen korruptiovyyhtiä aletaan puida oikeudessa – näin raha liikkui syyttäjän mukaan Vantaan rakennushankkeissa (HS 23.8.2016) saa sapen mukavasti kiehumaan näin tiistai-iltana:

"Kaksi virkarikoksiin erikoistunutta rikosoikeuden professoria, Matti Tolvanen ja Pekka Viljanen, pitää moneen suuntaan laajenevaa tapausta paraatiesimerkkinä rakenteellisesta korruptiosta. Sitä vastaan Suomessa ei ole kunnollisia vastakeinoja, Tolvanen sanoo."

Rakkauskirje suvakeille

Tulin Suomeen vuonna 1994. Ensimmäistä kertaa koin rasismia oltuani maassa kolme viikkoa. Kyse oli siitä, että jotain täkäläistä, yli viisikymppistä ukkoa häiritsi se, että olin tummaihoinen ja puhuin väärää kieltä. Tämän kokevat melkein kaikki ei-ihan-perinteisiltä suomalaisilta näyttävät.

Nobel-gaala (10.12.2015) ja Suomen Akatemian tiedegaala

Tukholmassa päättyi juuri Nobel-palkintojen jakoon liittynyt tiedegaala. Joku voi sanoa, että turha ja pömpöösi juhla. Kaikilla kansoilla on tarve viettää tällaisia juhlia. Meillä on itsenäisyyspäivä, tuo puuduttavan tuttu kättelyseremonia. Perimmäinen aihio ihmisten tarpeesta  viettää tällaisia juhlia lienee lopullista tieteellistä totuutta vailla.

Helsinki ei selviäisi ilman Suomea!

Aika ajoin, ja varsinkin näin taloudellisen laman aikaan, kahtiajako Helsingin seudun ja muun Suomen välillä nousee esille.

 

Erityisesti lukemalla valtakunnan (=Helsingin) ykkösmediaa eli Helsingin Sanomia, saa mm. ymmärtää kuinka marginaalinen rooli muulla Suomella on Suomelle.

 

Tiedetään, että ”pääkaupunkiseutu maksaa pelkkinä kuntien tulolontauksina yli 500 miljoonaa euroa joka vuosi elinkelvottomille maaseututukunnille” jne. ”Landella” ei ole juuri mitään annettavaa stadille. Luullaan!

 

Joko sitä on myyjä tai sitten ei ole

Moni uskoo liikaakin otsikon väittämään. Että myyntikyvyt olisivat synnynnäisiä, on onneksi vain legendaa. Yhtä hyvin voisi väittää, että joku on synnynnäinen hitsari, sihteeri, posteljooni, mitä vain. Että mikään kirja tai valmennus ei auta, vaan kaikki valmiudet saadaan jo syntymässä. Tietenkin ihmisten lähtöasetelmat voivat olla hyvinkin erilaisia ja matkat hyvin eripituisia. Kaikista ei tule hyvä hitsareita, sihteerejä eikä posteljoonejakaan.

Arvostuksen tarve

Joskus on vaikea löytää tai koota sitä ajatusta mitä joku on jossakin kirjoittanut. Näin kävi itselleni kuin luin Vihavaisen esittämiä ajatuksia ja kysymyksiä emansipaatiosta ja feminismistä.

 

Myynnillä ja myyjillä on valtava yhteiskunnallinen merkitys

Hyvä myyjä saa asiakkaan ostamaan, helpottaa ostamista ja joidenkin mielestä hän ei siis tee mitään, eikä siitä paljon pidä ainakaan siis arvostusta saada. Jostain kumman syystä tämä ei kuitenkaan onnistu yleensä tätä arvostusta käyttävältä henkiltä, vaikkei mitään tarvitsekaan tehdä ja kuka tahansa tuohon pystyy, jos tuote on oikea. Siis muka.Olemme edelleen siinä tilanteessa, että aivotyötä ei arvosteta kuin jälkeenpäin. Suomessa.Pitää olla suo, kuokka ja Jussi ja vain näkyvä suoritus on arvostettavaa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä