Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Aurinkosähkö

Sähköjärjestelmässä tarvitaan monia tuotantomuotoja

Hiilivoima, turve ja maakaasu tuottavat hiilidioksidipäästöjä ja edistävät ilmastonmuutosta. Tuulivoima pitää ääntä ja pilaa maisemaa. Vesivoima heiluttaa vedenpintoja ja haittaa kalastusta. Aurinkovoima kelpaisi, mutta tuottaa vain valoisaan aikaan. Joten ei kun lisää ydinvoimaa?

LSC- aurinkosähköpaneelit kasvihuoneisiin

Uuden aurinkosähköteknologian kasvihuone voi muuttaa tapamme syödä. Kasvihuoneillahan on pitkä luettelo niiden hyödyistä: korkeampi elintarviketuotanto, vähemmän vettä, vähemmän torjunta-aineita, pidempi kasvukausi ja paremmat työskentelyolosuhteet. Ongelmina ovat olleet se, että ne ovat kalliita, sekä asennettavina että toimivina. Mutta UC Santa Cruzin kehittämän aurinkoteknologian ansiosta kasvihuoneet nauttivat nyt uudesta noususta auringossa – pian meilläkin.

Globaali 100 % uusiutuva energia on sekä mahdollinen että kustannustehokas

Uuden tutkimuksen mukaan maailman siirtyminen 100 % uusiutuvaan energiaan voi vastata maailmanlaajuiseen sähköntarpeeseen vuoteen 2050 mennessä. Se on toteutettavissa joka tunti ympäri vuoden ja se on kustannustehokkaampi kuin nykyinen järjestelmä, joka perustuu suurelta osin fossiilisiin polttoaineisiin ja ydinenergiaan.

It-harha teknologian kehityksessä

On todettu, että Suomeen mahtuu yksi ajatus kerrallaan. Nyt lobataan ja hypetetään sähköautotekniikkaa ryminällä. Somekeskustelussa yleinen mielipide tuntuu kääntyvän ajatukseen, että teknikka tulee ja jyrää polttomoottorit viimeistään kolmen vuoden päästä. Että jo ylihuomenna ajamme aurinkoenergialla liikkuvilla menopeleillä. Ja joka ei tähän narratiiviin usko, on asennevammainen kalkkis, joka ei pysty luopumaan vanhasta. 

Hesari : Aurinko meidät pelastaa

Tämän päivän Hesarin pääkirjoitusaukemalla hehkutettin - täysin teknisistä tosiasioista piittaamatta- tulevaa "aurinkosähkövallankumousta".

Kirjoitin alla olevan Hesarin verkkolehden kommenttiosioon, tuskin julkaisevat:

 

Sähköauto

Meillä on tarve liikuttaa ulkoisella energialla itseämme ja tavaroitamme paikasta toiseen – ja toisesta usein vielä takaisin |1; tähän tarvitsemme autoa, jota joskus kalliin hintansa takia on kutsuttu myös pyhäksi lehmäksi.

[... kansalainen Erkki on lukenut, että nuoret eivät enää niin innolla aja itselleen ajokorttia |2 – julkisillakin pääsee. Erkki tietää myös, että auton omistaminenkaan ei ole enää niin tavoiteltu aihe, nyt voidaan auto vuokrata, lainata tai ostaa porukalla

Omavarainen sähkö - suunta on selvä

Miksi on selvää, että kansa tulee siirtymään omavaraiseen sähköntuotantoon aurinkopaneelein ja muilla ratkaisuilla?

Asiaa voidaan lähteä puimaan monelta kantilta. Ensinnäkin kuten aina kun palkat nousee hyödykkeiden hinnat nousevat samassa suhteessa. Tämä on käynyt selväksi myös esimerkiksi sähkön hinnoissa. Käyrät kulkevat käsikädessä palkkojen nousun kanssa. Onko muka sattumaa?

Hinnannousu on luonut energiateollisuusmurroksen, jossa yksityistalous alkaa tuottamaan oman sähköntarpeensa ja surkastuttaa entistä enemmän suurten sähkönjakelioiden toimintaedellytyksiä.

Aurinkopienvoimalat pilaavat sähkömarkkinat

Aurinkopienvoimaloita markkinoidaan nyt voimalla ja rytinällä. Omakotitaloon sopivalla pienvoimalalla voidaan tehdä sähköä vuosittan 500...1000 euron edestä. Tällä tavalla saadaan nykysähkön hinnoilla lähes vuorenvarmasti voimalan hinta pikkuhiljaa kuoletettua, minkä jälkeen tulee sitten vielä vuosikaudet pikkuhiljaa säästöjä. Ylimääräinen tuotettu sähkö voidaan jopa syöttää verkkoon, josta jakeluyhtiö maksaa sähköpörssihinnan  mukaisen korvauksen,

Kuluttajille pian maksetaan uusiutuvien cleanenergioiden käytöstä ?

Saksanmaalta kuuluu kummia: Saksassa uudistuvan energian tuotanto huipussaan – kuluttajille maksettiin sähkönkulutuksesta.:

Uusiutuvan energian tuotanto-osuus kasvoi viime sunnuntaina Saksassa nopeammin kuin hiili- ja ydinvoimaloita ehdittiin ajaa alas. Sähkönkäyttäjät tienasivat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä