Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Autoveron poisto

Valkoinen, keski-ikäinen heteromies etsii äänestäjää

Minulla on pulma. Olen ehdokkaana eduskuntavaaleissa Oulun vaalipiirissä, mutta olen havainnut sopivien äänestäjien löytämisen tämän vaalikevään keskeisten teemojen kautta mahdottomaksi. Teemat eivät vain mitenkään sovi profiiliini.

Kummitusvarallisuus ja autoveron poistamisen vaikeus

Kummitusvarallisuus (eng. phantom wealth) on Kurt Richebächerin luoma käsite, joka selittää, kuinka poliittiset päätökset voivat vaikuttaa varallisuuserien arvoon. Otetaan esimerkkinä autovero - valtio kerää vuosittain noin 900 miljoonan euron edestä autoveroja vuosittain, ja uuden auton hinnassa on keskimäärin noin 6 525 euroa autoveroa. (www.aut.fi)

Autovero poistettava — ympäristö ja turvallisuus kiittävät

”Väliaikainen” autovero otettiin Suomessa käyttöön vuoden 1958 alussa. Tällöin eduskunta ilmoitti ”edellyttävänsä, että vero on vain tilapäinen ja valtion senhetkisestä poikkeuksellisen kireästä rahatilanteesta johtuva ja että verosta pyritään luopumaan etenkin halvemman hintaluokan ajoneuvojen osalta heti, kun valtiontalous antaa siihen mahdollisuuden.” Ilmeisesti valtion poikkeuksellisen kireä rahatilanne ei ole ollut kovin tilapäinen olotila, kun väliaikaisuutta on kestänyt jo yli 60 vuotta.

Vähemmän veroja, enemmän autoja

Liikenne -ja viestintäministeriön ilmastopolitiikan työryhmä on julkaissut toimenpideohjelman päästöjen vähentämiseksi. Helsingin Sanomien mukaan "asiantuntijat tekisivät autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä."

Autoilijoiden maksuja halutaan korottaa ja polttomoottoriautot kieltää. Sinisille se ei käy. Autoilijoilta kerätään jo nyt yli kahdeksan miljardia euroa vuodessa. Jokaisen suomalaisen pitää voida liikkua sujuvasti asuinpaikasta riippumatta. Pitkospuiden päässä ei voi käyttää joukkoliikennettä, koska sitä ei ole.

Autoveron poisto naamioitu ekoteoksi

Autoveron poisto naamioitu ekoteoksi

 

Kokoomus on ajamassa rikkaille veronalennuksia. Hallitus yritti Bernerin johdolla romuttaa autoveron aiemmin.

 

On erittäin hyvä, että Kokoomus tuli 6 kuukautta ennen vaaleja tämän esityksensä kanssa.

 

Autoveron poisto on käden ojennus rikkaille. Rikkaat ostavat uusia autoja ja kalliimmissa autoissa vielä suurempi verohyöty, jos poistetaan autovero.

 

Varainsiirtoverosta on luovuttava

Suomalaisia liikuttaa kaksi asiaa enemmän kuin mikään muu, urheilu ja verotus. Nyt kun olympialaiset ovat taas ohi, voidaan puhua jälkimmäisestä. Viimeaikoina on käyty myös yleisesti keskustelua erityisesti varainsiirtoverosta ja sen haitallisuudesta.

Autoveron poisto esimerkiksi näin

Asiakas ostaa verollisen uuden auton, joka sisältää esim. 4 000 € autoveroa. Ok. hän ostaa auton siis veroineen. Verottaja palauttaa autoveron 4 vuoden aikana, 1 000 € / vuosi, jonka jälkeen auto on ns. veroton. Jos auto myydään 4 vuoden sisällä ostosta, loppuhyvitys ei siirry uudelle omistajalle. Näin mentäisiin vähenevästi useita vuosia, jonka jälkeen autoverosta kukaan ei puhuisi enää mitään, mutta autolija olisi hyvillään saamasta veronpalautuksesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä