Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Budjetti 2017

Omaishoitajien kylmä Helsinki

Sipilän hallitus sai viimein Perussuomalaisten yhden lempilapsen omaishoitolain parannuksen siten, että uusi laki tuli voimaan 1.7.2016. Lain ehkä suurin saavutus oli se, että kaikille omaishoitajille taataan vähintään 2 vapaapäivää kuukautta kohden. Se oli hieno saavutus ja itse asiassa omaishoitohan on yksi hallituksen kärkihankkeistakin.

Vaan mitä tapahtui Helsingissä? Jussi Pajusen esittelemässä talousarviossa vuodelle 2017 sanotaan:

Oulun talousarviopuheemme vuodelle 2017

Talousarvion käsittely Oulussa tapahtuu siten, että eri hallintokuntien ja siis myös lautakuntien työn perusteella kaupunginjohtaja esittelee budjetin joskus lokakuun alussa. Kaupunginhallitus käsittelee sitä sen jälkeen useita kertoja, jolloin siihen tulee joko yksimielisesti tai äänestysten perusteella muutoksia. Näissä saattaa olla vielä aivan teknisten muutosten lisäksi luottamushenkilöiltä miljoonaluokan muutoksia jokunen. Nyt näitä taisi olla yksi kappale.

Kuka turvaa sinun arkesi?

Kuka turvaa arjen, kun resurssit heikkenevät kymmenillä miljoonilla ja samaan aikaa nostetaan keskusteluissa esiin monia uusia uhkatekijöitä?

Suomessa on Euroopan vähiten poliiseja. Keväällä julkaistusta Sisäministeriön sisäisen turvallisuuden selonteosta voi lukea, miten muun muassa poliisin valmiusajat, tavoittavuus ja tutkinnan tehokkuus ovat laskeneet entisestään. 

Suomi ja Venäjä supistamaan puolustusmenojaan 27 % !

Laitoin tänään oheisen aloitteeni valtioneuvostolle ja eduskunnalleValtioneuvostolle ja eduskunnalle

Utsjoki 1.11.2016

Hallituksen muunneltu totuus Suomen taloudesta

Harvat enää muistavat, että edellinen hallitus viimeisellä budjetillaan jätti Suomen 4,7 miljardia alijäämäiseksi vuonna 2015. Vaalit voittaneet puolueet lupasivat pistää Suomen kuntoon. Velkaantumien kiihtyi heti 2016 nykyisen hallituksen ensimmäisenä budjettivuotena, jolloin velkaa otettiin 5,6 miljardia. Myyntitulojen uudelleen jaksottuessa ensi vuodelle velkaantumien tästä kiihtyy. Nyt julkistettu 2017 budjetti on 5,5 miljardia alijäämäinen ja ennustettu vuoden 2018 budjettikin 4,9 miljardia ylittää vuoden 2015 alijäämän. Vasta vuonna 2019 ennusteen mukaan tämä 4,7 alijäämä alittuu.

Näkökulma: Puhalsiko hallitus maajussien miljoonat?

Viime päivinä kummastusta ja huvittuneisuutta herättäneet mystiset miljoonat ovat edelleen kysymysmerkki. Kaikki sai alkunsa parin viikon takaisesta budjettiriihestä, jonka yhteydessä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus ilmoitti valtion nopean velkaantumisen taittuvan laskuun viimeistään ensi vuonna. Tuoreen budjettiarvion mukaan valtion alijäämä tulee olemaan ensi vuonna noin 5,5 miljardia euroa, jonka on karvan verran alhaisempi kuin tänä vuonna.

Hallitus sopi budjetista - Ei niin pahaa, etteikö hieman hyvääkin

Ministerit saivat budjettineuvottelunsa päätökseen torstaina illalla. Valtioneuvoston tiedottajien mukaan budjetissa korostuvat etenkin työllisyyden parantamiseen tähtäävät toimet. Valtiovarainministerin mukaan päättäjillä oli jäljellä enää kaksi vaihtoehtoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä