Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Draama

Sote on ilmapallo?

Sote on kuin ilmapallo, josta ei tiedä, miten, minne ja milloin se laskeutuu. Vai räjähtääko se vielä vaikkapa vuosien päästä käsiin. Odotukset ovat ainakin kovat, toivottavasti ei petytä. Tuleeko paremmat sosiaali- ja terveyspalvelut, halvemmalla ja nopeasti, sehän lienee tarkoitus ja nykyinen draama antaa tämän näin ymmärtää?

Vihaako Suomi luovuutta?

Olemme luopuneet kulttuurista, taiteesta ja draamasta sivistyksellisen ilmaisun välineenä. Niiden tilalle ovat tulleet ulkokohtaisuus ja amerikkalainen viihde. Tunneälyn puute valtion, byrokratian ja koulutuksen rakenteissa kärjistää kansakunnan ongelmat psyykkisiksi ja fyysisiksi sairauksiksi. Tämä on kestämätöntä kehitystä, josta ei puhuta, vaikka se maksaisi suomalaiselle yhteisakunnalle miljardeja. Puhutaan siitä, mistä rahat siihen ja tuohon, ja keksitään: leikataan tuosta ja pistetään siihen. Tämä toistuu. Järjettömiä leikkauksia kulttuurista, opetuksesta ja koulutuksesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä