Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläinlaki

TOTUUS EI PALA TULESSAKAAN

 

             

TOTUUS EI PALA TULESSAKAAN 

 

Kirjoituksemme “eläinten väkivaltaista raiskausta” on poistettu Uuden Suomen-sivuilta.  

Miksi eläinsuojelulakia koskevat kannanotot ovat sensuurin kohteena? Mikä on syynä, että vaiettu ongelma halutaan vaimentaa? Olivatko syyt poliittisia ja ihon alle meneviä? Vai blogin kirjoittajiin kohdistuneet ala-arvoiset kommentit? 

Tarvitaanko uutta eläinajokorttia ?

Poikkeuksellisen kuuma kesä on asettanut omat haasteensa lemmikkieläinten käsittelyyn. Samat haasteet ovat osana myös lapsiperheillä. Jotkut eläinten pitoon liittyvät ongelmat ovat herättäneet vaatimuksia eläinajokortin voimaan saattamiseksi. Yksi edistysaskel parempaan suuntaan olisi ehkä ajokorttiin lisättävästä koulutusosiosta, joka käsittelisi yksistään eläinten ja pienten lasten matkustamista henkilö- ja matkailuautoissa.

Sivistyneeseen yhteiskuntaan ei kuulu eläinten laiminlyönti

Keskustelemme yhteiskunnassa liian vähän eläimistä. Siksi ilahduin siitä, kuinka hallituksen uuden eläinlakiluonnoksen myötä moni heräsi horroksesta puolustamaan eläinten oikeuksia. Yleisessä keskustelussa on nähtävissä voimakas vastakkainasettelu: tuottajapuoli, joka pelkää liian tiukan eläinlain tuovan liian suuria tuotantokustannuksia sekä aktivistipuoli, joka pelkää liian löperön eläinlain lisäävän eläinten laiminlyöntiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä