Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Elli Aaltonen

Toimeentulotuki räjähtää käsiin

Toimeentulotuen perusosa siirtyi vuoden alusta kuntien vastuulta Kelan maksettavaksi. On erinomaista, että tukimuotoja pyritään automatisoimaan ja helpottamaan ihmisten kokemaa byrokraattista taakkaa. Sosiaalitoimen luukulle meneminen on monelle liian korkea kynnys. Lakiesityksessä todettiin, että Kela-siirto kasvattaisi perustoimeentulotuen kustannuksia arviolta 75 - 100 miljoonaa, koska tukea on helpompi hakea. Kunnat säästävät, kun valtio on maksanut vain 50% perustoimeentulotuen kustannuksista, vaikka nämä kuntien valtionosuudet viedäänkin.

Sydämetön Elli ja Hölmö-Heikki puuhaavat orjayhteiskuntaa

Sosiaaliturvasta käytävä keskustelu on ajankuva Suomesta vuonna 2016. Maa on ajautunut tilaan, jossa hyvässä asemassa olevilla on historiallinen ilmaherruus tehdä peruuttamattomia muutoksia yhteiskuntamme perusrakenteisiin. Kyse ei ole niinkään ideologiasta kuin puhtaasta, suodattamattomasta ahneudesta. Oikeisto haluaa hyödyntää kaikkia pakkovallan muotoja saadakseen aikaan tilanteen, jossa hyvässä asemassa olevien asema turvataan ja heikko-osaiset painetaan entistä alemmaksi. Faktoilla ja yhteiskunnan kokonaisedulla ei ole väliä.

Vastikkeellisesta sosiaaliturvasta loukkujen loukku

Kelan uusi pääjohtaja Elli Aaltonen hehkuttaa medissa, että olemme suurin piirtein historiamme hienoimman käänteen äärellä: yhteiskuntamme on luopumassa perustuslain takaamasta sosiaaliturvasta, ainakin jos hänen oma, sekä hallituksen tilaaman Hiilamon-työryhmän loppuraportin toivottama, ns. risusavottamalli toteutuu. Kyse on siis hienosti muotoiltuna "vastikkeettomasta sosiaaliturvasta luopumisesta".

Vastikkeellisen sosiaaliturvan sudenkuopat

                                              

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä