Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Elomaa Pekka-Juhani

PAM:ista pamahtaa

Turussa 5.4.2017

 

Tänään Suomen uutisista luin, että meidän Perussuomalaisten kuntavaali ehdokas Tanja Aidanjuuri-Vestala, Vantaalta ei ole saanut omasta liitostaan eli PAM:ista vaalitukea toisin kuin Demareiden ja Vasemmistoliiton ehdokkaat?

 

PAM:in edustaja oli lehden mukaan myöntänyt, että Perusuomalaisuus vaikuttaa vaikka ei saisi. 
No ei saisi ei!
Ensiksikin se on laitonta ja lisäksi ihan helkutin väärin moraalisesti. 
Luuleeko PAM demari Tirikat, että PAM:issa  ei ole Perussuomalaisia jäseniä? 

 

Mielummin Rosalaan kuin Rhodokselle

 

Kauhea haloo nousi aiotussa moottoripyörä-/ venevero asiassa ja hyvä, että nousi. Onneksi järki voitti ja  nyt sitten verot peruttiin. Olin itsekin yhteydessä oman puolueeni isoihin ”pamppuihin” jo kuukausia sitten, kun ymmärsin, että vero tulisi olemaan toteutuessaan juuri sellainen, mitä Perussuomalaiset ovat aina vastustaneet. Tämän hetkisen tiedon varassa ihmettelen itsekin miksi Soini piti tästä verosta niinkin pitkään kiinni. Ehkä joskus tulevaisuudessa  asia aukenee tällaiselle tavallisillekin persulle, että kuka teki mitä ja ketä sanoi sitä.

Rajat kiinni vai auki, kas siinäpä pulma joillekin?

Kirjoitin tänne ja Turun Sanomiin 6.8. kolumnin nimeltään ”uusi painos”. Siinä leikin ajatuksella mitä oikein oikeasti tapahtuisi, jos rajat aukeaisivat. Silloin en voinut tietää, että näin käytännössä tapahtuu vain kuukautta myöhemmin. Joskus kauan sitten minut kai olisi poltettu roviolla tai palkattu kuninkaan hoviin näkijäksi tuon kirjoituksen osuma tarkkuuden vuoksi. Nyt sitten on koittanut koko maallemme uudet ajat ja näköjään myös rajat.

Uusi painos (alkuperäinen)

Kolumni julkaistu " aika" paljon lyhennettynä TurunSanomissa 6.8.2015 . TS lyhensi kolumnin osittain tekstin pituuden takia, mutta niin tai näin tässä orginaali tekstini :

 

Uusi painos

Kirjoitin ja lähetin vähän aikaa sitten Turun Sanomiin lukijan kolumniksi tarkoitetun kirjoituksen, joka käsitteli maahanmuuttoa ja rikollisuutta, lisäksi Petteri Orvon outoa äänestys käyttäytymistä hallitus ohjelman vastaisesti pakolaistaakan jakamiseksi EU, n alueella. Kirjoituksen nimi oli ”Taas tätä samaa Persu valitusta”

Ei tietenkään kivaa

 

 

( julkaistu kolumnina myös Turun Sanomissa 18.6.2015)

 

Uutta hallitusta ei ollut edes vielä nimetty ministereineen, kun vanhat ökyt jo haukkuivat ja manasivat se alimpaan tuonelaan. 

Ilkka Kantolakin (sd) kirjoitti (TS Mielipiteet 3.6.) Perussuomalaisten takinkäännöstä lapsilisien leikkauksesta, vaikka kukaan ei ole vielä nähnyt, leikataanko niitä ja miten? Kantola on jo unohtanut, ketä hallituksessa istui, kun niitä viimeksi leikattiin juustohöylällä.

Kaunis uni on päättynyt

Porilainen Isis terroristi on uhannut  Euro edustaja Jussi Halla-Ahoa kuolemalla. Asia on järkyttänyt jopa meitä turkulaisia, vaikka tiedämme vanhastaan porilaisten olevan vähän outoa ja jonkin verran jääkiekkoa osaavaa porukkaa. Tämä Isis mies on häpeäksi koko  Satakunnan sosiaalitoimelle, vaikka onkin taas ns. yksittäistapaus. Termiä, jota kaunista unta nukkuvat hahmot  jaksavat hokea. Kuva lehteen miehestä olisi kiva.

Mikä meitä liikuttaa?

(Kirjoitus julkaistu myös TurunSanomissa 9.12.2014)

Elettiin vuotta 2001, jolloin Altia Oy eli valtio myi jälleen kansallisomaisuuttamme eli Finlandia Vodkan amerikkalaisille. Rakas Koskenkorva-tuotemerkkimme oli mennä siinä kylkiäisinä ilmaiseksi, elleivät valveutuneet kansalaiset olisi asiaa huomanneet. Liikettä kutsuttiin Pro Koskenkorvaksi.

Samoihin aikoihin myös Kemira pilkottiin ja myytiin ihmeellisten kiekuroiden kautta norjalaisille. On puhuttu jopa 20–30 miljardin omaisuudesta, joka myytiin naurettavan halvalla eli noin 200 miljoonalla.

Uusi kierros alkaa, asettakaa panokset

(julkaistu myös Turunsanomissa 12.8.14)

Juuri kun olemme saaneet 1990-luvun laman yrittäjät ja työihmiset ennenaikaiseen hautaan tai sairaseläkkeelle ja saman aikakauden lapset nyt aikuisina avohoitoon kaduille, onkin alkamassa ennennäkemätön uusi kierros. Sen seuraukset ja sato korjataan viimeistään 10–20 vuoden päästä.

Mustaa faktataustaa tälle tarjoaa moni seikka. Tätä kirjoittaessani olemme lyöneet jo 1990-luvun maksuhäiriömerkintöjen määräennätyksen. Nyt noin 370 000 aikuisella suomalaisella on maksumerkintä, eli 8,4 prosentilla aikuisväestöstä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä