Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopparauha

Euroopassa järkiperäinen käsitys hyvästä lopulta voittaa

Demokraattinen markkinatalous jää jossakin muodossa koko ihmiskunnan talousjärjestelmäksi, uskonnot sulautuvat yhdeksi käsitykseksi ihmisoikeuksista, kansalliset asejärjestelmät jatkavat yhdentymistä, valtioiden rajakäytännöt sulautuvat väkivallattomaan suuntaan sekä vapaa kulkeminen maan päällä helpottuu. Vieläpä köyhyys ja kurjuus helpottuvat aikojen saatossa.  

Yhteiseurooppalainen puolustus avaa eheän maanosan!

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tehnyt suurimman palveluksen mitä eurooppalaisille voidaan tehdä. Trump avasi esiripun ja vastakkainasettelun dilemman Euroopassa, jossa ovat itä ja länsi aina kohdanneet |1

 

Eurooppalaisen puolustuksen ratkaisu poistaa vastakkainasettelun

(Uutisointiin ponnahti voimallisesti jo aiemmin ’piireissä pohdiskeltu’ eurooppalainen kokonaispuolustus, sen rajat ja päämäärät ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1425881125827 - )

"Pysy täällä alhaalla missä paikkasi on"

Ajat ovat ankeat ja sapeleita kalistellaan. Juuri kukaan ei puhu rauhasta tai jos puhuu, käsketään mennä Venäjälle. Sanotaan, että jokaisen sukupolven kohdalle sattuu sota. Olen syntynyt sodan jälkeen, mutta sodan varjossa. Toivoisin selviäväni ilman sotaa. Minusta parasta maanpuolustusta on rakentaminen ja työ rauhan puolesta.

 

Luen parhaillaan Groucho Marxin omaelämänkertaa Groucho ja minä.

 

Siinä on Irving Berlinin ensimmäisen maailmansodan aikanaan tekemä sodanvastainen laulu. Olen pahoillani, mutta se menee näin:

Angela Mira (rauhan enkeli, po-russki)

Vaikka hän ei ole millään tavalla suosittu Kreikassa, niin minä alan kunnioittaa tätä naista yhä enemmän. Oheisesta taulukosta näkyy miten rankasti tämä rauhan enkeli matkusti viime päivinä, ristiin rastiin, jotta saataisiin edes jotain tolkkua tähän riitaiseen maapalloomme. Viikon aikana reilut 20 000 km. Kuten tiedetään, juuri Angela Merkel pani niin maineensa kuin kunniansa vaakakuppiin, jotta Itä-Ukrainassa saataisiin vihdoin rauha aikaan. Francois Hollande oli siinä lähinnä hyvä apulainen (minun veikkaukseni).

EU:n synty - Hiili ja Teräs

Teräksestä valmistettujen tuliaseiden valmistus ja käyttö kehittyi huippuunsa Euroopassa jo 1800-luvulla. Saksa ja Ranska olivat edelläkävijöitä.

Jo ensimmäisen maailmansodan jälkeen oli pyrkimyksiä estää toisen sodan syttyminen.  Se  ei onnistunut. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keksittiin  että pitää saada Saksan ja Ranskan välissä olevan Saarin alueen hiili- ja teräsvarat kansainväliseen valvontaan. Ja siten myös aseiden tuotanto. Ranskalainen Jean Monet sai ehdotuksensa toteutumaan niin että yhdistetään Saksan ja Ranskan hiili- ja teräsvaranto.

Suomea ei voida ottaa Natoon - sisältää liian suuren riskin!

Venäjän pitkäaikainen ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili Suomessa – kävi kertomassa meille erinomaisen uutisen, verhotusti. Sergeitä pidetään Venäjän ”andreigromykona” 1] , siksi pitkään itsellistä ja vaikutusvaltaista työtään Lavrov on maailmalla tehnyt, aina vuodesta 2004. Pisin nykyvenäjän ministeri – ylivoimaisesti. Kremlistä kerrotaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin kuuntelee tarkasti Lavrovin mielipiteitä.

 

Normandia - tarkastelua toiselta puolelta

Normandian maihinnoususta tulee kuluneeksi 70 vuotta. Tuo lähinnä USA:n ja Englannin yhteisponnistus ei ollut nähnyt vertaistaan. Kahden valtion yhteistä voimaa oli vastassa vain Saksan kolmannen valtakunnan Länsirintaman joukot. Merkittävää oli se, että Saksan suurin armeija oli toisaalla – paljon suuremmassa ja verisemmässä sodassa Neuvostoliittoa vastaan.

Tällainenko on rauhanprojekti?

Monet vaaliehdokkaat ovat vakuuttaneet, että EU on onnistunut rauhanprojekti. Mutta miten tämä käy yhteen sen kanssa, että EU-maat viime vuonna sijoittivat n. 400 miljardia dollaria, melkein neljännesosa maailman sotilasbudjettien yhteissummasta (1,700 mrd USD), armeijoihin, laivastoihin, ohjuksiin ja avaruusaseiseiin?

V. 2010 Ranskan ja Englannin hallitukset solmivat TEUTATES-yhteistyösopimuksen ydinaseidensa edelleenkehittämiseksi. Sopimusaika menee umpeen v. 2060. Mitähän lastenlapsemme tulevat ajattelemaan siitä osaprojektista?

EU ilman omaa eurooppapuolustusta!

Euroopan Unioni on jättiläinen savijaloilla, mutta uuden airueena, aikansa alussa – uusien periaatteiden, ylivoimaisen byrokratian ja pieneiinkin asioihin puuttumisen filosofialla. EU rakentuu vastavoimaksi idän jättiläiselle – Kiinalle, hakien turvaa USA:sta. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä