Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurostat

Työvoimakustannuksista 58% veroihin ja sotumaksuihin

Huomenta. En aikonut tänäänkään kirjoittaa mitään vaaleista tai muusta päivän polttavasta teemasta, vaan askartelin keskipalkkaisen yksineläjän kokonaisveroasteet työvoimakustannuksistaan 2000-2018 vuosilta. Alunperin sain inspiraation, kun Eurostat julkaisi toissapäivänä 2018 vuoden työvoimakustannukset euroina työtuntia kohden, mutta ne eivät tässä laskelmassa ole mukana muuten kuin sotkemassa keskittymistä.

 

Suomi ykkönen sarjassa "vähiten rahaa ympäristönsuojeluun"

Lukuja Eurostatin syövereistä tällä kertaa. En tiedä vaikuttaako Suomen ja Ruotsin peränpitäjän paikkaan se, että maissa on paljon luontoa ja vähän asutusta, jotta mitäs sitä sitten suojelemaan.

Eurostat: Suomi on EU:n ykkönen

Lippu salkoon, olemme nyt ykkönen. Nimittäin Eurostatin uutisen (7.7.2015) mukaan Suomen julkiset menot suhteessa bruttokansantuotteeseen ovat nousseet suurimmaksi koko Euroopan Unionin alueella. Edellisten vuosien kestosuosikit Ranska ja Tanska tippuivat pois kultakannasta. Viime vuosien jatkuva kotitalouksien verotuksen korottaminen ja julkisen sektorin kasvattaminen suhdanteista piittamatta ovat tuottaneet siis hedelmää.

€-maiden työvoimakustannuksista

Eurostat julkaisi EU-maiden tilastoja keskimääräisistä työvoimakustannuksista maittain ja paljon muustakin (16.4.15). Euroalueella keskimäärin työvoimakustannukset ovat 29 €/h, joista varsinaisen palkan osuus on 22 €/h. Euron ulkopuolista maista Norja on omassa luokassaan eli 55 €/h.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä