Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Fotosynteesi

Ilmastotieteen tietotaso pohjalukemissa

Teoreettinen fyysikko William Happer Princetonin yliopistosta on sanonut tuosta AGW -kuorosta, että " they don't know anything about science".

Fotosynteesi valjastetaan parantamaan ihmisten hyvinvointia

Keinotekoista fotosynteesiä yritettiin japanilaisten toimesta jo 1970-luvulla saada aikaiseksi, siinä onnistumatta. Kukaan muukaan ei ole siinä onnistunut. Luonnon omat kasvit, mikrolevät ja bakteerit taitavat fotosynteesin, joten keinotekoista fotosynteesiä ei tarvita.

"The technology, which is the first of its kind in the world, purifies the air through the photosynthesis of microscopic plants, removing greenhouse gases from the environment whilst generating breathable oxygen."

Luonnossa kaikki kiertää

Luonnossa ei ole mitään kierrätyskelvotonta, kaikki kiertää. Kasvit saavat ravinteita maaperästä, ilmasta ja vedestä. Maaperän mineraaleista riippuen, maaperä voidaan lukea hedelmälliseksi, niukka ravinteiseksi tai jotakin siltä väliltä. Maaperän humus on sitten se huipputuote, jonka luonto on kehittänyt turvaamaan kasvikunnan menestystä olosuhteiden vaihdellessa.

Ilmastonmuutoksen logiikka

Kun 1970-luvun öljykriisi oli päällä, oli myös annettu jääkausihälytys. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus oli noussut, mutta sen ei katsottu aiheuttavan lämpenemistä yhtä paljon kuin nykyisin. Silloin oletettiin lisääntyvien ilmakehän aerosolien aiheuttavan kylmenemistä.

Aurinko, tuuli ja metsä yhdistävät uusiutuvan

Tänään Kuusamosta Posion kautta Rovaniemelle matkaava Rukatunturin laskettelija tuijottaa Kitkan Lohirannan kohdalla vaistomaisesti erämaaluonnon ylle. Katse lukkiutuu kairan mäntymetsissä majesteettisesti pyöriviin, seitsemän tuulimyllyn siipiin. Tuulivoima on merkittävin maiseman muutos vuosikymmeniin. 

Jo vuosisadan kestäneellä öljyn poltollamme ja sitä seuranneella ilmastonmuutoksella on hintansa. Tuulimyllyt tulivat metsän päälle. Samantapaisen ilmiön havaitsee Tanskassa. Siellä tuulimyllyt tulivat peltojen päälle.

Kyllä on ollut aikaisemminkin lämpimiä kesiä

Tuo keskustelu hiilidioksidista ei lopu ennenkuin lämpötilat lähtevät selvästi laskusuuntaan. Ihan heti ei ole laskua lämpötiloihin odotettavissa, on seuraava El Niño lähestymässä. Mutta helteet nyt väistyvät jo muutaman päivän päästä, palataan sinne 15 °C:seen.

Vastavalkea – Mikä on optimaalinen hiilidioksidipitoisuus?

 Kasvit luokitellaan C3- ja C4-kasveiksi niiden fotosynteesiprosessin mukaan. Yleinen fotosynteesin kokonaisreaktio on:

6H2O + 6CO2 + valon fotonit → C6H12O6 (glukoosi) + 6O2

Ylläolevan kemiallisen reaktiokaavan mukaan kuusi vesimolekyyliä H2O ja kuusi hiilidioksidimolekyyliä CO2 muodostavat yhteyttämistuotteina yhden glukoosimolekyylin C6H12O6 (sokeria) lisäksi kuusi happimolekyyliä O2.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä