Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Henkirikos

Miksi murhaajia päästetään vapaaksi?

Mikä yhdistää Jukka Lindholmia ja Veli Matti Huohvanaista? He ovat henkirikoksesta tuomittuja rikollisia, jotka vapauduttuaan ovat surmanneet uudestaan. Entä Virpi Buttia ja Abdiqadir Osman Husseinia? Heidät on vapautettu elinkautisesta, vaikka Rikosseuraamuslaitos on vastustanut vapauttamista vaarallisuusarvion perusteella.

Sarjakuristaja todisti, oikeusjärjestelmässä ihmishengen mentävä aukko.

Sarjakuristaja Jukka Torsten Lindholm, Michael Maria Pentholm ja Michael Penttilä nimillä tunnettu psykopaatti tuntuu pyörittävän suomen lakia kuin omaansa. Kerta toisensa jälkeen hän on vapautunut kiven sisältä ja aina on käynyt se pahin. Joltaki on lähtenyt henki.

 

 

Valeuutisvahti

 

Uutissivustoja jäljittelevillä propagandasivustoilla on näemmä taas oiottavaa. Pseudonyymi ”Paavo Tajukankaan” PT-mediasta leviää tahattomasti tai tahallaan pieleen tulkittu henkirikoslukema. Valeuutisen mukaan Ruotsissa on tapahtunut vuonna 2017 megalomaaniset 583 henkirikosta. Keskimäärin Ruotsissa, tuolla dekkareiden maassa tapahtuu vuosittain noin 92 henkirikosta joka on suhteutettuna Suomen väkilukuun aika vähän.

Aseet ja henkirikokset

Orlandon traagiset ja kauheat tapahtumat saivat, kuten aina ennenkin, populistit liikkeelle ympäri maailman. Veri ei ehtinyt edes maassa kuivua, kun eräiden piirien kärkipoliitikot rupesivat jo yhteen ääneen puhkumaan ja puhisemaan, sekä tökkimään kepillä vielä lämmintä kalmoa.

"Kato nyt, kato, mähän sanoin!", sanoi hoplofoobikko, tuo verta imevä pikku punkki eikä malttanut enää innostuksestaan odottaa.

Miksi?

Seinäjoki joutui valtakunnalliseen julkisuuteen toissapäivänä, kun tuossa muutaman kilometrin päässä kämpiltäni paljastui käsittämätön henkirikos, joka suorastaan huutaa vastausta kysymykseen ”miksi”.

Motiivia etsimässä

 

Vuonna 2012 perheenisä murhasi kaksi pientä lasta ja äidin Helsingin Bulevardilla. Isä kuoli samana päivänä oman kätensä kautta, ajamalla henkilöautolla rekkaa päin. Murhiin ei selvinnyt syytä. 

Samana vuonna Laajasalon perhesurmassa isä sai tuomion kolmesta murhasta. Uhreina oma vaimo ja 1–4-vuotiaat lapset. Motiivina mustasukkaisuus.

Hakunilan perhesurmassa motiiviksi selitettiin perheen hajoaminen ja lasten huostaanotto.

Rikos ei ole yksityiselämää – vai onko?

- MAKASIN siinä verilammikossa lattialla, niin mies vaan tokaisi: ”Kato nyt, mitä sait aikaiseksi”. Näin ”Elina” muistelee kertaa, kun puoliso oli lyönyt häntä nyrkillä kasvoille, repinyt hiuksista sekä heittänyt seinää vasten.

 

Henkirikollinen luopuu osasta ihmisarvoaan

Olen hieman epäröinyt, uskallanko tuoda suoraan ilmi näkemystäni siitä, millaisten tekijöiden voimin yksilön ihmisarvo määräytyy. Vihjeitä olen toki antanut useissa rikollisuutta ja oikeusjärjestelmäämme koskevissa tuotoksissani, ja varsin suoraan kirjoituksessa Vaarallisille rikollisille rajoitetut kansalaisoikeudet, jonka sisältöä toistan tälläkin kertaa, koska pyörää ei ole syytä keksiä uudelleen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä