Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Herätysliikkeet

Konservatiivikristillisten liikkeiden uhrit tarvitsevat apua

Suomalaista valtakulttuuria leimaavat enemmän ja vähemmän voimakkaat siteet kristinuskoon. Suuri osa kansasta on käynyt muodossa tai toisessa läpi luterilaisen ”mankelin”, jonka myötä myös muut kristilliset liikkeet – niin vapaat suunnat kuin kirkon sisäisetkin liikkeet – koetaan uskonnollisista yhteisöistä kaikkein helpoimmiksi samaistumiskohteiksi niin sanotun hengellisen heräämisen yhteydessä. Muiden uskontojen painoarvo on lähinnä marginaalinen.

Kolme kirjettä Laestadiukselle -oopperan jälkimietteitä

Suomi100 ja reformaation 500-vuotisjuhlaan humussa on kuultu kaksi uutta oopperaa suomalaisista herätysliikemiehistä. Aiemmin kevättalvella ilmestyi Paavo Ruotsalaisen persoonaa peilaava Herääminen -ooppera (Kapsäkki). Heinäkuun lopulla Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla sai kantaesityksensä Kolme kirjettä Laestadiukselle.

Kolmen kirjeen puhe Laestadiukselle

Populistinen singnaali ja protestanttinen työmoraali

Törmäsin netissä uutiseen, jonka mukaan Saksa pani turvapaikanhakijat töihin euron tuntipalkalla. Lue uutinen klikkaamalla tästä.

Kommentoin uutista koskien facebookissa seuraavaa:

Oikea sota

Vanha suomalainen virsikirja (1701) ja suomalainen veisuuperinne sen jälkeen ovat kuvanneet ihmisen uskonnollista matkaa sodan termein. Sota on ollut lähes jokaisen sukupolven omakohtainen kokemus. Virsirunoudessa taistelu, vihollinen, sota ja pauhu on valjastettu kuvaamaan kristityn vaikeaa painia sekä sisältä nousevaa että ulkoapäin vaikuttavaa syntiä vastaan. Erottelu on tärkeä muistaa uskonnon sotakuvista puhuttaessa. Sodassa luotetaan Jumalan taistelevan ihmisen rinnalla ja antavan lopullisen voiton. Sota syntiä, ihmisen omaa kurittomuutta, vastaan käydään kahdella rintamalla.

Kansalaisaloite 1175- SRK- liikkeen seurakuntaoppi

Tuhansia ihmisiä on hämmentänyt, kun vanhoillislestadiolaisuus ei ole asettunut tukemaan virallisesti, eikä käytännössäkään kansalaisaloitetta, joka on tulossa syksyllä eduskuntaan. Kansalaisaloitteen tavoitteena on säilyttää avioliitto instituutio miehen ja naisen välisenä. Mahdollistaa jatkossakin että lapsilla voi säilyä oikeus isään ja äitiin. Kumota muutoslaki 156/2015. Avioliittolain uudelleen käsittely on mahdollista vain 1175 kansalaisaloitteesta.

 

Jakautuuko ev lut kirkko?

 

Lännen median kyselyn mukaan iso osa papeista pelkää, että ev lut kirkko hajoaa kahteen tai useampaan osaan.

Naispappeus ei aikanaan kirkkoa jakanut, vaikka synnytti kiivaan keskustelun. Vastustajat antautuivat ja ovat sulkeneet suunsa.  Kannattajat tietysti pysyivät kirkon tyytyväisinä jäseninä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä