Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Institutionaalinen narsismi

Narsismi ja sensuuri

Journalismissa mennään kuvat edellä ja teksti perässä. Siinä on kysymyksessä jo joskus kolmisenkymmentä vuotta sitten meikäläisenkin lehdistön lopullisesti vallannut trendi, jonka syväanalyysit ovat toistaiseksi jääneet tekemättä.

Enbuske ja narsismin normalisointi

Viikko sitten Tuomas Enbuske kirjoitti blogissaan narsismista. Aihe on kutkuttava ja ajankohtainen, koska narsismisyytöksiä heitellään jatkuvasti jonnekin. Tuomaksen viestin ydin oli siinä, että ihmiset syyttävät julkkiksia narsisteiksi väärin perustein.

Olen Tuomaksen kanssa samaa ja eri mieltä.

Risto Kuismalle työttömyydestä ja narsistisesta politiikasta

Kun politiikka on narsistista, poliitikko sortaa köyhää ja työtöntä. Teot jäävät tekemättä, ja tuki, tykkäämiset ja kommentointi jäävät yksipuolisiksi. Käytän sanaa narsistinen tiedemiehenä: se on siis neutraalissa, luonnehtivassa käytössä. Jos politiikka on asioittenhoitoa (ei omien eikä eturyhmän vaan kaikkien yhteisten asioitten), se on asiakeskeistä. Lähes kaikilla poliitikoilla se on jopa nyt kriisiaikana narsistista - omaan itseen, omaan näkyvyyteen, oman itsen, puolison, lasten jne. menestykseen keskittyvää.

“Ite oot tyhmä” – akateemiset alemmuuskompleksit

Miten rakentava keskustelu hukkuu instituutionaalisen narsismin, syyttelyn ja puolustelun alle. Tämä näkyy varsinkin taloudellisessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä