Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Jätevesiasetus

Tarvitaan kuntakohtaista tiedotusta jätevesijärjestelmien uudistamiseksi

 

Jätevesijärjestelmien uusiminen

Puutteellisesti toimivat kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät tulee uusia 31.10.2019 mennessä pohjavesialueella ja sadan metrin säteellä lähimmästä vesistöstä. Muualla jätevesijärjestelmät tulee saattaa kuntoon viimeistään samalla, kun kiinteistössä tehdään isompi remontti.

Vesi - arvokkain Elämän lähde

Kesä Suomessa ja muuallakin on ollut ja on vähävetinen – niin on ollut ennenkin – muutamien vuosimiljoonien aikana. Vesimäärä on paljolti vakio, sillä vettä ei mainittavasti tule lisää [1.

Me pyörittelemme samaa vettä – tai oikeastaan biosfääri – ilmakehäsysteemi kierrättää vettä ylös ja alas – onneksemme tuo vetovoima tuo se alaskin, sillä useat planeetat ovat vetensä ja sitä myöten ilmakehänsä menettäneet avaruuteen, joko superkasvihuoneilmiön myötä tai [… jokin muu syy, jota emme tiedä ...].

 

Keskusta ja Tiilikainen omakotiasujan kimpussa

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on ottanut huolestuttavan kannan kehäkolmosen ulkopuolella asuvan tavallisen suomalaisen näkökulmasta. Ministerin mukaan EU:n on entisestäänkin kiristettävä ilmastotoimiaan ja hän kertoo ylpeänä ehdottavansa eurooppalaisille kollegoilleen päästökaupan laajentamista kiinteistökohtaiseen lämmitykseen.

Vesihuoltolailla häädetään asukkaat kodeistaan

Suomen oikeuslaitos on valmis häätämään jätevesilakia hyväksi käyttäen asukkaat kodeistaan. Vesihuoltolain mukaan toiminta-alueella olevan kiinteistön on pakko liittyä osuuskunnan rakentamaan viemäriin. Porissa Kyläsaaren Yyterinkylässä 36 vuotta asuneelle Kari Wahlmannille tuli Kyläsaaren jätevesiosuuskunnalta ilmoitus, että jäteviemäriin liittymisen kustannusarvio on 13 729 euroa.

Jätevesiasia saadaan korjattua

Maalaisjärki näyttää voittavan haja-asutusalueiden jätevesisopassa. Jätevesiä koskevaa sääntelyä ollaan nyt tarkistamassa ympäristönsuojelulain muutoksella, joka lähti eilen lausuntokierrokselle.  

Jätevesiasetus lievenee perussuomalaisten ansiosta

Jätevesiasetus lievenee ennen kaikkea perussuomalaisten ansiosta, ei yksin ympäristöministeriön vuoksi.

Tätä mieltä on perussuomalaisten kansanedustaja Martti Mölsä, rakennusalan asiantuntija eduskunnan ympäristövaliokunnassa.

Ympäristöministeriö esittää lievennyksiä jätevesiasetukseen asuinkiinteistöille, jotka on rakennettu ennen vuotta 2004. Jätevesijärjestelmiä ei tarvitse rakentaa, ellei asunto sijaitse pohjavesialueella tai alle 100 metrin päässä vesistöistä. Ministeriön esitys lähtee nyt lausuntokierrokselle.

Haja-asutusalueet odottavat jätevesiasetuksen muutosta

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vieraili aamulla televisiossa kertomassa mm. jätevesiasetuksen muuttamisesta. Edellisen ministerin asettama työryhmä tekee parhaillaan työtä laatien muutosesitystä hallitusohjelman asettamien raamien mukaisesti. Lakimuutoksen pitäisi olla valmis vuoden 2016 lopussa.

Jätevesiasetus kelpaa lannoitteeksi

Tieto lisää tuskaa”, mutta ymmärtäminen on kidutusta!            7/4-15

Kierros vaalitilaisuuksissa osoitti, että näitä ongelmia ei ole meidän poliittisilla päättäjillä ja niiksi pyrkivillä.

Esitin viime lauantaina Itiksessä poliittiselle kermallemme, johon kuului nykyisiä ja entisiä puhemiehiä, ministereitä, puoluejohtoa ja kansanedustajia, sekä kansanedustajiksi haluavia pari kysymystä satojen vastaavien joukosta.

"Paskalait"

Pian koittaa toukotöiden aika, ja maajussin pitäisi päättää mitä siementä ja mihin vakoon laittaa. Pahaan rakoon tuli uunituore lanta-asetus, joka kieltää lannan levityksen rinnepelloille. Kyse on siis ympäristöministeriön antamasta nitraattiasetuksesta, joka kieltää levityksen, mikäli pellossa voidaan mitata 15 prosentin kaltevuus.

 

Kuka meitä johtaa - kumileimasimet?

Suomen tilanne on huonoin 50-vuotisen yrittäjäurani aikana, eikä aikaa ole enää rupatteluun. Jos olisin pääministeri, laittaisin ministerit – päätöksentekijät – päivittäin saman pöydän ääreen kuin konkurssiyhtiön hallituksen. Tiedän, että maata ei johdeta kuin yritystä, mutta johtamisen periaatteet ovat samat. Olen huolestunut maamme johtamattomuudesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä