Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Joulujuhla

PITÄKÄÄMME KIINNI POSITIIVISESTA USKONNONVAPAUDESTA

Koulujen ja päiväkotien tehtävä on paitsi tukea kotien kasvatusta, myös tutustuttaa lapset suomalaiseen kulttuuriin ja kulttuuriperimään eli juuriin. Ja koska opetusministeriö on linjannut, että jouluevankeliumi ja yksittäinen virsi/hengellinen laulu eivät tee juhlaa uskonnolliseksi, pitäisi tuohon kulttuuriperintöön vedoten tutustuttaa lapset (ja näköjään osa vanhemmistakin) sen verran sietämään kristillisyyden vaikutusta kulttuuriimme ja ymmärtämään juuriaan. Sen rinnallahan sitten on mahdollisuus tonttuilla ja pukkeilla juhlissa. Puolin ja toisin sitten ymmärtää tämä.

 

ELY-keskus rahastaa

 

Tämä suomalainen lupia lupien perään järjestelmä on kyllä välillä jo ihan itkettävän huvittava.

Jos vaikka järjestetään ihan tavalliset joulumyyjäiset, niin suurimpia yksittäisiä menoeriä on ELY-keskukselle maksettava 150€ siitä hyvästä, että laittaa asiakkaita varten päiväksi kyltin tienvarteen ihmisiä opastamaan.

Täytyy muistaa, että nämä pienet lyhytaikaiset tapahtumat ovat lähes poikkeuksetta vapaaehtoisvoimin järjestettyjä ja joissa suurin hyötyjä on yleishyödyllinen järjestö sekä toki myös yksittäiset itsensätyöllistävät käsityöläiset.

 

Suvivirsi raikukoon ja joulukynttilät loistakoon

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen ja esittelijäneuvos Outi Kostamo arvostelivat maanantaina julkisuudessa voimakkaasti uskonnollisten tilaisuuksien järjestämistä kouluissa. Vaatimuksia Suvivirren poistamisesta on esitetty ennenkin, mutta tällä kertaa sävy oli poikkeuksellisen voimakas. Onko tämä kuitenkaan asia, josta apulaisoikeuskanslerin tai jonkun esittelevän virkamiehen tulee päättää? Eikö maamme valtiollisten päättäjien tulisi linjata, mikä kuuluu suomalaiseen kulttuuriperimään ja puolustaa sitä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä