Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkishallinto

Mitä on julkishallinnon uudistaminen?

Mitä on julkisen sektorin uudistaminen?  Globaalit ilmiöt ja julkisen sektorin uudistumiskyky.

Kirjoitusten taustaa

Lopetetaan julkisen sektorin IT-sekoilut!

Kymmenet miljoonat eurot ovat pikkusummia kun puhutaan valtion ja kuntien rahankäytöstä IT-järjestelmiin. Tuloksista kuulemme säännöllisesti uutisia: Miljoonasijoitusten jälkeen VR, HSL ja muut tarjoavat kansalaisille käsittämättömän vaikeakäyttöisiä, vikoihin kaatuvia palveluja joiden korjailuun käytetään vuosia ja lisää miljoonia. Mikä tässä oikein mättää?

Julkishallinnon avoimuus on demokratian perusta

Kouvolan Sanomien toimittaja Masalin törmäsi 10.3.2017 Kouvolan kaupungin nurkkakuntaisuuteen pyytäessään määrätietoja kaupunginjohtajaehdokkaiden soveltuvuustestien katsojista.  Kieltäessään tiedon Kouvola tulkitsee selvästi väärin julkisuuslain 5§ 4 momenttia.

Suomi, Sosialisti-ihme

Suomi on jo nyt lähes ainoa laatuaan maailmassa "Leninin ihanne" sosialismin sosialisti-ihme, jäänne menneisyydestä...

Vai mikä se sellainen systeemi on, jossa 75% taloudesta on julkista sektoria eli valtiota, ja loputkin enemmän tai vähemmän palvelee sitä, ja on riippuvaisia siitä.

Massiivisen julkisen sektorin lisäksi Suomessa on massiivinen erilaisten valtion omisteisten yhtiöiden maailmanennätys...
Ja vielä massiivisempi määrä lukemattomien kuntain- ja kaupunkiomisteisten yhtiö-, yhtymä- ja muita himmeleitä...

Politiikan kauppamiehet

Kaikki korruptiivinen toiminta ei ole kriminalisoitua, vaikka osa on moraalisesti moitittavaa, tutkija Johanna Peurala on todennut. Moraali on koetuksella ensi kuussa, kun alueemme johtavat poliitikot valmistautuvat erään suuren päivittäistavarakaupan vaaleihin.

Piraattipolitiikkaa käytännössä

Piraateilta kysytään usein ja syystäkin, mitä juuri tämä puolue voisi tarjota käytännön tasolla. Koska päättäjien paikoille ei ole vielä Suomessa piraattia päässyt, ovat julkisemmat kirjoittelut piraattipolitiikasta pääasiassa keskittyneet periaatteellisiin toimiin, muutamiin kannanottoihin tai yksittäisten piraattien omiin näkemyksiin. 

 

Keräsin tähän kirjoitukseen vuosien varrella kertyneitä selkeitä esimerkkejä siitä, mitä Piraatit toisivat politiikkaan käytännössä. Tämä on vain maistiainen, paljon muutakin annettavaa Piraateilla on.

 

Apotti on hunajapurkki

Vuonna 2009 valmistuin silloiselta TKK:lta diplomi-insinööriksi pääaineena ohjelmistoliiketoiminta ja -tuotanto, tämän jälkeen olen työskennellyt  kuusi vuotta eräässä suomalaisessa kansainvälisessä teollisuusyrityksessä erilaisissa tehtävissä. Näinä vuosina olen ollut omistajana satojen tuhansien eurojen ohjelmistoprojekteissa, ja ohjausryhmässä mm. miljoonaluokan projektissa. Viimeiset puoli vuotta olen toiminut myös ohjelmistostartupin toimitusjohtajana.

Yhdistetään Suomen julkishallinto!

Ministeriö halusi kehittää uuden hienon IT-järjestelmän. Kun kehitystyö oli jo pitkällä selvisi, että parin sadan metrin päässä toisessa ministeriössä oli jo kehitetty hyvin samanlainen järjestelmä.

Virasto julkaisi ylpeänä hienon ja kalliin suunnitelman kaupunkialueen kehittämisestä. Toinen virasto hämmästyi tiedosta, sillä heiltä oli valmistumassa yhtä perusteellinen suunnitelma aivan samasta alueesta.

Leikataanko lapsilisistä vai ministeriöiden palatseista?

Olen työssäni päässyt onnekkaaseen asemaan tutustumaan läheltä suurten organisaatioiden toimintaan. Alasta riippumatta ne ovat tottuneet omaan toimintamalliinsa, kohdanneet teknologian myötä muuttuvan maailman ja joutuneet muutospaineiden eteen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä