Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanedustajien sopeutumiseläkkeet

Eduskunta päätti! Kansanedustajien sopeutumiseläkkeet loppuvat 01.04.2019

Kyllä omien ruhtinaallisten  etujen, vaikka ne olisivat kuinka härskejä, poistaminen on vaikeaa! Se havaittiin hyvin, kun vasta nyt saatiin kansanedustajien ruhtinaalliset sopeutumiseläkkeet saatiin vaivalla päätökseen 01.04.2019. Tosin vasta kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen. Jotkut edustajat ovat nostaneen sopeutumiseläkettä jo vuosikausia.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/def3d36a-8e1e-4cf6-974f-e60c734c8c21

Miten tyhmänä pidetään kansaa? Sopeutumiseläke lopettava ilman korotuksia.

Sopeutumiseläke lopettava, mutta samalla ei pidä nostaa sopeutumisrahaa.

 

Risikko perusteli sopetumisrahan nostolla ansiosidonnaiseen vetoamalla, mutta jos näin halutaan,

niin sitten kesto myös 400 pv kuten ansiosidonnaisessa on. Ei voi ottaa vain rusinoita pullasta!

 

Nyt  pitäisi nyt aktivoida entiset kansanedustajat eikä passivoida 3 vuodeksi.

 

Kansanedustajat pitävät kynsin hampain omista eduista kiinni

Ei voi muutakuin ihmetellä kansanedustajien toimintaa sopeutumiseläke asiassa.

 

Kuinka moni ex edustaja on kikkaillut ettei saa palkkatuloa liikaa että voi nauttia ruhtinaallisesta sopeutumiseläkkeestä.

 

Kansanedustajat ei nyt varsinaisesti ole kansamme huono-osaisimpia ja miten kehtaa toimia näin. On ex päämisterin vaimosta lähtien ja ei luulisi että ei tarvitse eläkeläisenä roikkua. On kokoomuslaista lääkäriä, joka firmansa kautta toimii, joten palkkatuloja ei tule liikaa.

Aktiivimalli sopeutuu myös sopeutumisrahoihin

Suomen eduskunnan tulisi ottaa aktiivimalli omaan käyttöönsä. Ei enää kaiken maailman puliveivaamista sote, tai sopeutumiseläkkeestä, saati sitten yritystukien järkeistämisestä.

Suvi Lindénin touhut ovat keskisormea työttömille

Kokoomuksen entinen kansanedustaja ja ministeri Suvi Lindén on ajautunut keskelle tapahtumia, joiden ympärillä on niin syvä usva ja hämärä, ettei läpi näe. Hän on ollut Ugandan Kampalassa ”avaamassa ovia” liikemiehen kanssa, joka on löytynyt hotellihuoneestaan kuolleena.

Vuoden 2011 vaaleissa eduskunnasta pudonnut ja myös Oulun valtuustosta vetäytynyt Lindén on ollut Kampalan tapahtumista vaitonainen. Miten hän liittyi liikemiehen Patria-kuvioon vai liittyikö mitenkään, on yhä auki.

Toiset sopeutuvat ilman eläkettä

Entinen ministeri Stefan Wallin ryhtyy eläkeukoksi terveenä nuorena poikana. Iltalehdessä haastateltu Wallin totesi, ettei hän näe tarvetta muuttaa sopeutumiseläkkeitä. Suomessa on eri säännöt eläkkeensaajillekin. Ei anna hyvää kuvaa järjestelmästämme. On paljon vakavasti vaivaisia pitkään raskaita töitä tehneitä, joita ei lasketa edes mitättömälle sairaseläkkeelle. Lapsuudenystäväni oli kokopäivätöissä 15v iästä. Hän teki metsätöitä ja rakennustöitä. Hän oli yli 60v kun eivät enää polvet ja selkä kestäneet töitä. Hän tappeli ainakin kaksi vuotta päästäkseen sairaseläkkeelle.

Kansanedustajien sopeutumisraha vs työttömien aktiivimalli

Kansanedustajien tulisi viimeistään nyt aktiivimallin hyväksyttyään näyttää kuinka Suomea johdetaan edestä esimerkillä ja ollaan samassa veneessä. Vuonna 2011 tehty päätös oli torso ja jätti jo eduskunnassa olleille täydet edut ja sopeutumiseläkkeet koskien vain uusia kansanedustajia. Miksi näin, kohdistuuhan vaikkapa ansiosidonnaisen lyhentäminen ja aktiivimallikin kaikkiin työuran pituudesta ja työttömyysajasta huolimatta?

Lex Lipponen on säädettävä pikavauhtia voimaan!

Kyseessä on jo niin härski ja häikäilemätön hyväksikäyttötapaus jonka kohteeksi ovat veronmaksajat joutuneet, mikä edellyttää poikkeustoimia jotta kansanedustajien tukijärjestelmässä oleva porsaanreikä saataisiin Päivi Lipposelta tukittua.

Tämänkaltaisissa väärinkäyttötapauksissa lakia on pikaisesti korjattava siten, että Lipponen menettää sopeutumiseläkkeensä, koska hänellä on työpaikka. Hänen tapauksessa työpaikkoja on kaksi joissa hän työskentelee.

Kansalaisaloite kansanedustajien sopeutumiseläkkeiden poistamiseksi

Olen yhdessä toisen perussuomalaisen kansanedustajan Rami Lehdon kanssa tehnyt kansalaisaloitteen kansanedustajien sopeutumiseläkkeiden poistamiseksi. Nimienkeruu kansalaisaloite.fi –palvelussa on alkanut käytännössä tänään perjantaina.

 

Tein asiasta edellisellä vaalikaudella lakialoitteen, joka ei eduskunnassa kuitenkaan menestynyt ja samoin kävi tällä vaalikaudella Rami Lehdon vastaavalle lakialoitteelle.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä