Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaverikapitalismi

Innovaatioita ja "innovaatioita"

Tämä kirjoitus on keskustelunavaus ja sisältää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia: 

Bernerin kimurantti liikennelogiikka

Tuntuuko politiikan seuraaminen välillä kummalliselta? Sama täällä, mutta hätä ei ole tämän näköinen. Politiikan kiemuroiden seuraaminen helpottuu huomattavasti, kun oivaltaa että poliitikot toimivat sinällään hyvinkin tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti, mutta he tavoittelevat toisinaan eri aivan asioita kuin kansalaiset olettavat.

Kansalaisaloite - riski vai mahdollisuus?

Uskoni Suomen demokraattiseen järjestelmään koki taas uuden kolauksen kun Antero Vartian mainio apteekkivallankumous (Libera, 11.1.2016) törmäsi Kokoomuksen poliittiseen superpositioon* (US, 16.7.2016), jossa vastustetaan nykytilaa mutta kieltäydytään tekemään sille mitään, koska kaverikapitalismi.

Kaverikapitalismi ja kilpailu - Stubb, Orpo ja Lepomäki

Matti Apunen kirjoitti Hesariin hiljattain, että Kokoomus etsii pelastajaa, mutta oikeasti se tarvitsisi uuden päämäärän (HS 10.5.2016):

"Mihin kokoomusväki pyrkii, paitsi yleiseen miellyttävyyteen ja mukavuuteen?"

Uskon, että kyse ei ole siitä, etteikö puolueella olisi päämäärää, ongelma on siinä, että sitä ei voi sanoa ääneen. Tuomas Enbuske kiteytti tuon päämäärän (15.4.2016):

Paskaloska 2015 – goodbye Tekes!

Tässä Paskaloska 2015 -blogisarjan toisessa osassa kuvataan pari tärkeää asiaa, joita kukaan muu ei uskalla tai osaa sanoa maassamme ääneen. 

 

*** 

Tuulivoimamätäpaise puhkaistiin LeFigarosssa 4.9.2015

Ranskan johtavassa sanomalehdessä LeFigarossa julkaistiin perjantaina laaja artikkeli tuulivoiman ympärille pesiytyneestä laajasta rikollisuudesta ja piittaamattomuudesta. http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2015/09/04/01016-20150904ARTFIG0...

Vihreät kaverikapitalistit ovat Ranskassa kompromettoineet mm. tervedydensuojelun ja saaneet suuria summia köyhtyvän valtion kassasta viilaamalla syöttötariffia. Tarina piirtää kuvan lohduttomasta vuosia jatkuneesta hallinnollisesta mielivallasta ja loputtomasta ahneudesta.

"Tuulivoimalan rakennuslupa on lupa painaa seteleitä"

Lasse Lehtinen kirjoittaa tänään IS:n kolumnissaan sivulla 31:

"Kepun Mauri Pekkarinenkin tuomitsi aikanaan Fortummin optiot. Myöhemmin elinkeinoministerinä hän ajoi reilut syöttötariffit tuulivoimaloille, biokaasulaitoksille ja puupolttoainevoimaloille. Niille maksetaan ns. tavoitehinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksen mukaista tukea.

Kaverikapitalisteilla jopa 50% pääoman vuotuinen tuotto

Seurasin kesällä tiiviisti vihreiden energiaryhmässä keskustelua vaihtoehtoisista energiamuodoista ja osallistuin myös debattiin ryhmässä. Seurasin myös Tapio Pitkärannan pitkin kesää hyvin tarkkojen ja perusteellisten tuulitukilaskelmien valmistumista. Ne kyseenalaistivat viralliset työ- ja elinkeinoministeriön syöttötariffilaskelmat perusteellisesti. Hän laittoi ne ryhmässä lopulta myös vertaisarvioon ennen kuin hän ne lopulta julkaisi http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+kultapossukerho....

HS pilkkaa teollisuutta ja kannattaa kaverikapitalismia

HS:n teollisuuden vastaisessa pääkirjoituksessa 23.8. (http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1440212547408?jako=706491e3109f963fb2f...) todetaan mm. "Suomi-firmat eivät löydy nettiajan pohjasakasta sattumalta. Samat johtajat viittasivat vuosikausia kintaalla esimerkiksi digitalisaatiolle ja sen innovaatioille."

Kaverikapitalismin ja häpeän aika

Vesa Puttonen kertoo meille viikonloppuna IS:ssa, että nykyinen taloustilanne on jopa 24 vuoden takaista pahempi ja käärii samaan aikaan Taaleritehtaan merkittävänä omistajana ja hallituksen jäsenenä ylisuuria voittoja (http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+kultapossukerho...) meidän veronmaksajien kustannuksella tuulivoimabisneksestä, johon Suomen hallitus edelleen työntää rahaa biotalouden lisäksi. Peter Fagernäs on Taaleritehtaan suurin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä