Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kriittinen ajattelu

Lapsille voisi kertoa, että uskonnot perustuvat mielikuvitukseen

Kouluissa uskonnontunneilla lapsille ei kerrota, että uskonnot perustuvat mielikuvitukseen ja esimerkiksi Raamatun ristiriitoja ei käsitellä ollenkaan. Sen sijaan lapsille opetetaan, että erilaisia uskonnollisia vakaumuksia pitää kunnioittaa, ikään kuin vanhoihin satuihin uskominen olisi jokin suurikin oivallus.

Tutkijat erimielisiä ilmastonmuutoksesta: Noitavainot vaarantavat vapaan tieteen

Jos uskaltautuu kyselemään mihin perustuvat ja kuinka uskottavia ovat väitteet ilmaston lämpenemisestä ja sen katastrofaalisista seurauksista, kehotetaan nopeasti lopettamaan kysely koska lähes kaikki tutkijat ovat kuulemma yhtä mieltä, että ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen aiheuttaa nopeasti ympäristökatastrofin.

Tiede on kuulemma osoittanut asian lopullisesti ja on typerää jatkaa kyselyä. Jos kuitenkin kyselyä perusteluista rohkenee jatkaa, kyseenalaistetaan helposti kysyjän motiivit ja älykkyysosamäärä.

Kuinka yhteiskunnasta tulisi kirjoittaa?

Vaikka olen täynnä kysymyksiä, silti maailma vastaa arvoituksilla.

Kun olin täynnä vastauksia, löytyi vastaavasti tästä mahtavasta monoliitista vahvistus niistä jokaiselle.

Välinpitämättömyyden iskiessä on tuo kaikki avaruus vain tyhjä pölyävä loputon mustuus, jota somistamaan on sijoitettu erinäisiä koristeellisia valoilmiöitä, joillain niistä kenties jotain suurempaakin merkitystä että on edes se mustuus mitä valojen keskellä ihmetellä, mutta toki tähänkin on vastarannan kiiskensä kääntäen asetelman päälaelleen ja ihailevat valoa keskellä loputonta pimeyttä. 

Ylen itsenäisyydestä

Pääministerin ja Ylen välisistä jännitteistä syntyneen kohun hieman tasaannuttua on mahdollista pohtia yleisradioyhtiön asemaa vähän yleisemmällä tasolla.

Ylen riippumattomuus on väistämättä suhteellista

Yle on julkisin varoin ylläpidetty ja kansalaisia tasapuolisesti palvelemaan tarkoitettu joukkotiedotusväline. Tehtäväänsä menestyksellä hoitaakseen yhtiön on voitava toimia itsenäisesti, ja sillä on oltava mahdollisuus paljastaa väärinkäytöksiä ja epäkohtia aina kun sellaisia ilmenee epäedulliseen valoon joutuvien tahojen asemasta ja vaikutusvallasta riippumatta.

Olenko tyhmä, koska olen uskova?

Sanotaan asia suoraan: Suomessa on yhä suositummaksi tullut ajatus pitää uskovaa ihmistä tyhmänä tai ainakin yksinkertaisena, ajattelultaan lapsen tasolla olevana ihmisenä. Tällöin ajatellaan, että uskovaiselta ihmiseltä puuttuu kokonaan kyky itsenäiseen, kriittiseen ajatteluun eikä korkeakoulutettu tai ”nykyaikainen” ihminen ei voi mielekkäästi uskoa mihinkään yliluonnolliseen tai korkeampaan voimaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä