Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lannoitteet

Miten vegaani lannoittaa?

Lannoittamisen tarkoitus on palauttaa maaperään ne ravinteet, jotka poistuvat sieltä kasvien kasvamisen ja sadonkorjuun myötä. Jos maaperässä ei ole riittävästi ja oikeassa suhteessa ravinteita, eivät kasvitkaan kasva. Lannoitteet sisältävät yleensä ennen kaikkea typpeä, fosforia ja kaliumia, jotka ovat kasvien pääravinteita. Näitä ravinteita saadaan pelloille tehokkaasti levittämällä niille lietelantaa, jota syntyy karjatalouden sivutuotteena. 

Ettäkö luomu terveellistä?

Luomuviljelyssä lannoitus perustuu luonnonmukaisesti tuotettuihin eloperäisiin lannoitteisiin kuten karjanlantaan, komposteihin ja erilaisiin viherlannoituksiin. Tehokaskaan vhannesten ja kasvisten pesu ei poista kaikkia bakteereja.

”Tämä on täysin linjassa sen kanssa, mitä tiedämme salaateista ja muista lehtivihreistä vihanneksista. Bakteereja ei saada pesemällä pois”, sanoo elintarviketurvallisuuden asiantuntija, tohtori Benjamin Chapman.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä