Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lumedemokratia

Hallituksen sanahelinää ilmasto- ja energiapoliitiikasta, - valkoista valhetta.

Myyttejä ja totuuksia, Satu tuulivoimasta 

Saksan energiakäänne – järkevä aloite vai poliittinen lumeratkaisu?

https://www.youtube.com/watch?v=rYfIEH7QHzw&app=desktop

Demokratian sietämätön keveys

Kerrataanpa vielä miten demokratia toimii -jos olet sattunut nukkumaan yhteiskuntaopin tunnilla tai unohtanut sen mitä opetettiin hereillä ollessasi:

" Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

Valehtelijoiden klubi, uusintanäytös?

Reijo Tossavainen kirjoitti   blogissaan tänään, että  hän kauhistui huomatessaan Ylen vaalikoneessa jopa 97%:n ehdokkaista olevan enemmän tai vähemmän sitä mieltä, että vaalilupauksia ei tarvitse pitää.

Tuohon ongelmaan koitti http://nukkuvat.fi/ tuoda ratkaisua. Siellä kansanedustajaehdokkailla on mahdollisuus sitoutua omiin, vaalikoneessa ilmaisemiinsa kantoihin, luvaten kuukauden palkkansa hyväntekeväisyyteen, jos lipsuvat kannoistansa. (Tiedä sitten, kuinka moni on ymmärtänyt, että se kuukauden palkka menee joka kerta, kun takkinsa kääntää.)

Voiko tasa-arvosta äänestää?

Tasa-arvoinen avioliittolaki on vihdoin päätymässä monen mutkan jälkeen eduskunnan äänestettäväksi tänään perjantaina 28.11. Lakialoite on näyttänyt kaatuvan jo useampaan kertaan lähinnä konservatiivien vastustukseen.

Itse pidän jokseenkin epätodennäköisenä lakialoitteen läpimenoa, koska tiedän keitä eduskunnassa istuu. Toisaalta koko avioliitto instituutiona näyttäytyy minulle vastenmielisenä ja vanhentuneena ajatuksena toisen ihmisen omistamisesta. Näillä asioilla ei kuitenkaan ole merkitystä.

Kansalaisaloitteet lumedemokratian paljastajina


Niinhän siinä kävi: tasa-arvoisen avioliittolain käsittely eduskunnan lakivaliokunnassa päättyi kansalaisaloitteen hylkäykseen. Käsi ylös, kuka on yllättynyt?

Kansalaisaloitteen läpimenoon tarvitaan 50 000 allekirjoitusta. Tasa-arvoista avioliittolakia valmisteleva aloite keräsi 166 851 allekirjoitusta. Avioliittolain muuttamista kannatti eri tutkimusten mukaan suuri joukko kansalaisia, joidenkin tutkimusten mukaan jopa 65% suomalaisista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä