Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Metsäpeura

Subsidiariteetti on susi

EU:n läheisyysperiaatetta on kidutettu hengiltä- odottaako jo niskalaukausta?

 

Merimetsot, sudet ja valkoposkihanhet ovat ehkä näkyvämpiä esimerkkejä lajeista, joiden metsästyksessä luvitus tulee siirtää maanomistajan ja paikallisen riistanhoitopiirin tehtäväksi. Lupien anominen Helsingistä tai Brysselistä osoittaa välinpitämättömyyttä luontoa ja luonnon kokonaisuttaa kohtaan. 

U. Pekka Kinnunen Ilomantsista lähettää terveisiä

Kainuussa yhdessä rajantakaisen Pieningän kanssa ja Suomenselällä elää ainoa puhdas metsäpeurakanta koko maailmassa. Venäjän Komissa ja Arkangelissa esiintyy tätä lajia, mutta siellä se on risteytynyt tunturipeuran tai siitä kesytetyn poron kanssa.

Metsäpeuroja oli Kainuussa vuonna 2001 1700, mutta 2015 enää 700 yksilöä. Metsästys ja Kalastuslehden numerossa 1/2010 haastatellun Luken petoprofessori Ilpo Kojolan mukaan vähenemisen syynä on ollut susikanta.

Selviytyisikö suomenpeuran eteläisessä Suomessa?


Hesari kirjoitti 3. lokakuuta sivun verran hirvieläinkolareista ja niiltä suojautumiselta.

Vuonna 2013 Suomessa sattui noin 1500 hirvikolaria. Niissä kuoli 3 ihmistä ja loukkaantui 81. Pienempiä loukkaantumisia ja niiden aiheuttamia kipuja ja särkyjä tuskin edes kirjataan. Kaikki kuljettajat ja matkustajat kun eivät mene sairaalaan eivätkä siten tule listatuiksi.

Peura- ja kauriskolareita sattui samana aikana 4336 - eniten Varsinais-Suomessa (1659) ja Uudellamaalla (1451). Näissä onnettomuuksissa on kirjattu loukkaantuneen 34 ihmistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä