Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Muukalaislegioona

Siirtolaiskriisi ei ratkea nykyisillä lääkkeillä

EU:n Välimerioperaation painopiste on tällä hetkellä Libyan rannikon välittömässä läheisyydessä, josta viranomaiset ja vapaaehtoisjärjestöt kuljettavat ihmissalakuljettajien uhreina olevia laittomia siirtolaisia Italiaan ja Maltalle. Nämä siirtolaiset eivät ole pääosiltaan kansainvälisen suojelun tarpeessa. Tilanne on kestämätön ja hyvää tarkoittavalla sekä jalolla operaatiolla on ainoastaan edistetty niitä ilmiöitä, joita sillä on haluttu torjua. Tarvitaan uudenlaisia keinoja.

Kestävämpi ratkaisu ihmisten auttamiseen?

Ihmiset Irakista, Syyriasta ja Somaliasta pakenevat usein äärimmäistä väkivaltaa ja mahdottomia elinolosuhteita, mikä on tietenkin hyväksyttävää ja ymmärrettävää. Hädänalaisia ihmisiä on autettava ja se pitäisi tehdä mahdollisimman tehokkaalla ja kestävällä tavalla.

Eräs kenties epätavanomaisempi vaihtoehto olisi katsoa ongelmaa sotilaalliselta kannalta myös täällä Suomessa ja myöntää että IS:n neutraloiminen vaatii paljon resursseja ja etenkin maajoukkoja, kuten esimerkiksi Belgian pääministeri jo sanoi julkisestikin:

ISIS-järjestön suomalaiset taistelijat

Viime aikoina on julkisuudessa ollut tietoja, joiden mukaan Suomen kansalaisia taistelisi ISIS järjestön riveissä, niin Syyriassa kuin Irakissa, tai muualla Lähi-idän maissa. Kuluvan kesän aikana Venäjän ulkoministeriö esitti muun muassa Suomelle kysymyksen ”osallistuuko Ukrainan taisteluihin suomalaisia sotilaita,” joka on ainakin minusta asiallinen ja aivan oikeutettu kysymys. Se, mitä vastattiin, taas edusta mitenkään normaalia kanssakäymistä. Minulle tuli mieleen ulkoministeri Erkki Tuomiojan vastauksesta Väinö Tannerin ylimielisyys 1930-luvun lopulta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä