*

Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Petoeläimet

Katso peiliin peto!

Susi, karhu, ahma, ilves, kettu ovat Suomen petoja.

 

Katso peiliin ja näet pedoista pahimman.

 

Suomi huutaa pienten petojen tappamista, koska ne uhkaavat pedoista suurinta, sinua ja minua.

 

Metsiä tapetaan vielä suuremmalla vimmalla kuin petoja.

 

Oletko koskaan, katsoessasi peiliin ajatellut että nykyiset tehometsätalouden metsäpellot tarjoavat pienien petojen ravinnolle yhtä paljon suojaa, kuin laastari ihmisen lapselle länsiväylän sillalla kello viiden ruuhkassa ?

 

Päivän ikävin uutinen

Tämän päivän ikävin uutinen oli mielestäni Yle Uutisten juttu Mänttä-Vilppulan Niittymäen tilalta. Susilauma oli raadellut poikimassa olleen hiehon syntyvän vasikan ulos emon kohdusta. "Sudet olivat vetäneet vasikan ulos, syöneet istukan ja osan kohtua. Poikinut eläin oli henkitoreissaan ja se oli lopetettava. Vasikan jäänteet  löytyivät seuraavana päivänä läheisestä metsästä".   Lainaus Ylen Uutisista.

Viranhaku ja vaalit - kaksi marjaa, mutta mitä marjaa?

Alaviite on komedia akateemisesta narsismista, juonittelusta ja ihmisen jaloudesta ja häijyydestä.* Ajankohtaisesti leffa kuvaa sitä, mitä samaa on vaaleissa ja viranhaussa. Näissä kahdessa kuviossa nousee pintaan ihmisen ja yhteisön alhaisuus. Parhaissa komedioissa on aina vähintään puolet tragediaa, niin nytkin. Israelilainen huippuleffa osaa ridentem dicere verum, kertoa totuuden hymyillen.  

Ruotsi haluaa lisää karhuja - Nallen muutto ei riitä

Viime päivinä on kohistu Nalle Wahlroosin muutosta Ruotsiin. Julkisuusmyllytys on ollut asian tiimoilta aivan ylimitoitettua, koska Nalle yksin ei paljon petotilastoja hetkauta. Ruotsissa on tilaston mukaan noin kolmetuhatta karhua. Ruotsalaisten mielestä luvun tulisi olla viisituhatta. On kuitenkin nostettava hattua sille, miten Nalle Wahlroos haluaa kantaa marjansa kekoon ruotsalaisten karhukannan elvyttämiseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä