Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pokémon Go

Pokémon Stop

Pokémon Go -kännykkäpeli on vetänyt Suomeakin uuteen asentoon. Viime viikolla seurasin tilannetta yksi ilta Seinäjoella Mission Cafén terassilta Lakeuden ristin kupeessa.  En voinut sille mitään, mutta jonkinlainen sci-fi leffan fiilis hieman tuli, kun seurasin keskustan ja Aalto-keskuksen maisemaa kunnon panoraamalla.

Lyhyelläkin katselmuksella löytyi 5-6 eri ihmisryhmää, jotka seurasivat katse naulittuna puhelimiaan kuin jonkinlaiset zombiet. Kulttisarja Walking Dead käväisi mielessä.

Pokémon Go saapui kreivin aikaan

Illan hämärtyessä toisiinsa kietoutuneet pariskunnat vaeltelevat kännykät käsissä pitkin autioituneita katuja. Himmeät valot saavat varjot leikkimään seinustoilla. Juutalaisten synagoogaa vartioivat poliisit ihmettelevät ääneen vilkasta liikennettä. Jokin katukuvassa on selvästi muuttunut.

Pokemon Go – täydennettyä vai laajennettua todellisuutta

Pokemon Go -peli on tuonut ajankohtaiseksi semanttisen kysymyksen, joka liittyy käsitteeseen ”täydennetty todellisuus”. Täydennetty-laajennettu ero saattaa kuulostaa mitättömältä asialta, mutta lobbarihommissa tällä on järisyttävät vaikutukset: Ennen pitkää tullaan rakentamaan säätelyä siitä, kuinka paljon voidaan peli- ja muussakin teollisuudessa vaikuttaa siihen rajapintaan, joka yhdistää virtuaalimaailman todelliseen maailmaan.

Pokémon Go on ongelman ilmenemismuoto?

Siltä ei voi välttyä, vaikka itse ei sitä pelaisikaan. Pokémon Go -pelistä puhutaan kaikkialla ja sitä pelaavia näkee toreilla ja turuilla. Kyse on tämän kesän ilmiöstä. En ole itse peliä ladannut. Tuskin lataankaan, koska en vain jaksa innostua mobiilipeleistä, mutta minusta on kuitenkin hauskaa, että jotkut ovat niin innoissaan metsästäessään Pokemon-hahmoja. Kukin tehköön, mitä haluaa, kunhan ei innostuksissaan kävele auton alle.

Arvoisat vääränlaiset ja turhat ihmiset - Väärin liikuttu!

Viime päivinä "Pokémon GO" -pelistä on tullut jonkinlainen muodikas harrastus. Itse en ole peliä kokeillut, se vaatinee sen tasoista mobiiliteknologiaa, että pidän sellaisen omistamista syntinä. Ja lisäksi haluan pelata yksin sisätiloissa, se on pelaamisessa parasta. Lisäksi jos haluan skannata ympäristöäni ja nähdä siellä jotain olentoja mitä siellä ei ole, toteutan intoni ennemmin hallusinogeeneilla tai jopa herännäiskristillisyydellä.

Pokémonit tuhosivat nuorison, marjatkin mätänevät metsiin

Nuoriso on taas pilattu vanhojen kääpien mielestä. Maailmanlaajuinen Pokémon Go -mobiilipeli liittyi nuorison tuhoajien joukkoon, sinne rock-musiikin, halpojen ehkäisyvälineiden ja sosiaalisen median mukavaan seuraan. Suurin synti pelaamisessa on ollut se, että nykynuoriso etsii Pokémoneja, eikä marjoja, jotka nyt mätänevät metsiin.

Turkkilainen Pokèmon Go

Viime päivien uutisia ovat hallinneet varsin erilaiset tapahtumat, joista voi myös löytää yhteläisyyksiä. Turkin epäonnistunut vallankaappaus ja Pokèmon Go-pelin aiheuttama huuma ovat saaneet ihmiset kaduille.

Turkissa presidentti Erdogan suojatteineen metsästää vallankaappaukseen osallisia ja nykyhallintoa vastustaneita sotilaita ja virkamiehiä. Pokémon Go:ssa taas jahdataan pelihahmoja.

Molemmissa ajojahti näyttää olevan yhtä kiihkeää.

Pokémon Go -pelaajat ilahduttamaan lapsia

Nyt kaikki Pokémon Go -pelaajat, joilla on hyvä sydän, huomio! (Jos on musta sydän, niin ei tarvitse vaivautua lukemaan.)

Vaikka Pokémon näyttäisi tilastojen perusteella olevan lähinnä varhaiskeski-ikäisten miesten peli, pelaavat sitä myös monet kakarat oikein mielissään. Mutta kaikki kakarat eivät ole siinä kunnossa, että jaksaisivat rymytä pusikoissa tai taapertaa 5 kilometrin lenkkejä Pokémonin toivossa. Jotkut kakarat ovat esimerkiksi sairaita tai vammautuneita tai kärsivät muista vaikeista ongelmista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä