Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Slaavit

Ukraina - valta-akselien kaksintaistelu

Galitsian haamut 1] Suuren Isänmaallisen sodan (1941-45) varjoista kumpuavat venäläisten mieliin – kitkerästi pohdittaessa, mitä Ukrainassa tapahtuu; länsityönteisesti.

Nykyinen Ukraina ei ole kansallisvaltio

Yhdysvaltojen varapresidentti Joe Biden laukoi mahtipontisesti Ukrainassa – ”Kaikilla on oikeus valita kumppaninsa ja suuntansa kenen ja minkä kanssa haluaa liittoutua tai tehdä yhteistyötä” - tästä herää peruskysymys kansallisvaltion oikeudesta. Mikä on kansallisvaltio ja mitä sen kansalaisilta odotettaisiin yhtenevyyden nimissä.

 

Venäläiset eivät ole slaaveja

 

Karjalan lehdistössä on vuosien mittaan julkaistu kirjoituksia, jotka yrittävät kylvää avoimesti tai verhotusti suvaitsemattomuutta karjalaisia, heidän kieltään ja kulttuuriaan kohtaan. Niiden kirjoittajat tahtovat lyödä kiilan tasavallassa asuvien venäläisten ja suomensukuisten väliin. Heidän tekee mieli rikkoa kansallisuuksien välinen rauha ja hyötyä sitten vastakkainolosta.

Katariina II:n Krim sopimus ja kansanäänestykset

Hiukan kevennystä ja asiafaktaa tästä päivästä ja historiasta liittyen kansanäänestyksiin Venäjällä ja Krimin (suom. linnoitus) 1] sopimuksiin 1700 -luvulle. Kuten tunnettua Krim oli satoja vuosia sitten osa silloisen maailman suurinta kansakuntaliittymää, jota kutsuttiin Mongolien ylivallaksi – väkivahvan sotakoneen ja oivallisen verojen keräämisen vuoksi.

Ukrainan tapahtumilla on monet kasvot!

Läntinen demokratia on ylpeä vapaasta ja monialaisesta informaatiofilosofiastaan. Nyt tämän ajatusmaailman koetinkivi konkretisoituu Ukrainassa – niin Venäjän kuin Yhdysvaltain/EU:n näkökulmista, joihin tämä ukrainalaisten sisäinen kansallisuus- ja kulttuuriongelma tiivistyy. 

Ukrainalainen aktiivivähemmistö

Ukrainaa ja Suomea yhdistää eräs yllättävä asia. Niin Suomessa kuin Ukrainassa eletään niin itää kuin länttä. Suomessa se kohtaantuu kansalaisenemmistön arkiviisautena olla liittymättä Natoon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä