Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotapolitiikka

Tuleva hallitus, Naton sotapolitiikasta irtautuminen ja vasemmiston rooli

Onko tulevalla hallituksella mahdollisuuksia luopua harjoitettusta sotilas- ja hybridipolitiikasta Natomaiden ja erityisesti USAn kanssa, mikä on lisännyt jännitystä alueellamme?

Sipilän sirkuksen varsinainen klovneriaosasto

Miten hassu mielleyhtymä heräsi pääkopassani lukiessani viimeisiä uutisia ministeri Jussi "hevosenleikki" Niinistön "valtiovieralusta" Yhdysvaltoihin, missä ihan kunniapataljoonat töröttivät "valtakunnankansleriamme" vastaanottamassa kirjoittamaan alle sopimuksia, jotka eivät tämän reippaanriehakkaan "sotilasjohtajan" sanomana kuulu edes eduskunnalle! Niin se hassu mielleyhtymä palautti mieleeni erään ratkirehvakkaan Aatun tuolta entisestä Saksasta.

Suomen sotakone Viroon piereskelemään?

"Suomelle kutsu ilmaharjoitteluun tänään tai huomenna

STT

Suomi on saamassa tänään tai huomenna virallisen, kirjallisen kutsun Yhdysvalloilta osallistua Virossa pidettävään ilmaharjoitteluun, kertoo Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystön viestintäosaston päällikkö Jeffrey Reneau. Kutsu on hänen mukaansa menossa todennäköisimmin sekä ilmavoimille että puolustusministeriöön."

 

Ihmisen kyky ja taipumus julmuuteen

Lainaan tähän alkuun lontoolaisen tutkijan ja historioitsijan Timothy Ashplantin ajatusta: "Ymmärrämme ihmisen kyvystä julmuuteen paljon enemmän kuin 1900-luvun alussa, kiitos tutkijoiden, psykologien, psykiatrien ja muiden ammattilaisten tekemän työn. Lopulta kysymys on kuitenkin siitä, miten valtaapitävät soveltavat tätä ymmärrystä. Sen suhteen en ole niin optimistinen."

Kokoomuksen Suomi-renki Nato-isännän pelinapulana

Lainaan ensin tähän lyhyesti Iltalehden juttua: 

"Onko Suomi vain Naton pelinappula?

Perjantai 29.8.2014 klo 13.45

Asiantuntijoiden mukaan sotilaallinen kriisi Itämeren alueella asettaisi Suomen vaaralliseen asemaan."

Nyt kun Naton sotalaivat ovat miehittäneet Suomen Turun satamat ilmeisesti kokoomuksen (etunenässä Stubb ja kaverinaan Haglund) yli-innokkaalla myötävaikutuksella, on enemmän kuin paikallaan tarkastella tilannetta huollellisemmin.

Lainaan edelleen IL:n artikkelia:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä