Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Talousrikokset

Talousrikos ja rikosoikeudellinen tahallisuus

Moni asettaa yhtäläisyysmerkin ulkoisen teon ja rikokseen syyllistymisen välille. Rikos edellyttää kuitenkin pääsääntöisesti myös tahallisuutta, miksi tuomioistuimen on arvioitava paitsi teon olosuhteita, ulkoista tekoa, myös tekijän pääkoppaa – eli motiiveita.  

Rikollista toimintaa tehtaillaan ammattimaisesti Suomessakin

Suomessa piipahtaa noin 20 lauttaa päivässä periaatteella aamulla Suomeen ja illaksi kotiin. Poliisin on vaikea valvoa ja tavoittaa ketään kuulusteluihin. Ruotsissa katoaa kaksi rekkaa päivässä. Tähänkö suuntaan haluamme Suomessakin mentävän?

Suomalainen rehellisyys on myytti!

'Rehellisyys maan perii' -hokema on iskostettu meidän ajatteluumme lapsuudestamme lähtien. Olemme kansakuntana pieni ja monien kipuvaiheiden kautta itsenäistynyt. Olemme Se kansanosa, joka tunnollisesti noudattaa lakia ja järjestystä, olemme kansakuntamme peruskivi. Ilmeisimmin kuitenkin juuri tuo kansanosa, jota on eniten kuritettu, höynäytetty ja lopulta kaiken maksajaksi asetettu.

Kokoomus, rikollisten asianajaja

 

Aikamoisia ketkuja ovat ministerit Sipilän hallituksessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä