Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Työehtojen heikennykset

" Voisitko tulla lauantaina ilmaiseksi töihin? "

Minulle tupsahti sähköpostiin Ylempien toimihenkilöiden YTN:n tiedote kilpailukykysopimuksesta. Sen mielenkiintoisin kohta on työajan pidentämistä koskeva osio, jossa lukee seuraavasti (lainattu tähän kokonaisuudessaan ja muutama kursivointikorostus lisätty):

----- lainaus alkaa

Työajan pidentäminen 24 tunnilla vuodessa

Tarina kahden kerroksen työsuhteista

Kerron teille tarinan. Tarina sijoittuu niemeltämainitsemattomaan valtion tutkimuslaitokseen, mutta sama tarina toistuu lukemattomissa muissakin työpaikoissa ympäri Suomea.

 

Työpaikan työntekijöistä osa toimii toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa ja osa määräaikaisissa. Monet näistä määräaikaisissa työsuhteissa olevista ovat kuitenkin käytännössä vakinaisia työntekijöitä, joiden merkitys työpaikalla on verrannollinen vakinaisissa työsuhteissa työskenteleviin, mutta heidän määräaikaisia työsopimuksiaan vain ketjutetaan.

Pakottava palkankorotus

Hallitus on nyt ehdottanut, että sunnuntailisien ja ylityökorvausten leikkaamisen sijasta leikataankin lomarahaa 30%:lla. Ihan hyvä siinä mielessä, että osuuhan se nyt tasaisemmin eri aloille, eikä kiristä erityisesti muutenkin matalapalkkaisten alojen tulotasoa. Mutta en voi lakata ihmettelemästä Sipilän hallituksen järkeilyä asiaan liittyen.

Ylpeänä töissä

Sain kutsun “Töissä 18.9. ja ylpeä siitä” -tapahtumaan Facebookissa. Toki teen töitä myös tänään ja toki koen ylpeyttä työstäni. Vierastan kuitenkin tuohon tapahtumaan sisältyvää vihjausta siitä, että tänään lakkoon ja mielenilmauksiin osallistuvat eivät olisi ylpeitä työstään.

Sanaton kansanlaulu - ihmisen kokoinen arvoitus!

Entisessä elämässäni, diplomaattikutsujen jälkimainingeissa lauloin usein suomalaisia kansanlauluja, joista suosituimpia oli 'Vain pieni kansanlaulu ja sanoja ei ole ollenkaan'!

Viime viikkoina olen toiminut pakolaisperheen tukena ja opettanut heille suomalaista toimintamallia.

Eilen, kun tuuli irroitteli koivuista kellastuneita lehtiä sateeksi asti, perheen äiti kysyi, miksi puut menettävät lehtiään. Me, jotka olemme tottuneet siihen, että syksyn tullen seuraa 'autius lehtipuiden', ilahduin, että itsestään selvyydet kyseenalaistuvat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä