Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Varsinais-Suomi

Lasten psyykkinen kehitys tulee turvata

Joka neljäs nuori kärsii mielenterveysongelmista ja myös lasten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet. Ylen mukaan esimerkiksi Turun nuorisopsykiatrian poliklinikalle tulevien määrä on kaksinkertaistunut parissa vuodessa. Lapset ja nuoret eivät saa riittävän hyvin apua ongelmiinsa. Suomessa on liian vähän koulukuraattoreita ja -psykologeja ja erityinen iso ongelma on koulutettujen lastenpsykoterapeuttien saatavuudessa.

Diplomi-insinöörejä tarvitaan Varsinais-Suomessa

Viimeisen vuoden aikana Varsinais-Suomeen syntyi noin puolet kaikista Suomen uusista työpaikoista. Varsinais-Suomi tunnetaan mm. telakka- ja autoteollisuudestaan.

Pelkästään Meyerin telakalla tullaan muutaman vuoden aikana yli kaksinkertaistamaan työntekijöiden määrä jo tehtyjen tilausten valossa, 7000 työntekijästä 15 000 työntekijään. Kun tarkastellaan esim. Turun telakan vaikutusta koko maan taloudelle, koituu sen tuomasta taloudellisesta hyödystä miltei 40 % pääkaupunkiseudulle.

Nyt muidenkin mielipiteillä on arvoa

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajuuden jättävä Janne Aso on ollut aktiivisesti ja vaihtelevin perusteluin julkisuudessa punnitsemassa suhtautumistaan perussuomalaisiin sen jälkeen kun kenttäväki äänesti Jussi Halla-ahon puolueen puheenjohtajaksi selkein numeroin.  

Tupsulakkeja tarvitaan Turussa lisää

Diplomi-insinöörikoulutuksen lisääminen Turussa on herättänyt runsasta keskustelua erityisesti varsinaissuomalaisissa medioissa, mistä pääosa on ollut Turun osalta myönteistä - ja hyvä niin.

Valmistuin tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Tampereelta vuonna 2002. Kesä- ja lopputyöpaikan hankkiminen vaati varsin vahvaa panostusta itseltä, sillä valmista yrityskontaktiverkostoa ei Turun seudulla ollut, toisin kuin harjoitustöiden jäljiltä Tampereella. Lähetin tuolloin vielä käytössä olleita paperisia hakemuksia 40 kappaletta, jotka johtivat neljään kesätyötarjoukseen. 

Varsinais-Suomi kouluttaa aluepoliitikkoja

Lauri Pihkala kehitti aikoinaan pesäpallon, jotta suomalaisnuoret osaisivat paremmin heittää käsikranaattia ja syöksyä turvaan (Yle 23.03.2012). Pioneerileireissä opetettiin aikoinaan nuoria solidaarisuuteen ja kansainvälisyyteen (käsittääkseni edelleenkin), sekä kasvatettiin kommunisteja.

Jatkojytky tulossa suurimmalle työväenpuolueelle

Tuorein gallup on mukavaa luettavaa, sillä se lupaa perussuomalaisille vahvan jatkojytkyn. Tutkimuksen merkitystä korostaa se, että ajankohta tutkimukselle on mahdollisimman tuore. Se siis kuvaa suurta muutosta mikä on tapahtumassa: jatkojytky on hyvinkin mahdollinen. Urheiluslangilla ilmaistuna kunnon ajoitus näyttää osuvan kohdalleen.

Hei me lennetään

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi tänään lentoliikennestrategiansa vuoteen 2030 saakka. Strategiassa painopistealueina on Helsinki-Vantaan ohella Pohjois-Suomen, Itä-Suomen ja Tampereen kenttien ja niitä ympäröivien muiden liikenneyhteyksien kehittäminen. Turun lentokenttä sen sijaan uhkaa jäädä paitsioon Finavian verkostoa kehitettäessä. 

Järki voitti ja sinnikkyys kannatti. Salon synnytyssairaala saa jatkaa

Synnytykset Salon Aluesairaalassa jatkuvat ministeriön poikkeusluvalla vielä ainakin yli kahden vuoden ajan. Poikkeuslupa uuden päivystysasetuksen joistakin vaatimuksista myönnettiin 30.6.2017 asti.

Tämä on hyvä uutinen paitsi salonseutulaisille synnyttäjille, niin myös niille jotka haluavat synnyttää lapsensa rauhallisessa ja enemmän perhettä huomioivassa sairaalassa. Uutinen on hyvä myös synnytysosastolla työskentelevälle henkilöstölle ja Salon kaupungille.

Valtionosuusleikkaukset ja sote-uudistus kavala keino pakkoliitoksiin

Lähipalvelut ja demokratia on turvattava. Valtionosuusleikkaukset, uudistukset ja sotelaki toteutuessaan johtaa kylmästi lähipalveluiden leikkauksiin ja kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksien vähentymiseen.

 

Indie-poliitikko

Ruotsin vaalituloksen johdosta Elina Lepomäki kyseli Twitterissä miksi joitakin puolueita sanotaan ”populistisiksi” kun kaikki puolueet kuitenkin tarvitsevat kansansuosiota? Tämä sai minut pohtimaan populismia ja omaa poliittista toimintaani.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä