Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän sotatoimet Ukrainassa

Venäjän psykologisen sodankäynnin yksiköt luotiin puolustusvoimauudistuksessa

Viime syksyltä Zapad-sotaharjoitusten yhteydessä jäi mieleen Ilta-Sanomien juttu, jossa haastateltiin Liettuan puolustusvoimien everstiluutnantti Linas Idzelisia (IS 13.9.2017). Idzelis vastaa Natoon kuuluvan Liettuan puolustusvoimien informaatio-operaatioista. Hänen vastuualueeseensa kuuluvat muun muassa Venäjän asevoimien harjoittaman hybridivaikuttamisen tunnistaminen ja torjunta.

Zapad-harjoituksissa Venäjä on varautunut tuleviin sotatoimiin jo vuodesta 2009

Yhdysvaltain Eurooppa-joukkojen (USAREUR) maavoimien komentaja Ben Hodges antoi heinäkuun loppupuolella Berliinissä mielenkiintoisen haastattelun uutistoimisto Reutersille. Reuters julkaisi kenraaliluutnantin haastattelusta kolme erillistä juttua.

Venäjän hybridisodankäyntitapa - tähän kaikkeen myös Suomen on valmistauduttava

Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigun jälkeen korkea-arvoisin, vaikutusvaltaisin ja arvostetuin ammattisotilas Venäjän asevoimissa on yleisesikunnan päällikkö kenraali Valeri Gerasimov (Валерий Герасимов). Molemmat henkilöt ovat presidentti Putinin luottosotilaita, joiden arvo ja asema ovat nousseet Krimin niemimaan, Itä-Ukrainan ja Syyrian onnistuneiden sotatapahtumien myötä.

Ukraina on avannut silmät

No niin, tilanne taitaa olla selvä. Putin on romahduttanut ei pelkästään nykyistä, vaan koko sodanjälkeisen järjestyksen.

-Luulen että itselleenkin yllättävästi. Krim ei ollut hänelle tärkeä alueeltaan tai väestöltään, vaan keinona rangaista ja varoittaa. Mutta tuloksena lensivät huut helvettiin kaikki sopimukset ja periaatteet. Rankkaa tekstiä Venäjän tuntijalta, Lilia Shevtsovalta Carnegie-insitituutin tutkijalta Moskovasta.

Venäjän lopetettava uhittelu

Ukrainan yhä paheneva kriisi huolestuttaa. Suomen hallituksen on toimittava aktiivisesti sen puolesta, että Euroopan unioni laatii yhdessä USA:n kanssa esimerkiksi Venäjän johdon varojen jäädyttämistä ja viisumikieltoja, mikäli se ei lopeta sotilaallista toimintaa Ukrainan valtion rajojen sisäpuolella. Ukrainan itsemääräämisoikeutta ja oman alueensa koskemattomuutta on puolustettava ulkopuolisia vastaan. Samalla on tärkeää, että Suomella on myös oma kanta Ukrainan kriisiin.

Kuka ymmärtää Putinia?

Kuka ymmärtää Putinia?

Yritys ymmärtämisen lisääntymiseksi eli

”Strutsipolitiikan” loppu ja Suomen ”realitycheck”

Isänmaamme lähihistoriassa on näitä tylyjä paluita todellisuuteen tapahtunut harvoin mutta ne ovatkin olleet siksi niin pysäyttäviä.

Tietysti tylyin näistä äkkipysäytyksistä tapahtui 30.11. 1939, jolloin hyökkäämättömyyssopimuksesta huolimatta Neuvostoliitto aloitti aseellisen hyökkäyksen maatamme vastaan.

Neuvostoliiton invaasioyritys oli shokki kaikille alkaen aina korkeasta poliittisesta johdosta jokaiseen mökin ukkoon saakka.  

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä