Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Verouudistus

Yhdysvaltain talous vahvassa nousussa – miksi YLE vaikenee "Trump bumpista"?

Yhdysvaltain talous on presidentti Donald Trumpin virkakauden aikana kehittynyt erittäin myönteisesti. Tätä ei uskoisi, jos on ollut ainoastaan valtiomedian varassa. Trumpia koskeva talousuutisointikin on kaikessa kielteisyydessään ollut niin värittynyttä ja yksipuolista, että lähimmät yhtymäkohdat taitavat löytyä kuolemankulttien maailmanlopun ennusteista.

Matalampi veroaste ja enemmän jaettavaa - mahdoton yhtälökö?

Oma poliittinen nuorisokotini, Sosialidemokraattiset Nuoret rytkäytti itsensä eilen valtakunnan päälehdessä läpi verouudistusehdotuksellaan. Pähkinänkuoressa kyse on siitä, että yleistä arvonlisäveroa alennettaisiin kahdella prosenttiyksiköllä ja sen jälkeen siivottaisiin pois paitsi erilaisia verovähennyksiä, myös alennetut arvonlisäverokannat. Perustelu tälle on se, että alennetut alv-kannat ovat usein mielivaltaisia, kohdentuvat huonosti ratkaisemaan niitä ongelmia joita niillä yritetään korjata.

Trumpin verouudistus lässähtämässä ?

Yksi Trumpin isolla äänellä hehkuttamista vaali-aiheista oli yritysverouudistus. Samassa yhteydessä esillä oli tuontitullien korottaminen erityisesti koskien Kiinaa, Meksikoa ja sellaisia maita, joiden kanssa kauppa oli selkeästi alijäämäistä. Vielä kuukausi sitten esillä oli yritysveroasteen hivuttaminen nykyisestä noin 35%: sta 15 %: in. Käytännössä juuri mitään konkreettista ei ole tapahtunut. Maailmalla ei ole suurtakaan innostusta osallistua mahdolliseen verokilpailuun. Suurin ongelma näyttäisi kuitenkin olevan USA:n sisällä. Mistä rahat?

Yhteiskuntasopimukseen liittyen

Eri puolilta on jo väläytelty lakkojakin mikäli ay-liike ei saa tahtoaan läpi. Se on heiltä paha strateginen virhe, mutta eivätpä he minun (tai kenenkään) sanomisista perusta ja tuskin lukevat Uuden Suomen blogeja. Ay-liike on yrittänyt jälleen näyttäytyä yhteiskunnan jarrumiehenä uudistuksia vastaan, koska olipa kyse millaisesta uudistuksesta tahansa, ay-liike reagoi siihen vihamielisesti ja epäillen. Se on ihan normaali sosialidemokraattinen tunnetila jolla rakentaa välittämiseen ja tasa-arvoon, eikä suinkaan omiin etuihin, pohjautuvaa yhteiskuntaa.

Suomi-uudistus

Suomi ui syvissä vesissä. Sieraimet ovat hädin tukin pinnalla. Valtiovalta ei saa mitään aikaiseksi. Asenne Arkadianmäellä tuntuu olevan, että mitään ei oikeastaan tarvtse tehdä, kun kaikki muut maat ovat vielä huonompia. No ainakin toissavuotisen Newsweek-lehden mukaan, joka tuntuu jämähtäneen edustajien pöydille. Lama jatkuu jo seitsemättä vuotta ja Suomi on viimeisimpiä Euroopan maita, ehkä jopa viimeinen, joka ei vieläkään ole saanut käännettyä talouttaan nousuun.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä