Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskuntasopimus Sipilä

Pitääkö pääministerin puhua totta?

Olin hämmentynyt pääministeri Juha Sipilän (kesk) eilisestä tv-puheesta.

Odotan, että pääministeri on rehellinen ja puhuu totta. Erityisesti odotan sitä suoralta [välittömältä] tv-esiintymiseltä, jossa kukaan ei pääse oikaisemaan esitettäviä väitteitä.

Ei vääristellyt, Mikael Kallavuo

Koska Mikael Kallavuon monologiblogi ei anna mahdollisuutta kommentointiin teen poikkeuksen ja perustan siitä blogikirjoituksen.

Mikael kysyy: "vipuloiko tai manipuloiko Sipilä YLEn avulla kriisitietoisuutta saadakseen tukea haluamalleen oikeistolaiselle politiikalle" ja tuo esille muutamia mittareita.

Miten me kehtaamme

Miten me kehtaamme?

Sosiaalinenmedia huutaa: maanpetturit!....maanviljelijätkään saa sunnuntailta ylimääräistä, tehdään töitä sairaanakin ja eikä ylitöistä makseta!.... ay-johtajat ovat maanpettureita ja lakkokenraaleja!.... kaikkien tulee osallistua talkoisiin, ihme itkijöitä koko ay-väki!

Herra pääministeri, vetäkää esityksenne pois!

Herra pääministeri Juha Sipilä,

Johtamanne hallitus ilmoittaa ohjelmassaan, että sen tavoitteena on nostaa Suomen talous kestävän kasvun ja kohenevan työllisyyden uralle sekä turvata julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan rahoitus. – Tämä on hieno tavoite, jota lämpimästi kannatamme.

SAK-LYLYN KÄYTÖS TÄYTTÄ ANARKIAA?

Nykyjärjestelmässämme Lauri Lyly on maan vaikutusvaltaisin henkilö asemansa perusteella. Siis asemastaan johtuen. Kun hän tänään uutisissa kertoi laittavansa maan sekasortoon - vai käyttikö me-muotoa, en niin tarkoin ehtinyt kuulemaan - on tuo anarkistinen mielenosoituksiin ja kenties yleislakkoilluun yllyttävä teko varsin anarkistinen elli yhteiskuntavastainen. Hallitus on vasta niitä toimia tekemässä, niitä, joilla saataisiin holtittoman velanoton jyrkkä nousu estettyä ja jo siihenkin Lylyn johdolla sanotaan ei esim. vain 15 minuutin työajan pidennyksen osalta.

Miksi hallitus sumuttaa suomalaisia?

Perusporvarihallitus näyttää johtavan suomalaisia harhaan uskotellessaan, että palkansaajiin sen kohdistamat yksipuoliset työehtojen heikennykset ja tulonsiirrot työantajille parantaisivat maamme kilpailukykyä, työllisyyttä ja taloudellista asemaa.

Yhteiskuntasopimuksesta

Sipilän hallitus sössi yhteiskuntasopimuksen. Idea oli kuitenkin hyvä, ja oli tärkeää, että sopimuksessa olisi ollut konkreettiset tavoitteet hintakilpailukyvyn parantamiseen. Kaikista typerintä olisi ollut tehdä sopimus, jonka varaan lasketaan paljon, ja joka olisi myöhemmin osoittautunut vain katteettomiksi aikomuksiksi.

Hallituksen floppi-loikka - viisas perääntyminen

 

Juha Sipilä (kesk) perääntyi ensin sanelemasta yksipuolista ”yhteiskuntasopimusta”, ja jätti neuvottelut työelämän osapuolille, joille ne kuuluvatkin.

 

Se oli ensimmäinen viisas perääntyminen.

 

- Sipilän uhkaukset sopimuksen kaatumisen seurauksista; rajuista lisäleikkauksista ja lisäveroista, jäivät kuitenkin voimaan.

 

Kun sopimusyritys 20.8. sitten kaatui, perääntyi Sipilä myöskin sen uhatuista seurauksista.

 

Sipilä iski kiveen

Se mitä jo alussa kaikki muut näkivät  aukesi vasta tänään iltapäivällä pääministeri Sipilälle. Tehtävä oli mahdoton ja nyt se on ajettu jo kahdesti kiville. Vanha sanonta, että ei kahta kolmannetta tarkoittaa, että asiaan palataan vielä.

Sanonta, että yrittänyttä ei laiteta antaa synninpäästön Sipilälle, hän edes yritti. Kukaan toinen pääministeri ei edes olisi harkinnut tuollaista tuhoon jo ennakolta tuomittua neuvottelurumbaa. Sillä aikaa olisi voinut tehdä jotain tähdellisempää.

Mistä SINÄ olet valmis luopumaan?

Eletään vaikeita aikoja. Media pursuaa uutisia ja erilaisia kannanottoja siitä, miten nyt huonossa taloustilanteessa tulisi toimia. Eläkeläisiltä, työttömiltä, lapsiperheiltä jne ollaan ottamassa pois. Mutta mitä tekevätkään työssäkäyvät ihmiset? ”Me ollaan ansaittu nämä ja nämä oikeudet…!!!” ”Ei meiltä saa mitään ottaa, kun rikkaat vaan hyötyy…!!!” . Ihan itse keksittyjä kommentteja nuo edelliset, johdetusti eri mielipiteistä, mutta pointtini on että: ”yhyy, yhyy, ei meiltä ainakaan saa ottaa….!”. Naurettavaa, sanon minä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä