Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eroakirkosta.fi

Laajasalon samppanjalaskut nostaneet kirkosta eronneiden määrän huippulukemiin

Helsingin piispa Teemu Laajasalon rahankäyttö on ollut toistuvasti esillä mediassa.

Tuorein kohu koskee piispan matka-, majoitus ja edustuskuluja, joita Laajasalo on maksanut toistuvasti seurakunnan luottokortilla toimiessaan Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherrana.

Onko kirkkoon kuulumisessa mitään järkeä?

Kirkossa vihitään, ei vihitä, vihitäänpä, no ei varmasti vihitä, … jne. Tätä sekasotkuista tarinaa jatkuu nyt samaa sukupuolta olevien parien osalta sitten varmaan hamaan tuomiopäivään saakka – erästä viisasta miestä lainatakseni. Sama kissanhännänveto on nähtävissä edelleenkin kysymyksessä naispappeudesta, muista kiistoista nyt puhumattakaan.

Räsänen tukee jälleen eroakirkosta.fi:tä

Päivi Räsänen on jo vuosia kannustanut ihmisiä eroakirkosta.fi -palvelun käyttäjiksi.  Sen tilastoista näkee nuo räsäs-piikit kun hän on avautunut milloin mistäkin.  Nyt hän jälleen on kantanut n.s. kortensa VATA:n kekoon. Pitkään onkin ollut hiljaisenpaa kun nykyinen hihhuleiden puhis on niin saamaton. Onhan trendi ollut eroamisissa kasvava mutta iloiset hypähdykset ovat toki aina tervetulleita.

Kirkon jäsenkato kiihtyi

Kirkosta erosi päättyneenä vuotena 2014 eroakirkosta.fi-palvelun kautta 79 393 kirkon jäsentä. Määrä on toiseksi suurin palvelun olemassaolon aikana ja tarkoittaa 1,9%:a kirkon jäsenistä. Uudentyyppinen eroamisryöppy havaittiin marraskuussa, arkkipiispa Kari Mäkisen esitettyä kannanottonsa sukupuolineutraalista avioliittolaista. Nyt erosivat myös uskovat, jotka eivät katsoneet kirkon pään edustavan kristinuskoa oikein.

Vielä ehdit eroamaan kirkosta!

Vuosi on lopuillaan ja ensi vuonna astuu voimaan taas useat uudet lait ja säädökset, jotka kurjistavat palkansaajan ja yrittäjien kukkaroita. Veronmaksajien keskusliiton mukaan, suomalaisten ostovoima laskee ensi vuonna noin prosentin verran. Useat verot ja maksut saavat korotuksia, työmatkoja ja asuntolainan korkoja voi vähentää entistä vähemmän verotuksessa, eikä suomen talous muutenkaan näytä mitään nousun merkkejä.

Mielensäpahoittaja on vastapuolen orja

Sukupuolineutraali avioliittolaki on tuonut yhteiskunnallisessa keskustelussa esille absurdeja piirteitä. Ajattelin ottaa muutaman esille.

Nyt on vuoden paras aika erota kirkosta

Itse asiassa melkeinpä mikä tahansa hetki on paras aika erota järjestäytyneestä uskonnosta, syyt mielipiteeseeni selvennän alempana. Ennen vuodenvaihdetta eroamisessa on kuitenkin se lisäetu, että silloin erotessa vältät seuraavan vuoden kirkollisverot.

--------------------------------------

Mitä hyötyä kirkosta/järjestäytyneestä uskonnosta eroamisessa on?

Kirkko käy vastahyökkäykseen

On jälleen taas se aika vuodesta, jolloin lähestymme kristikunnan toiseksi suurinta (ja kauppojen suurinta) juhlaa - joulua. Ja samaan aikaan vietetään vuoden kiivainta kirkosta eroamisen juhlaa. Mutta miten siihen vastaa kirkko?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä