Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsinki

Helsingin kuntapolitiikan viikko 13/2019

Kaupunginhallitus käsittelee Vallilanlaakson raitiotien asemakaavaa ja Finlandia-talon perusparannusta. Kaupunginvaltuuston esityslistalla on lähinnä kevyitä kaava-asioita. Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee Pakilanpuiston allianssi -hankkeen tarveselvitystä ja perustaa Lauttasaareen toisen suomenkielisen ala-asteen koulun. Kaupunkiympäristölautakunta tekee päätöksiä Hernesaaren ja Helsinki Gardenin asemakaavaehdotuksista.

Maanantai 25.3.

Helsingin kuntapolitiikan viikko 12/2019

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin vuoden 2018 tilinpäätöstä ja kaupunkistrategian mittareita. Keskustelua syntyy varmasti myös esityksestä valtioneuvostolle huumeiden käyttöhuoneen kokeilun oikeuttavan erillislain säätämisestä. Kaupunkiympäristölautakunta pohtii edelleen Vuosaaren merellistä matkailuhanketta. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa käsitellään mm. Yhteinen harrastusaika -kokeilua.

Maanantai 18.3.

Koulutus avaa ovia tulevaisuuteen

Suomen tulevaisuuden kasvu perustuu korkeatasoiselle osaamiselle ja uusille innovaatioille.

Koulutuksella ja oppimisella on valtaisa merkitys lapsen ja nuoren pärjäämiselle. Varhaiskasvatuksessa lapsi hankkii itselleen taitoja, joiden avulla koulupolun aloittaminen on helpompaa. Suomalainen peruskoulu on onnistunut rakentamaan lapsille ja nuorille tasa-arvoisen ja vahvan osaamispohjan, jonka avulla oppimistuloksemme ovat maailman parhaimpia.

Kansanedustajana tekisin töitä koulutuksen puolesta:

Erillislailla piikkihuumeet laillisiksi Helsingissä?

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 18.3 kokouksessaan esitystä, jonka mukaan Helsinki haluaa erillislain, jotta voisi perustaa huumeidenkäyttötilan. Lakiesitystä perustellaan välttämättömyydellä sillä Suomen laki ei mahdollista käyttötilojen perustamista, koska huumausaineiden hallussapito ja käyttö on rikoslaissa rangaistava teko.

https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Esitys/201...

Päiväkoteja oltava siellä missä on lapsia

Lapsia on Helsingissä tällä hetkellä enemmän kuin kertaakaan 1970-luvun puolenvälin jälkeen. Merkittävä osa lasten lukumäärän kasvusta tulee vanhasta talokannasta sekä täydennysrakentamisalueilta. Lasten määrän kasvu ei ole ollut yllätys mutta siitä huolimatta kaupunki ei ole kyennyt riittävästi vastaamaan perheiden päivähoitotarpeisiin.

Sananvapaus vaarassa, osa 2 – Helsingin Tasa-arvotoimikunta syrjinnän pesänä

Kirjoitukseni edellisessä osassa (Sanan- ja uskonnonvapaus vaarassa, osa 1, Uusi Suomi 7.3.) totesin, että erityisesti konservatiivisten kristittyjen ja kansallismielisten Suomen rajojen puolustajien sanan- ja uskonnonvapautta ei enää täysimääräisesti kunnioiteta. Osittain se on näkynyt Uuden Suomenkin palstoilla. Asiallisia nettikirjoituksia saatetaan poistaa, kun ne edustavat ”vääriä mielipiteitä” ja joku vihervassari keksii käyttää loukkaantumis-asettaan: hän ilmoittaa loukkaantuvansa ja vaatii sitten toista vaikenemaan tämän loukkaantumisensa perusteella.

Lapinlahden entisestä mielisairaalasta tulee startupien hotelli

Olen hämmentynyt virkamiesten ja äänestettyjen poliitikkojen toiminnasta kaupunkikoneistossa. Ja se on niin outo koneisto, että en osannut sanoittaa tätä muuten kuin parodian keinoin. Kiitos ja anteeksi. Eli seuraavaksi täysin fiktiivinen tarina kaupungin päätöksenteosta, jossa tosin on totuuden siemen. Mikä se siemen on, olkoon lukijan silmässä.

 

Helsingin ääntä kuunneltava uuden soten valmistelussa

Sipilän hallituksen sote-markkinamallin kaatumista ei kovin moni jää suremaan. Vaikka hallitus pyrki aivan loppumetreille asti tekohengittämään monien sote- ja perustuslakiasiantuntijoidenkin kritisoimaa hanketta, joutui härkäpäinen hallituskin sen lopulta tunnustamaan – markkinamalli ajautui umpikujaan.

Helsingin kaupunki palvoo laittomasti maassaolijoita ja hylkää kodittomat.

Ensimmäiseksi huomautus otsikkoon, että se koskee tätä asiaa;

http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246808-onneksi-olkoon-helsin...

Tämän vihreät, vasemmisto ja sdp etupäässä enemmistönä menivät hyväksymään. He siis luovuttavat näille tuhansille tyypeille, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen ja jotka pitäisivät poistua maasta kaiken tarpeellisen mitä tahtovat. Siihen kuuluu esimerkiksi;

Helsingin kuntapolitiikan viikko 11/2019

Kaupunginhallitus hyväksyy Helsingin merellisen strategian ja varaa Meilahdesta mielenkiintoisen alueen lahjoitusta varten samalla kun pohtii kaupunkistrategian mittareita. Kaupunkiympäristölautakunnassa pohditaan Vuosaaren majoja sekä Pohjois-Pasilan ja Hernesaaren kaavoja. Kaupunginvaltuustossa on kyselytunti ja Raide-Jokerista keskustellaan varmasti vilkkaasti.

Maanantai 11.3.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä