Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Henna Virkkunen

Miksi kokoomus ei aja koko Suomen etua?

Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen totesi eilen, että EU:n maatalous ja aluetukia tulisi leikata. Samaa viestiä ovat kokoomuksesta saarnanneet esimerkiksi kansanedustajat Juhana Vartiainen ja Sari Sarkomaa.

Nyt myös presidentti Niinistö lyttäsi hallituksen ja median

Presidentti Sauli Niinistö moittii rankasti hallitusta mielikuvapolitiikan harjoittamisesta. Hän sanoo maakuntalehdissä julkaistussa haastattelussa, että "hallitus on luonut illuusion kipeiden talouspäätösten tekemisestä, vaikka päätökset ovat edelleen tekemättä".

Niinistön mukaan hallitukset ovat harjoittaneet mielikuvapolitiikka. Toisin sanoen hallitus on kolmeen neljään kertaan antanut ymmärtää tehneensä kaiken sen, joka on yhä edelleen tekemättä. Medialle tämä on hänen mukaansa mennyt läpi joka kerta.

Järjetön kuntasekoilu tuli tiensä päähän

Hallitusneuvotteluissa sovittiin mututuntumalta, että hallitus ja sen tukipuolueet toteuttavat suuren "kuntauudistuksen". Käytännössä se tarkoitti sitä, että ylhäältä käskyttämällä suurin osa maamme kunnista piti lopettaa kuntalaisten tahdon vastaisesti.

Töitä tämän tavoitteen eteen on tehty hartiavoimin työtunteja ja kustannuksia säästämättä. Samalla kuntien normaali kehittäminen on jäänyt toissijaiseksi.

Politiikan seuraava aalto: Digitaaliset perusoikeudet

Menestyksekkäät poliittiset liikkeet ovat lähteneet todellisista yhteiskunnan epäkohdista, joiden olemassaoloa vanhat puolueet eivät ole ymmärtäneet niiden korjaamisesta puhumattakaan.

Virkkunen jatkaa Kyllösen linjalla - satelliittisota jatkuu

Uuden liikenneministerimme mielestä autoilijoiden satelliittiseurantahanke saa jatkua. Kuten ex-ministeri Kyllönen, Virkkunen puolustelee ajatusta virheargumentilla, että voidaanhan kännyköitäkin seurata.  

Kokoomusjohto kuunteli sittenkin

Hallitus päätti eilen luopua ajamasta kuntien pakkoliitoslakia. Lakia ajoi suorastaan päkäpäisesti kuntaministeri Henna Virkkunen pääministeri Jyrki Kataisen tuella. Kokoomuksen kentällä, erityisesti niissä kehyskaupungeissa, joita pakolla tapahtuva liittäminen alueensa keskuskaupunkiin koski, koettiin em. parivaljakon toiminta hämmentävänä. Avoimeen konfliktiin ei haluttu mennä, mutta selkeästi kuitenkin kerrottiin, että liittäminen keskuskaupunkiin tapahtuisi vain pakolla, ja että pakko on vastoin kokoomuksen vapausaatetta.

Kokoomuksen puheenjohtajapeli palaa säästöliekillä

Kokoomuksen puheenjohtajapeli on ollut käynnissä ainakin yhtä pitkään kuin SDP:n, minkä kaikki politiikan huhuista nauttimaan päässeet hyvin tietävät. Julkista siitä tuli kuitenkin vasta, kun pääministeri Jyrki Katainen ilmoitti jättävänsä puolueen puheenjohtajan tehtävät. Puoluekokoukseen on alle kolme kuukautta, mutta yksikään ehdokasspekulaatioihin nousseista ei suostu kertomaan aikomuksistaan lähteä kilpaan. Mitään kuhinaa Kokoomuksen kenttäväessä ei myöskään ole syntynyt esim. linjanmuutosten tai puheenjohtajaan liittyvien henkilötoiveiden osalta.

Liikennekuntaministeri: Kilometriveron gps-alueet muodostettava liikennekunniksi

Liikenneministerin tehtävät hoitoonsa ottava liikennekuntaministeri Henna Virkkunen (kok) kannattaa mallia, jossa satelliittipaikannukseen perustuvan kilometripohjaisen tieveron keräämisessä sovellettavat gps-alueet muodostetaan liikennekunniksi.

Sotesopassa otettiin "lusikka kauniiseen käteen"

Hallitus yritti ratkaista kunta- ja soteuudistusta kolme vuotta. Siinä ei päästy juuri alkua pidemmälle. Homma ajautui täyselliseen umpikujaan.

Vihdoin ja viimein hallitus järkiiintyi ja kutsui opposition mukaan. Melko nopeaan tahtiin syntyi ratkaisu, joka ensiarvioiden mukaan näyttää olevan yllättävän monien tahojen mielestä kohtuullisen hyvä kompromissi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä