Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Jätkäsaari

Valtuuston kokous 7.6.2017 - henkilövalintoja, tontin myynti ja kaavoja

Helsingin uusi kaupunginvaltuusto kokousti tänään ensimmäistä kertaa. Tuntia ennen valtuuston kokousta kokoonnuimme kokoomusryhmällä ja kävimme illan  esityslistan ja yleisen kulun lävitse. Moni meistä, itseni mukaan lukien, oli valmistautumassa elämänsä ensimmäiseen valtuuston kokoukseen. Valtuustoryhmän kokouksissa keskustellaan esityslistan päätöskohdista ja riippuen asiasta luodaan ryhmän yhteinen kanta. Etenkin isoista ja kauaskantoisista asioista päätettäessä yhteisen päätöksenteon merkitys korostuu.

Vihreä umpihulluus Versio 2.0 - Elämä jätteiden ehdoilla

Ainoa realistinen - tosin umpihullu - vaihtoehto jätteen käsittelyssä poltolle on mekaanisbiologinen kaatopaikkalajittelu /-käsittely (MB). Tämän vuoksi Greenpeace kannattaa MB-laitoksia ja kotoinen ympäristöministeriö yritti saada tämän Napolin jätekatastrofin aiheuttaneen jätestrategian Suomen jätehuollon runkostrategiaksi vuonna 2003. http://www.greenpeace.org.uk/MultimediaFiles/Live/FullReport/5574.pdf

Helsingin Jätkäsaareen on tulossa liikaa asuntoja

Tämänpäiväinen Helsingin Sanomien artikkeli Helsingin Jätkäsaaresta eli Länsisataman alueesta osoittaa, että joitakin kaupunkisuunnittelijoita ei ole järki päätä pakottanut kaavaa luonnostellessa tai sitten kaavaan on mahdutettu liian paljon huonoja kompromisseja ja ristiriitaisia intressejä. Artikkelin mukaan (korostukset minun):

-----

Eipä tullut Länsisatamasta autotonta!

Ennen kun Helsingin moottoriteiden bulevardisointisuunnitelmakeskustelut kävivät syksyllä kuumimmillaan, kirjoitin tänne kirjoituksen, jossa totesin mm. Länsisataman investointien viittaavan siihen, ettei ainakaan Länsiväylän tieluokitusta voi huonontaa.

Ruotsinkielisille oma ghetto Helsinkiin

Sosiaalisen median puolella on ollut melkoinen älämölöö Tom Packalenin ehdotuksesta. Vähemmälle huomiolle on jäänyt paremman väen salongeissaan valmistelema aloite på svenska. Eikä se ole jäänyt vain aloitteen asteelle.

Helsinkiin halutaan ruotsinkielisille oma asuinalue, eräänlainen Strömsö. Eikä mistään Jakomäestä tai muualta perämetsän puolelta, vaan meren rannalta, parhaalta mahdolliselta paikalta. Näin kertoo Ylen uutinen asiasta:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä